گزارش ها   
 

 انتقادهای جدی یک اقتصاددان به برنامه‌ی هفتم توسعه

فرشاد مومنی ـ اقتصاددان ـ معتقد است در اوضاع کنونی که او آن را «هشدارآمیز» توصیف می‌کند، کشور نیاز به یک برنامه‌ی باکیفیت توسعه دارد؛ اما او برنامه‌ی هفتم را فاقد شاخص‌ها و متغیرهای لازم برای یک برنامه‌ی باکیفیت می‌داند و انتقادهای بسیار جدی به آن وارد می‌کند ... ادامه»

 پژوهشی در مرمت گنبد مسجد شیخ‌لطف‌الله

مسجد شیخ لطف‌الله سازه‌ای شاخص از دوره‌ی صفوی است که اگرچه صحن و مناره ندارد، گنبد آن، سازه‌ای عظیم و به لحاظ آرایه‌های درونی و بیرونی بسیار شگفت‌انگیز است. آنچه مسلم است، این گنبد در گذر سده‌ها با آسیب‌هایی گوناگون روبه‌رو شده است، که مهم‌ترین آن‌ها از شرایط آب‌وهوایی متأثر است، از این رو، نیاز به مرمت آن در دوره‌های مختلف ضروری به نظر می‌رسد. اما ... ادامه»

 سد چم‌شیر؛ مخالفان و مسئولان چه می‌گویند؟

به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری «رکنا»، در چند ماه گذشته کارشناسان از فجایع آبگیری سد چشمیر برای استان‌های کهگیلویه و بویراحمد و خوزستان می‌گویند و استاندار کهگیلویه و بویراحمد در برابر اظهارنظر کارشناسان و پژوهشگران محیط زیست می‌گوید: آن‌ها عده‌ای بیمار، عده‌ای معاند و عده‌ای حقوق‌بگیرند که درباره‌ی سد حرف می‌زنند. فقط وزارت نیرو حق دارد پیرامون سد چم‌شیر اظهارنظر کند!» ... ادامه»

 چالش‌های جدی برای تأمین آب با توسعه‌ی مسکن به شکل کنونی

دبیر کارگروه ملی سازگاری با کم‌آبی با تأکید بر ضرورت به رسمیت شناخته شدن چالش کم‌آبی از سوی نظام حکمرانی کشور، گفت: شکی در این نیست که توسعه‌ی مسکن از نیازهای مهم کشور است، اما به شکلی که در حال اجراست، چالش‌های جدی در تأمین آب شهرها ایجاد خواهد کرد ... ادامه»

 رانت میلیاردی به زمین‌خوارها؟

برابر تبصره‌ی ۱۱ بودجه‌ی ۱۴۰۱، وزارتخانه‌ی متولی بخش مسکن مجاز شده است اراضی در مالکیتِ خود را که از سوی اقشار ضعیف و کم‌درآمد، به «سکونتگاه غیررسمی» تبدیل شده‌اند، به این افراد واگذار کند. اصل این واگذاری از نگاه کارشناسان، محل اشکال نیست؛ اما آیین‌نامه‌ای که برای اجرای این تکلیف نوشته شده، دارای سه انحراف بزرگ است ... ادامه»

 ساختمان‌های سبز چگونه زمین را نجات می‌دهند؟

ساختمان‌های سبز، مزایای زیست‌محیطی درخور توجهی دارند و شاید بتوانند راه‌کاری کارآمد برای حفظ زمین باشند. ساختمان سبز ساختمانی است که در طراحی، ساخت یا بهره‌برداری، اثرات منفی را کاهش می‌دهد، یا از میان می‌برد و می‌تواند تأثیرات مثبتی بر آب‌وهوا و محیط طبیعی ما داشته باشد. ساختمان‌های سبز، منابع طبیعی گران‌بها را حفظ می‌کنند و کیفیت زندگی را بهبود می‌بخشند ... ادامه»

 ۱۰ ساختمان و سازه‌ی برتر سال ۲۰۲۱

پس از دست‌به‌گریبان شدنِ همه‌ی بخش‌ها و پیشه‌ها با بلای جهانگیر کووید، برخی از آثار معماری که سال ۲۰۲۱ در گوشه و کنار جهان افتتاح شدند، نمایانگر امیدهای بشر برای آینده هستند و کمک می‌کنند تا بدانیم چگونه به زندگی در شهرها ادامه می‌دهیم و با هم و کنار هم زندگی می‌کنیم ... ادامه»

 چگونه خوزستان از سرزمینی تالابی به سرزمینی بایر تبدیل شد؟

وضعیت کنونی خوزستان از سیاست‌هایی ریشه می‌گیرد که دهه‌ها در این استان اعمال شده است؛ از جنبه‌ی تخریب محیط‌زیست می‌توان به پروژه‌های سدسازی، انتقال آب، خشک کردنِ هور برای استخراج نفت و... اشاره کرد، که این سرزمین حاصل‌خیز را بایر کردند و خاک به آسمانش پاشیدند. این گزارش که در «گاردین» انتشار یافته، نگاهی انداخته بر آنچه به نام «توسعه» بر خوزستان رفته است ... ادامه»

 ناگفته‌های شهردار از ۳۰ ماه اداره‌ی پایتخت

پیروز حناچی، شهردار تهران در گفت‌وگویی رسانه‌ای، از دولت آینده خواست شهرداری‌ها را تنها نگذارد. او معتقد است این دوره سخت‌ترین دوره‌ی مدیریت شهری بود، به‌طوری‌که تحریم و کرونا ماهانه نزدیک به ۱۰۰میلیارد تومان فقط در یک حوزه به شهرداری خسارت زدند ... ادامه»

 نوروزانه ـ ۱۳

تو نیز مانند درختان و ستارگان، فرزندِ این جهانی و حق داری در آن زندگی کنی؛ و چه این نکته بر تو روشن باشد یا نباشد، جهان به راهِ خود می‌رود و در شکوفندگی‌ست. از این رو، در کارها و آرزوهایت، در آشفتگی‌های پُرهیاهوی زندگی، هر چه هست، با خداوند به هر صورتی که در آیینه‌ی تصور توست، و با دل و جان خودت، در آرامش و صفا باش. جهان با همه‌ی فریب‌ها و دروغ‌ها و رنج‌ها و رویاهای خاک‌شده‌اش، بازهم زیباست ... ادامه»

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10