www.iiiWe.com » تراژدی تلخ سد گتوند با آب‌گیری «چم‌شیر» تکرار خواهد شد

 اخبار   
 

 تراژدی تلخ سد گتوند با آب‌گیری «چم‌شیر» تکرار خواهد شد

سد «چم‌­شیر» در ۲۵کیلومتری جنوب‌شرقی شهر دوگنبدان در استان کهگیلویه و بویراحمد و بر روی رودخانه‌ی زهره، در مراحل پایانی ساخت است و شمارش معکوس برای آب‌گیری آن نگرانی‌ها را درباره‌ی تکرار یک فاجعه‌ی زیست‌محیطی دوچندان کرده است و در صورت آب‌گیری آن، پیامدهایی بسیار تلخ برای خوزستان و محیط زیست و کشاورزی و زندگی مردمانش دارد. در این زمینه، نایب‌رییس کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان این که آب‌گیری سد چم‌شیر تکرار تراژدی تلخ سد گتوند در خوزستان است، گفت: این سد اصلا نباید آب‌گیری شود ...

تراژدی تلخ سد گتوند با آب‌گیری «چم‌شیر» تکرار خواهد شد

سد «چم‌­شیر» در ۲۵کیلومتری جنوب‌شرقی شهر دوگنبدان در استان کهگیلویه و بویراحمد و بر روی رودخانه‌ی زهره، در مراحل پایانی ساخت است و شمارش معکوس برای آب‌گیری آن نگرانی‌ها را درباره‌ی تکرار یک فاجعه‌ی زیست‌محیطی دوچندان کرده است؛ سدی که بر روی سازند گچساران ـ یعنی همان سازندی که سد گتوند بر روی آن بنا شده ـ ساخته شده است و باید دید که در صورت آب‌گیری آن، چه پیامدهایی برای خوزستان و محیط زیست و کشاورزی و زندگی مردمانش دارد. در این زمینه، نایب‌رییس کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان این که آب‌گیری سد چم‌شیر تکرار تراژدی تلخ سد گتوند در خوزستان است، گفت: این سد اصلا نباید آب‌گیری شود.

کریم حسینی در گفت و گو با ایسنا، با انتقاد از تلاش‌ها برای آبگیری سد چم‌شیر اظهار کرد: نمایندگان خوزستان مخالفت خود را با آبگیری سد چم‌شیر به وزارت نیرو و همچنین افرادی که در دولت پیگیر این مساله هستند اعلام کرده‌اند و این سد اصلا نباید آبگیری شود. وی با بیان اینکه سد چم‌شیر در مسیر رودخانه زهره است، افزود: متاسفانه این سد ساخته شده اما مخالفت نمایندگان خوزستان برای آبگیری سد همچنان پابرجا است زیرا این مخالفت براساس نظارت کارشناسان این حوزه است.

در بستر دریاچه‌ی سد چم‌شیر لایه‌های نمکی هست

نایب رییس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: براساس بررسی‌ها و نظارت کارشناسان، در بستر دریاچه این سد و مسیر رودخانه، لایه‌های نمکی وجود دارد و اگر سد آبگیری شود کیفیت آب رودخانه به شدت تحت تاثیر قرار خواهد گرفت و شور خواهد شد. همچنین با آبگیری سد چم‌شیر فاجعه‌ای که در خصوص تجربه تلخ سد گتوند رخ داد دوباره تکرار می‌شود.

با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر مرتبط با موضوع، در دسترس شما خواهد بود.
آب‌گیری سد چم‌شیر تهدیدی جدی برای محیط زیست خوزستان است

حسینی عنوان کرد: آبگیری سد چم‌شیر یک تهدید جدی برای محیط زیست خوزستان به ویژه جنوب شرق خوزستان و کاملا غلط است. در حال حاضر و پیش از آبگیری این سد در رودخانه زهره چشمه‌های آب شور وجود دارد که وضعیت این رودخانه را با توجه به دبی آن، خاص کرده است و آبگیری چم‌شیر برای منطقه بسیار مشکل‌ساز خواهد شد. وی ادامه داد: با توجه به وضعیت مخزن سد چم‌شیر، آبگیری این سد منجر به انحلال نمک و آهک در آب شده و وضعیت کیفی آب به شدت کاهش پیدا خواهد کرد و از این رو سد اصلا نباید آبگیری شود و آبگیری آن کاملا نادرست و آسیب زننده است.

۸۰ هزار هکتار از اراضی خوزستان با آب‌گیری چم‌شیر از بین می‌روند

نایب رییس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه افزایش انحلال نمک و آهک در آب منطقه یک بحران زیست محیطی جدی را ایجاد خواهد کرد، گفت: حدود ۸۰ هزار هکتار اراضی خوزستان تحت پوشش آب این سد خواهند بود و در صورت آبگیری آن و رهاسازی آب سد، قطعا شاهد از بین رفتن و شور شدن این اراضی خواهیم بود. حسینی عنوان کرد: تجربه احداث سد گتوند در خوزستان یک تراژدی دردناک و تجربه‌ای بسیار تلخ است که باعث بروز مشکلات زیست محیطی فراوانی در استان شد و در صورتی که مجددا این تجربه تلخ با آبگیری سد چم‌شیر تکرار شود قطعا کشاورزی خوزستان با مشکلات جدی مواجه خواهد شد و همچنین مسائل زیست محیطی فراوانی گریبانگیر استان می‌شود.

وزارت نیرو ابهامات در خصوص سد چم‌شیر را برطرف کند

وی با بیان اینکه وزارت نیرو متولی این سد است و باید ابهاماتی که در خصوص اجرای این سد وجود دارد را برطرف کند، گفت: قطعا اجازه آبگیری سد چم‌شیر را با توجه به نظرات کارشناسی ارائه شده در این حوزه نخواهیم داد و مخالف این مساله هستیم. باید دید وزارت نیرو در این زمینه چه راهکاری را ارائه می‌کند.


  منبع : خبرگزاری ایسنا
  11:16   شنبه 19 آذر 1401  
 نظرات