اخبار   
 

 ۴۰میلیارد تومان؛ تخلف مالی یا اختلاس؟

درحالی‌که شماری از مدیران و مسئولان وزارت راه و شهرسازی از سپرده‌گذاریِ ۴۰ میلیارد تومانی برخی مدیران وقت نظام مهندسی ساختمان استان تهران به ‌عنوان تخلف مالی یاد کرده‌اند، اکبر ترکان، مشاور رییس‌جمهور و رییس سازمان نظام مهندسی کشور این موضوع را یک اختلاس خوانده است ...

۴۰میلیارد تومان؛ تخلف مالی یا اختلاس؟

درحالی‌که شماری از مدیران و مسئولان وزارت راه و شهرسازی از سپرده‌گذاریِ ۴۰ میلیارد تومانی برخی مدیران وقت نظام مهندسی ساختمان استان تهران به ‌عنوان تخلف مالی یاد کرده‌اند، اکبر ترکان، مشاور رییس‌جمهور و رییس سازمان نظام مهندسی کشور این موضوع را یک اختلاس خوانده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، خردادماه امسال حامد مظاهریان، معاون وزیر راه و شهرسازی از تخلف مالی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران پرده برداشت و گفته بود: «در هیئت مدیره دوره قبل سازمان نظام مهندسی استان تهران ۴۰ میلیارد تومان از اموال سازمان نظام مهندسی به بانک سپرده شده که این مبلغ، وثیقه دریافت تسهیلات برای یک شرکت خصوصی قرار گرفته است.»

در ادامه شیبانی، مدیرکل دفتر سازمان‌های مهندسی و تشکل‌های حرفه‌ای وزارت راه و شهرسازی نیز گفته بود: جزو وظایف و اختیارات قانونی‌ سازمان نظام مهندسی نیست که منابع مالی در اختیار خود (منابع مالی سازمان یا منابع امانی از قبیل حق‌الزحمه نظارت) را تبدیل به وثیقه‌ای کند تا اشخاص حقیقی یا حقوقی بتوانند با پشتوانه آن تسهیلات دریافت کنند. در این‌که این موضوع یک سوءجریان مالی بوده تردیدی نیست و در وجود تخلف انتظامی هم شکی وجود ندارد.

چند روز پس از این اظهارات رییس سابق سازمان نظام مهندسی پایتخت در واکنش به طرح موضوع "تخلف ۴۰ میلیارد تومانی در هیأت مدیره سابق این سازمان" به تسنیم گفت: چنین چیزی صحت ندارد، پولی در بانک سپرده‌گذاری شده و بانک سود آنرا می‌دهد و نه پولی گمشده و نه این‌که سوء‌استفاده‌ای صورت گرفته است.

غفرانی در واکنش به این موضوع که طی هفته‌های اخیر برخی معاونان وزیر راه و شهرسازی از بروز تخلف ۴۰ میلیارد تومانی افزود: هیچ تخلفی در این رابطه صورت نگرفته است، سال ۹۳، ۴۰ میلیارد تومان در بانک شهر سپرده‌گذاری شد که این بانک هم ماهانه به طور منظم حدود ۲ میلیارد تومان سود آنرا پرداخت کرده است.

example-image

وی با بیان این‌که تخلفی که برخی از آن نام می‌برند مربوط به وثیقه‌گذاری برای نوسازی بافت فرسوده تهران است، تصریح کرد: اصل پول سپرده‌گذاری شده در بانک موجود است و نه تخلف، نه تبانی و نه سوء استفاده‌ای در این زمینه روی نداده است. این مسئله از سوی سازمان نظام مهندسی در حال پیگیری است و هیچ تخلفی در این زمینه اتفاق نیفتاده است.

اما نکته جالب توجه سپرده‌گذاری (به قول رییس سابق سازمان نظام مهندسی استان تهران) و تخلف به قول معاون وزیر راه و یکی از مدیران ذی‌ربط این وزارتخانه، اظهارات اکبر ترکان، رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان است.

وی در آخرین نشست خبری خود در قامت ریاست شورای مرکزی نظام مهندسی گفت:‌«اصل بر این است که این کار که سپرده‌های سازمان نظام مهندسی به بانک داده شود و در مقابل آن هم سود هم بگیرند ایرادی ندارند، اما این‌که به پشتوانه آن تسهیلات برای شرکتی که به نظان مهندسی ربطی ندارد، پرداخت شود این سوء استفاده مالی و "اختلاس" است.»

به گزارش تسنیم، ترکان در دو سال اخیر تنها یک نشست خبری را در قامت ریاست سازمان نظام مهندسی برگزار کرد، آنهم دقیقا ۱۰ روز قبل از رفتن از این سازمان. مردی که در دولت قبل بودجه دولت را به یک "لحاف" کوتاه تشبیه کرده بود در دولت کنونی نیز همچنان با همان صراحت اظهارنظر می‌کند.

ترکان دوشنبه هفته‌ای که گذشت به سخنان بهمن‌ماه سال ۹۳ عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی در خصوص مزخرف خواندن مسکن مهر واکنش نشان داد. وی در این‌باره گفته بود:‌ «مزخرف خواندن مسکن مهر پاسخ مردم نیست، مردم خانه‌هایشان را می‌خواهند و باید به هر قیمتی شده مسکن مهر را تمام کنیم.»

این انتقاد آن هم پس از گذشت ۱۶ ماه در نوع خود عجیب به نظرمی‌رسد، در پشت‌پرده انتقادات با تاخیر مشاور رییس‌جمهوری به وزیر راه و شهرسازی بوی اختلاف در «آیین‌نامه کنترل ساختمان» به مشام می‌رسد.

  منبع : خبرگزاری تسنیم
  13:33   شنبه 19 تیر 1395  
 نظرات