اخبار   
 

 ساخت بتن از باکتری

پژوهشگران دانشگاه «کلرادو بولدر» (University of Colorado Boulder) آمریکا اخیراً با کمک باکتری‌ها توانسته‌اند دانش ساخت بتن را کسترش دهند. در این مطالعه پژوهشگران باکتری‌ها را با ژلاتین، ماسه و مواد مغذی در یک مخلوط مایع ترکیب کردند، سپس این ترکیب را در قالب قرار دادند و سپس آن‌ها را در کنار گرما و زیر نور خورشید گذاشتند، که این کار سبب شد تا باکتری‌ها در فرآیندی همانند تشکیل صدف در اقیانوس، در پیرامون ذرات ماسه کریستال‌های کربنات‌کلسیم تولید کنند ...

ساخت بتن از باکتری

پژوهشگران دانشگاه «کلرادو بولدر» (University of Colorado Boulder) آمریکا اخیراً با کمک باکتری‌ها توانسته‌اند دانش ساخت بتن را کسترش دهند. به گزارش ایسنا، بتن از پرکاربردترین مصالح ساختمانی است. ویژگی اصلی بتن، ارزان بودن و در دسترس بودن مواد اولیه آن است. همچنین می‌توان خاطرنشان کرد که تولید انواع بتن با استفاده از حرارت، بخار، اتوکلاو، تخلیه هوا، فشار هیدرولیکی ویبره و قالب انجام می‌گیرد. بتن به‌طورکلی محصولی است که از مخلوط آب با سیمان آبی و سنگ‌دانه‌های مختلف، در اثر واکنش آب با سیمان در شرایط محیطی خاصی حاصل می‌شود و دارای ویژگی‌های خاص است. در دسترس بودن مصالح آن، دوام نسبتاً زیاد و نیاز به ساخت‌وسازهای فراوان سازه‌های بتنی چون ساختمان‌ها، سازه‌ها، سدها، پل‌ها، تونل‌ها و راه‌ها، این ماده را بسیار پر مصرف کرده‌ است. پژوهشگران آمریکایی اخیرا با استفاده از نوعی باکتری به نام "Synechococcus" موفق به توسعه بتن در اشکال مختلف شده‌اند. در این مطالعه پژوهشگران باکتری‌ها را با ژلاتین، ماسه و مواد مغذی در یک مخلوط مایع ترکیب کردند، سپس این ترکیب را در قالب قرار دادند و سپس آن‌ها را در کنار گرما و زیر نور خورشید گذاشتند، که این کار سبب شد تا باکتری‌ها در فرآیندی همانند تشکیل صدف در اقیانوس، در پیرامون ذرات ماسه کریستال‌های کربنات‌کلسیم تولید کنند.

هنگامی‌که این ترکیب خنک شد، ژلاتین سبب شد تا این ترکیب از حالت مایع به حالت جامد و ژل مانند تبدیل شود. سپس پژوهشگران برای سفت و محکم‌تر شدن ترکیب و خارج شدن آن از حالت ژل مانند آب آن را به طور کامل گرفتند. انجام این فرایندها چندین ساعت به طول انجامید. محققان ماده خود را به بتن تشبیه کرده‌اند که از ترکیب شن، سیمان و آب تشکیل می‌شود. البته این ماده بیشتر به ملات شباهت داشته و استحکام بتن معمولی را ندارد. مزیت استفاده از باکتری‌ها برای ایجاد بتن این است که اگر آب آنها استخراج نشود، آنها به رشد خود ادامه می‌دهند. آژانس پروژه‌های پژوهشی پیشرفته دفاعی آمریکا (دارپا) از این مطالعه حمایت کرده است و قرار است پژوهشگران این مطالعه با همکاری وزارت دفاع آمریکا تولید انبوه آن را آغاز کنند تا از آن در صنعت ساختمان‌سازی استفاده شود.

با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر مرتبط با موضوع، در دسترس شما خواهد بود.

  منبع : خبرگزاری ایسنا
  16:44   شنبه 28 دی 1398  
 نظرات    
 
مدیر وبگاه 16:05 شنبه 28 دی 1398
0
 مدیر وبگاه

این خبر در خبرگزاری‌های «ایرنا» و «سینا» با عنوان «آجر زنده تولید شد»،
با جزییات و آگاهی‌هایی دیگر انتشار یافته است که دریغم آمد
کاربرانِ ارجمند این وبگاه از آن بی‌بهره بمانند. بنابراین، متن کامل آن خبر را در پی می‌آورم:

مهندسان دانشگاه «کلورادو بولدر» در آمریکا برای ساخت این آجرها، کولونی هایی از باکتری سازگار با محیط زیست را به مخلوطی از ماسه و ژلاتین اضافه کردند، نتیجه این آزمایش منجر به ابداع یک ماده جدید ساختمانی شد که یک ارگانیسم زنده است و نفس می کشد، این آجر همچنین می تواند به صورت مستقل تکثیر شود.

میکروب های موجود در این آجر «سیانوباکتری» هستند که با جذب دی اکسید کربن، فتوسنتز را برای رشد انجام می دهند، آنها یک ماده پودری به نام کربنات کلسیم - ماده اصلی سیمان - تولید می کنند که ماده را سفت می کند.

«ویل سروبار» مهندس سازه که ریاست این پروژه را برعهده داشت، گفت: افزودن باکتری زنده به مخلوط مرده ذرات ماسه و ژلاتین به این مخلوط حیات می دهد. همچنین کولونی های باکتری با سرعت تصاعدی رشد می کنند به طوری که هر آجر به طور مستقل می تواند پس از سه نسل به هشت آجر تبدیل شود.
بخش ساختمان سازی و ساخت و ساز عامل انتشار حدود ۴۰ درصد دی اکسید کربن در جهان است، اما از آنجاییکه «سیانوباکتری» دی اکسید کربن را جذب می کند، این آجر زنده می تواند تا حدودی به کاهش بخشی از این آلودگی کمک کند.

به علاوه از آنجاییکه این آجر می تواند به طور مستقل تکثیر شود، سازندگان ساختمان می توانند مواد را در محل ساخت و ساز تولید کنند و در نتیجه تولید گازهای گلخانه ای ناشی از فرآیندهای تولید و حمل و نقل را کاهش دهند.
همچنین اگر محققان موفق شوند نسخه ای از این مخلوط را تولید کنند که بتواند دمای خشک را تحمل کند، این آجرها می توانند راهی برای ساخت سازه های آتی بر روی ماه یا مریخ ارائه دهد، چرا که در این صورت به مواد ساختمانی کمتری برای حمل با فضاپیما نیاز خواهد بود.

https://sinapress.ir/news/98106