اخبار   
 

 ۳۸درصد بودجه‌ی عمرانی کشور برای تهیه‌ی بتن هزینه می‌شود

رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با بیان این که گردش مالی صنعت بتن سالیانه ۱۵۰هزار میلیارد ریال (۱۵هزار میلیارد تومان) است، گفت: ۳۸درصد بودجه‌ی عمرانی کشور برای تهیه‌ی بتن هزینه می‌شود ...

۳۸درصد بودجه‌ی عمرانی کشور برای تهیه‌ی بتن هزینه می‌شود

رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با بیان این که گردش مالی صنعت بتن سالیانه ۱۵۰هزار میلیارد ریال (۱۵هزار میلیارد تومان) است، گفت: ۳۸درصد بودجه‌ی عمرانی کشور برای تهیه‌ی بتن هزینه می‌شود.

به گزارش ایرنا، محمد شکرچی زاده روز شنبه در همایش توسعه، طرح و اجرای رویه های بتنی افزود: مصرف سیمان جهان در سال ۱۹۰۰ حدود ۲۰ میلیون تن بود، اما هم اکنون به بیش از ۴ میلیارد تن رسیده است.

وی با اشاره به مازاد تولید سیمان در کشور، افزود: با توجه به تولید مازاد سیمان در کشور باید استفاده از بتن در پروژه های عمرانی مورد توجه قرار گیرد، زیرا استفاده از بتن در رویه بتنی در راه های مواصلاتی کشور حداقل ۵۰ سال کار می کند. شکرچی زاده با بیان اینکه در ۴ سال آینده قرار است ۱۰ درصد رویه آسفالت راه های کشور به رویه بتنی تبدیل شود، گفت: عمر مفید راه های بتنی بین ۴۰ تا ۵۰ سال است، در حالی که عمر آسفالت معمولا بین ۱۵ تا ۲۰ سال بر آورد می شود. وی، جلوگیری فشار بیشتر به لایه های زیرین راه و تغییر شکل کمتر را از مزیت های رویه های بتنی نسبت به رویه های آسفالت عنوان کرد و گفت: بازتاب انعکاس نور این رویه ها بین ۳۳ تا ۵۰ درصد بیشتر از راه ها و معابر است.

رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی اظهار داشت: با توجه به تسهیل حرکت وسایل نقلیه بر رویه های بتنی، تا ۱۵ درصد در مصرف سوخت صرفه جویی می شود و با توجه به بازتاب نور بیشتر، مصرف انرژی در این راه ها ۳۷ درصد کمتر از راه آسفالت است.



در ادامه این مراسم «جعفر سرقینی» معاون امور معادن و صنایع معدنی وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: کشور در اوایل دهه ۱۳۸۰ با کمبود سیمان مواجه شد و برای برطرف شدن این مشکل کارخانه های بیشتری در کشور برای تولید سیمان احداث شد.

وی با بیان اینکه در آن سال تولید سیمان کشور ۳۰ میلیون تن بود، اما در سال ۱۳۹۰ به ۷۵ میلیون تن رسید، گفت: در حالی که روند رشد صنعت سیمان در جهان بین ۵ تا ۶ درصد بود، در ایران رشد سالیانه به ۱۰ درصد رسید و امروز شاهد تولید مازاد سیمان در کشور هستیم.

وی اظهار داشت: ظرفیت سازی برای تولید سیمان در کشور برای رشد اقتصادی ۷ تا ۸ درصدی بود، اما در سال های گذشته شاهد منفی شدن رشد اقتصادی در کشور بودیم و این سبب شد با کاهش مصرف سیمان در کشور به تولید مازاد برسیم. معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: با این حال قرار است در افق ۱۴۰۴ ظرفیت تولید سیمان کشور به ۱۲۰ میلیون تن افزایش یابد و برای مصرف آن باید برنامه ریزی مناسبی داشته باشیم تا در پروژه های عمرانی استفاده از بتن مورد توجه گیرد.

سرقینی با اشاره به هدفگذاری صنعت سیمان در کشور بیان کرد: ارزش افزوده سیمان بین ۳.۵ تا ۴ درصد است و در راستای افزایش اشتغالزایی در صنعت سیمان باید میزان اشتغالزایی این صنعت از نیم درصد کنونی در سال ۱۴۰۴ به ۲ درصد افزایش یابد.

وی با بیان اینکه ۲۹ کارخانه تولید سیمان در کشور ۶۰۰ هزار تن سیمان به کشورهای همسایه صادر کرده اند، گفت: این نشان می دهد که ما برای صدور سیمان به بازارهای دور دست برنامه ریزی نکرده ایم و ضروری است بازارهای دور دست مورد توجه کارخانه های سیمان قرار گیرد.

به گزارش ایرنا، ظرفیت فعلی تولید سیمان در ایران ۸۰ میلیون تن است که هم اکنون با توجه به کاهش انجام پروژه های عمرانی مصرف سیمان در کشور به حدود ۶۰ میلیون تن رسیده است.

  منبع : خبرگزاری ایرنا
  19:27   شنبه 25 دی 1395  
 نظرات