اخبار   
 

 ایران‌زمین، بلاتکلیف گود بابک زنجانی

بلاتکلیفی یکساله محله ایران‌زمین به دلیل ریزش گود 30 متری باعث شد شورای شهر تهران روز گذشته از دستگاه قضا درخواست کند پرونده بابک زنجانی سرمایه‌گذار این پروژه را زودتر بررسی کند تا وضعیت گود ایران‌زمین نیز تعیین تکلیف شود...

«ایران‌زمین» بلاتکلیف گود بابک زنجانی

بلاتکلیفی یکساله محله ایران‌زمین به دلیل ریزش گود 30 متری باعث شد شورای شهر تهران روز گذشته از دستگاه قضا درخواست کند پرونده بابک زنجانی سرمایه‌گذار این پروژه را زودتر بررسی کند تا وضعیت گود ایران‌زمین نیز تعیین تکلیف شود.

به گزارش «دنیای اقتصاد» سال گذشته گود 30 متری واقع در خیابان ایران‌زمین در فاز یک شهرک غرب به دلیل تغییر کاربری خارج از ضوابط طرح تفصیلی و رعایت نکردن مسائل ایمنی در حین گودبرداری دچار ریزش شد. با خبرساز شدن ریزش خیابان ایران‌زمین و ورود شورای شهر تهران به این مساله، پس از مدتی شورای عالی شهرسازی و معماری کشور دستور ابطال مجوز گودبرداری را صادر کرد. با ابطال مجوز گودبرداری، شهرداری تهران مکلف شد به دلیل بدهی به مالک پروژه و برای جلوگیری از بروز خطر دوباره، پروژه را تا سطح زمین اجرایی کند. اما مالک پروژه، بابک زنجانی بود و امکان رسیدگی به پرونده در روندی سریع امکان نداشت.

از این رو شهرداری تهران موظف شد جهت رفع مشکلات ترافیکی که این گود برای اهالی محله ایجاد کرده بود آن را تا سطح خیابان پر کند. اما تذکر روز گذشته رئیس کمیته حمل و نقل شورای شهر تهران نشان داد این گود با گذشت یکسال همچنان در بلاتکلیفی به سر می‌برد؛ از این رو محسن سرخو، رئیس کمیته حمل‌و‌نقل شورا از دستگاه قضا درخواست کرد پرونده بابک زنجانی را با توجه به مشکلات عدیده‌ای که برای اهالی محله ایجاد کرده است خارج از نوبت رسیدگی کند.

سرخو درباره پرونده ایران‌زمین اظهار کرد: حدود یک سال قبل تذکری را درخصوص گودی واقع در خیابان ایران‌زمین در صحن شورا مطرح کردم. مدتی بعد مشخص شد این پروژه متعلق به آقای بابک زنجانی است. پروژه‌ای که بدون توجه به ضوابط بالادستی مجوز ساخت ساختمانی 38 طبقه با کاربری تجاری- اداری را دریافت کرده است و در مرحله اجرا نیز به شکلی غیراصولی به گودبرداری پرداخته است.

او ادامه داد: این گودبرداری غیراصولی منجر به ریزش گود ایران‌زمین و بروز مشکلات عدیده‌ برای اهالی ساکن در خیابان ایران‌زمین شد. سرخو با اشاره به اینکه بعد از گذشت یک سال هنوز پاسخ تذکر خود را نگرفته‌ام، به وعده‌های شهرداری اشاره کرد و گفت: شهرداری قول‌هایی داد که به آنها عمل نکرد و هم اکنون یک باند خیابان ایران‌زمین در گلستان همچنان مسدود است و مالک نیز هیچ احساس مسوولیتی در قبال مردم ندارد.

او در پایان از دستگاه قضا درخواست کرد پرونده بابک زنجانی را با توجه به حجم این پرونده و مشکلات آن خارج از نوبت رسیدگی کند.

تعیین خط حریم شهر در اختیار شورا

صحن شورای شهر تهران روز گذشته شاهد دو تذکر دیگر از سوی دیگر اعضای شورای شهر تهران به مدیران شهری بود. رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران با بیان اینکه هفته گذشته تذکری به شهردار در خصوص حفظ خط حریم شهر تهران دادم گفت: متاسفانه یکی از مدیران ارشد شهرداری در مصاحبه‌ای عنوان کرده که تنها شورای عالی معماری و شهرسازی مرجع رسیدگی به این مهم است که عدم توجه به قانون جای تاسف دارد.

محمد حقانی رئیس کمیته محیط‌زیست شورای شهر تهران افزود: توجه شما را به بند 34 ماده 71 قانون شوراها مصوبه سال 75 جلب می‌کنم که در آن بررسی و تعیین طرح‌‌های هادی و محدوده قانونی شهرها از وظایف شوراها شمرده شده که پس از ارائه آن توسط شهرداری و بررسی آن توسط شورا به شورای عالی شهرسازی و معماری ارجاع داده می‌شود. چنین کاری بدون نظارت نمایندگان شهر امکان‌پذیر نیست.

در این راستا نیز مهدی چمران رئیس شورای شهر گفت: قانون همان است که شما می‌گویید و محدوده و حریم شهر تهران ابتدا باید در شورای شهر مطرح و تصویب شود و سپس شورای عالی شهرسازی هم آن را تایید کند. تنها یک تدقیق وجود داشت که این موضوع در کمیسیون ماده 5 بررسی شد که یکبار در سال 91 و یکبار هم در سال 92 توسط شورای عالی شهر‌سازی تصویب شد.

آلودگی یک‌سوم آب تهران به نیترات

روز گذشته رئیس کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر تهران نیز برای دومین بار از ریاست شورا درخواست کرد که مسوولان استانداری را بابت آلودگی آب تهران به صحن شورا دعوت کند.

رحمت‌الله حافظی رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر با اشاره به سلامت آب شهر تهران گفت: این موضوع در دو هفته گذشته مطرح شده است و مشکلاتی را نزد افکار عمومی به وجود آورده است؛ البته بنده مستندات آلودگی آب شهر تهران را تهیه کرده‌ام که با توجه به اینکه مستندات طبقه‌بندی شده مجاز به انتشار عمومی آنها نیستم و آن را در اختیار نهادهای نظارتی قرار خواهم داد. او همچنین از ریاست شورا درخواست کرد که در جلسات بعدی از استاندار تهران، معاونت بهداشتی وزارت بهداشت و مدیرکل آبفای تهران برای ارائه گزارش در شورا دعوت کند. حافظی در حاشیه شورای شهر تهران در جمع خبرنگاران به آلودگی آب تهران در شهریورماه اشاره کرد و گفت: براساس مستندات موجود آب شرب یک سوم از محدوده شهر تهران در شهریورماه دارای میزان قابل توجهی نیترات آب بوده است.

  منبع : دنیای اقتصاد
  14:43   چهارشنبه 5 آذر 1393  
 نظرات