اخبار   
 

 افزایش تقاضای ساخت‌وساز، تاثیر کوتاه‌مدت توافق هسته‌ای

یک کارشناس مسکن با تاکید بر اینکه تاثیر توافقات هسته‌ای بر بازار مسکن در کوتاه مدت قابل رویت نیست، اظهار داشت: آنچه که می‌توان در بازار مسکن در زمان کوتاهی به عنوان تاثیر توافقات هسته‌ای مشاهده کرد، افزایش تقاضای ساخت و ساز و صدور پروانه‌های ساختمانی است...

افزایش تقاضای ساخت‌وساز، تاثیر کوتاه‌مدت توافق هسته‌ای/ایجاد تحرک در بازار مسکن یک شرط دارد

یک کارشناس مسکن با تاکید بر اینکه تاثیر توافقات هسته‌ای بر بازار مسکن در کوتاه مدت قابل رویت نیست، اظهار داشت: آنچه که می‌توان در بازار مسکن در زمان کوتاهی به عنوان تاثیر توافقات هسته‌ای مشاهده کرد، افزایش تقاضای ساخت و ساز و صدور پروانه‌های ساختمانی است.

آلبرت بغوزیان در گفتگو با خبرنگار «صما» ضمن اعلام مطلب فوق تصریح کرد: در حال حاضر به دلیل بازگشت امنیت به اقتصاد کشور، تغییر مطلوبی در بازارهای غیرفیزیکی اقتصادی همچون دلار و طلا، مشاهده شده است.

بغوزیان با اشاره به بازار فیزیکی و واقعی مسکن، اذعان داشت: بازار مسکن به دلیل معاملات و ساخت و سازهایی که در آن صورت می‌گیرد از عوامل متعددی تاثیر می‌پذیرد و رونق آن نیاز به برنامه‌های بلندمدت دارد.

وی ادامه داد: افزایش تولید مسکن در صنعت ساختمان کشور که منجر به رشد اقتصادی و افزایش اشتغال‌زایی می‌شود نیازمند صرف زمان است و تا مکتوب شدن توافق هسته‌ای تغییر چندانی در این بخش مشاهده نمی‌شود.

بغوزیان با تاکید بر اینکه آینده سرمایه‌گذاری در بخش مسکن نیازمند تضمین و امنیت است، افزود: با امضای این توافق‌نامه می‌توان ادعا کرد اعتماد سرمایه‌گذاران در حوزه مسکن بازگشته، چرا که مسائل نگران‌کننده‌ای چون نوسانات ارزی به اتمام رسیده است.

وی افزود: همچنین این توافق ‌نامه با اعطای وام‌های کارمندی خرید خانه همزمان شده است که این دو امر می‌تواند تاثیر خود را بر قیمت مسکن نشان ‌دهد.

بغوزیان شرط سرمایه‌گذاری در بخش مسکن را برقراری فضایی امنیتی دانست و گفت: توافق هسته‌ای ایران با کشورهای قدرتمند دنیا، باعث افزایش اعتماد سرمایه‌گذاران داخلی و نیز افزایش رغبت سرمایه‌گذاران خارجی شده است.

این کارشناس مسکن، بازار مسکن را متاثر از هزینه‌های جانبی تولید دانست و گفت: اگر این توافق باعث کاهش هزینه‌های جانبی بخش ساخت و ساز نشود، نمی‌توان گشایشی در کاهش قیمت تمام شده مسکن مشاهده کرد.

بغوزیان ادامه داد: در این شرایط اگر تولیدکننده مسکن بتواند نهایت استفاده را از تکنولوژی‌های ساخت روز دنیا ببرد، قطعا تا حد قابل ملاحظه‌ای قیمت مسکن کاهش می‌یابد.

وی با بیان اینکه جذب سرمایه‌های خارجی و بهره‌مندی از تجارت آنها در زمینه انبوه‌سازی مسکن، عامل تقویت تولید مسکن در کشور است اذعان داشت: اصلی‌ترین دستاورد این توافق ثبات اقتصادی است که می‌توان با مدیریت صحیح منابع داخلی و خارجی بازار مسکن را رونق و به نیاز خریداران پاسخ داد.

این کارشناس مسکن با اظهار امیدواری از حذف سوداگری‌های مالی خواستار شد: امیدواریم با این توافق‌نامه، سرمایه‌های تجمع شده وارد بازارهای اقتصادی شود و بخش تولید روزهای پر رونقی را تجربه کند.

بغوزیان در پایان با بیان اینکه با وجود توافق هسته‌ای، اگر در سال جدید هزینه انرژی و مصالح ساختمانی افزایش یابد ، تحرکی در بخش مسکن حاصل نمی‌شود، خاطر نشان کرد: در این شرایط سازندگان مسکن باید با استفاده از منابع بانکی مناسب و روش‌های ساخت نوین تلاش خود را در جهت افزایش تولید مسکن آن هم با قیمت معقول انجام دهند.

  منبع : صما
  10:55   دوشنبه 17 فروردین 1394  
 نظرات