اخبار   
 

 تداوم وضعیت فعلی بازار مسکن در سال آینده

یک کارشناس مسکن با تاکید بر تداوم وضعیت فعلی بازار مسکن در سال آینده گفت: در سال 94 تغییر محسوسی در قیمت مسکن به وجود نخواد آمد...

تداوم وضعیت فعلی بازار مسکن در سال آینده

یک کارشناس مسکن با تاکید بر تداوم وضعیت فعلی بازار مسکن در سال آینده گفت: در سال 94 تغییر محسوسی در قیمت مسکن به وجود نخواد آمد.

آلبرت بغوزیان در گفتگو با خبرنگار «صما» در مورد پیش بینی بازار مسکن در سال آینده اظهار داشت: در سال 94 وضعیت بازار مسکن همانند سال 93 خواهد بود، مگر اینکه برخی یا تمام تولیدکنندگان مسکن تغییر رویه بدهند و بر سر قیمت با مشتریان کنار بیایند، زیرا این موضوع هم به نفع خریدار و هم به سود فروشنده است.

وی با تاکید بر این موضوع که تهییج بخش تقاضا با افزایش وام مسکن به صلاح نیست، تصریح کرد: مگر اینکه نرخ سود تسهیلات پایین بیاید که تحقق این موضوع نیز نیازمند منابع بانکی است، اما در حال حاضر بانک ها چنین منابعی را در اختیار ندارند و مسلما در سال 94 نیز همین رویه را خواهند داشت.

وی در ادامه افزود: در کنار اینها بخشی از نقدینگی و منابع موجود در جامعه در بازارهای موازی جمع شده و اگر این منابع آزاد شود، می تواند به سپرده بانکی تبدیل شود و در قالب تسهیلات با نرخ سود پایین در اختیار متقاضیان قرار بگیرد.

بغوزیان با اشاره به تعداد بالای تولید کنندگانی که مساکن خود را احتکار کرده اند، گفت: اگر در سال آینده هم سازندگان از عرضه مسکن خودداری کنند، وضعیت بازار مسکن به همین منوال خواهد بود و این تصور غلط که باید قیمت بالای تمام شده را مشتریان بپردازند، یکی از موانع رونق این بازار است.

این کارشناس مسکن در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به رکود حاکم بر بازار مسکن گفت: یکی از دلایل این موضوع کاهش متقاضی در بازار مسکن است، زیرا قدرت خرید مردم کاهش یافته و در عین حال قیمت مسکن افزایش یافته است.

وی در ادامه افزود: افزایش قیمت مسکن نیز به دلیل رشد هزینه تمام شده تولید ساختمان است و از سوی دیگر از آنجا که تولیدکنندگان مسکن نمی خواهند کالای تولیدی خود را ارزان بفروشند، از عرضه خانه های خود خودداری نمی کنند و یا قیمت هایی روی خانه ها می گذارند که نشان دهند عجله ای برای فروش ندارند.

بغوزیان با اشاره به اینکه بخشی از معوقات بانکی که حدود 100 هزار میلیارد تومان است، مربوط به سازندگان مسکن است، اظهار داشت: اغلب سازندگان مسکن برای ساخت و ساز از سیستم بانکی تسهیلات دریافت کرده اند، اما اقساط آن را پرداخت نمی کنند زیرا حاضر نیستند با فروش خانه های خود به قیمت پایین تر، از سود بیشتر صرفنظر کنند.

وی یکی از راه حل های رفع رکود بازار مسکن را افزایش توان خرید مردم با استفاده از افزایش وام مسکن یا کاهش سود تسهیلات دانست و عنوان کرد: سود تسهیلات بانکی که کاهش نیافته و وام مسکن 50 میلیونی یا حتی 80 میلیون تومانی نیز نمی تواند پاسخگوی خرید یک خانه با متراژ متوسط باشد.

این کارشناس مسکن در ادامه افزود: در برخی کشورها مردم به شرط تملیک خانه اجاره می کنند و حتی بین 50 تا 60 درصد قیمت خانه وام داده می شود. البته این وام ها بر اساس توان بازپرداخت، اقساط بلند مدت و سود پایین عرضه می شود. اما در کشور ما وام مسکن محدود است و قیمت اوراق مسکن نیز بالاست و بانک های خصوصی هم با نرخ 27 درصد وام پرداخت می کنند و بنابراین در چنین شرایطی حل مشکل مسکن با استفاده از وام مسکن منتفی می شود.

بغوزیان کاهش قیمت تمام شده مسکن را یکی دیگر از راههای رفع رکود بازار دانست و گفت: البته تولیدکنندگان اقدامی برای کاهش هزینه ها انجام نمی دهند و حتی سازندگان روش تولید را به گونه ای تغییر نداده اند که اگر قیمت مصالح ساختمانی یا سایر عوامل تولید افزایش یافت، بدون اینکه کیفیت را کاهش دهند، در هزینه ها صرفه جویی کند تا مشتری توان خرید داشته باشد.

وی جلوگیری از احتکار مسکن را یکی دیگر از راهکارها در این زمینه دانست و اظهار داشت: دولت باید از طریق مالیات در مورد خانه های خالی ورود پیدا کند و نسبت به شناسایی این قبیل خانه ها و روانه آنها به بازار اقدام کند.

بغوزیان در پایان گفت: در واقع دولت باید با استفاده از اهرم مالیات مالکان خانه های خالی را مجبور به عرضه این خانه ها در بازار کند و اگر چنین اتفاقی رخ بدهد، شرایط به نفع خریداران مسکن خواهد شد.

  منبع : صما
  11:39   یکشنبه 10 اسفند 1393  
 نظرات