اخبار   
 

 دوقلوی مسکونی زمین در کهکشان

اخترشناسان برای اولین بار موفق به رصد سیاره ای شبه زمینی در مدار ستاره ای شبه خورشیدی و در منطقه ای قابل سکونت از فضا شده انداین...

برای دریافت فایلها باید از نرم افزار های ویژه دانلود استفاده نمایید. (برای اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید)

اخترشناسان برای اولین بار موفق به رصد سیاره ای شبه زمینی در مدار ستاره ای شبه خورشیدی و در منطقه ای قابل سکونت از فضا شده اند.


این سیاره جدید یکی دیگر از جدیدترین رصدهای تلسکوپ کپلر است، تلسکوپی که در جستجوی نشانه هایی از نوسان نور ستاره ها به واسطه عبور یک سیاره از برابر آنها است، پدیده ای که آن را “گذر” می نامند.

“آلن باس” یکی از اعضای تیم پروژه کپلر از موسسه کارنگی می گوید این کشف مدرکی مستحکم برای پشتیبانی از این ایده است که ما در جهانی زندگی می کنیم که مملو از حیات است. کپلر در آستانه کشف فراوانی سیاره های شبه زمینی و قابل سکونت در کهکشان است.

سیاره جدید با نام کپلر 22b در فاصله 600 سال نوری و در مدار ستاره ای مشابه خورشید، ستاره نوع G، در حرکت است. وسعت این سیاره 2.4 برابر زمین است و هر 290 روز یکبار به دور ستاره اش می چرخد، در حالیکه در منطقه قابل سکونت از ستاره اش واقع شده، منطقه ای که در آن امکان وجود آب در حالت مایع وجود دارد.

یک سیاره شبه زمینی کامل

کپلر با شیوه رصد خود نمی تواند جرم سیاره را تعیین کند و از این رو اخترشناسان از تلسکوپی دیگر برای کشف نشانه های کششهای گرانشی از سوی سیاره استفاده کردند اما تا کنون موفق به رصد چنین نشانه هایی در ستاره میزبان این سیاره نشده اند. این به آن معنی است که جرم سیاره باید کمتر از 36 برابر زمین باشد.



در این صورت جرم سیاره به جرم گروه سیاره های “ابر زمینی” نزدیک است که وسعتی دو برابر وسعت زمین دارند. جرم و ابعاد محاسبه شده برای این سیاره به این معنی است که کپلر 22b سیاره ای سنگی است که می تواند حاوی آب مایع باشد. رصدهای زمینی در اواسط سال 2012 می تواند به اخترشناسان در تعیین جرم واقعی سیاره کمک کند، این رصدها می تواند به تعیین ساختار و ترکیبات سیاره منجر شود.

تا کنون دو سیاره سنگی دیگر در منطقه قابل سکونت سیاره هایشان کشف شده اند اما ستاره این سیاره ها بسیار سردتر از خورشید بوده است. اخترشناسان بر این باورند درجه حرارت بر روی سطح سیاره ای که به تازگی کشف شده 22 درجه سلسیوس است.

در جستجوی حیات بیگانه

تلسکوپ کپلر طی هزار روز گذشته به بیش از 150 هزار ستاره در میان صورت فلکی “قو” و “بربط” چشم دوخته است. تیم پروژه کپلر تا کنون بیش از دو هزار و 300 سیاره فرازمینی را به عنوان سیاره های کاندید برای مطالعات بیشتر انتخاب کرده است. 10 سیاره از این تعداد وسعتی کمتر از دو برابر زمین دارند.

بر اساس گزارش نیوساینتیست، محققان برای تایید یافته های خود باید سه “گذر” این سیاره از برابر ستاره اش را رصد کنند. اولین گذر سه روز پس از آغاز جمع آوری اطلاعات توسط کپلر در سال 2009 انجام شده است. گذر سوم در دسامبر 2010 انجام شده و از این رو اخترشناسان از آن به عنوان هدیه ای بزرگ و “سیاره کریسمس” یاد می کنند.
  منبع : ارسال شده توسط بهروزشیربان
  08:53   یکشنبه 28 خرداد 1391  
 نظرات    
 
امیر یاشار فیلا 11:17 یکشنبه 28 خرداد 1391
0
 امیر یاشار فیلا

سلام جناب آقای مهندس شیربان.
جسارتاً باید به عرض برسانم در ارسال خبر کمی شتاب و بی‌دقتی کرده‌اید.
این خبر، همان‌گونه که در حد فاصل بین تیتر و متن خبر در مأخذ شما

http://www.sakhteman.org/news/75.html

هم ذکر شده، مربوط به دسامبر سال 2011 یا 18 آذر 1390 است و شش ماه از تاریخ انتشار آن گذشته است!

این خبر را پیش‌تر و در تاریخ 22 آذر 1390، اینجانب به نقل از چند منبع گوناگون، برای iiiwe فرستاده بودم؛ که در این نشانی در دسترس است :


http://www.iiiwe.com/news/public/earth_like_planet_discovered_distance_600_light_years

بهروز شیربان 19:28 یکشنبه 28 خرداد 1391
1
 بهروز شیربان
درود بر مهندس فیلا، ابتدا سپاس گزاری میکنم از مشارکت صمیمانه شما در سایت که هم مطالبتون از جهات خبری، علمی، تخصصی و ویرایش ادبی "درجه یک" (در حد تیم ملی) هستند هم درک می کنم چه زمان و انرژی زیادی رو برای این کار و "در حقیقت برای همکاران" در سایت اختصاص میدهید بنده زمان زیادی بود دنبال فرصتی و بهانه ای برای این جملات بودم زیرا همه مطالب و دیدگاه های شما رو تا به حال هم خوانده ام هم به عنوان سند علمی و خبری به آن استناد کرده ام امیدوارم این تشکر ویژه را از بنده قبول کنید هرچند شما در اصفهان و استان اصفهان از نظر من بی نظیر هستید و شایسته کارهای فرهنگی سطح بالا.
در مورد این خبر هم کاملا حق با شماست در حالی که وقتی از لینک خبر دوباره آن را دیدم و یادم اومد که خوانده بودم ولی چون عبارت تیتر خبر رو بنده در سایت جستجو کردم و مشابهی پیدا نشد از طرفی در خاطر هم نمانده بود و با انتخاب مدیر سایت این خبر درج شد به هر حال حافظه شما غنیمتی است برای این گونه یادآوری ها در آخر هم ازتون می خواهم به نگارش این دیدگاه هم خرده نگیرید که صمیمانه بود نه در چاچوب قوانین نگارش. به امید دیدار
امیر یاشار فیلا 12:39 دوشنبه 29 خرداد 1391
1
 امیر یاشار فیلا

درودی چو نور دل پارسایان
بدان شمع خلوتگه پارسایی


دوست خوب و ارجمندم، آقای مهندس شیربان عزیز،
به‌راستی غافلگیر شدم از این همه لطفِ جناب‌عالی نسبت به این بنده،
و حقیقتاً مانده‌ام که در برابر این تعریف و تمجیدهای در حد تیم‌ملی شما، چه پاسخ و سپاسی داشته باشم.

;)

این کامنتِ پرمهر و غافلگیرکننده‌ی شما را که خواندم، شبیه جهانگیرشاه دولو شده بودم، وقتی چشمش به کاترین و ژوزفین و زیـباخانم افتاده و گل از گلش شکفته بود!

به قول رامبد جوان در خانه‌ی سبز : «این حرفای خوب و تعریف‌ها رو 2 بار بگو. خب؟»
مخصوصاً اون قسمتِ «درجه یک» و «استناد»ش رو ...

:)

جدای از شوخی، جا دارد من هم از شما، آقای مهندس جمشیدیان، آقای مهندس فضیله، آقای مهندس افقری و دیگر دست‌اندرکارانِ گروه نرم‌افزاری سازه صمیمانه سپاسگزاری کنم که چنین زمینه‌ای را فراهم آورده‌اید، که دست‌کم برای خود من به انگیزه‌ای نیرومند تبدیل شده، برای سهیم شدنِ هر مطلب و محتوای ارزشمند با دوستان و همکارانِ ارجمندِ عضو این شبکه؛ حتا اگر ناگزیر باشم برای تنظیم و آماده‌سازیِ مطالب و خبرها و محتواهای ارسالی، از بخشی از خوابِ شبانه‌ام چشم‌پوشی کنم.

خسته نباشید و دست مریزاد.
من هم مشتاق دیدار شما و دیگر دوستان هستم.