اخبار   
 

 متن بیانیه هفتمین سالروز بزرگداشت "روز جهانی شهرسازی"

دبیرخانه ستاد برگزاری روز جهانی شهرسازی متشکل از نهادهای علمی، حرفه ای و دانشگاهی لازم می داند ابتدا از همکاری موثر مدیریت های شهری به ویژه کلان شهر تهران قدردانی نماید و از حضور گسترده جامعه شهرساز...

دبیرخانه ستاد برگزاری روز جهانی شهرسازی متشکل از نهادهای علمی، حرفه ای و دانشگاهی لازم می داند ابتدا از همکاری موثر مدیریت های شهری به ویژه کلان شهر تهران قدردانی نماید و از حضور گسترده جامعه شهرساز به ویژه دانشجویان در برگزاری سال روز جهانی شهرسازی در ایران تشکر نماید و امیدوار است این حرکت یکپارچه رو به توسعه بتواند در نیل به اهداف موثر بوده و به آگاهی بیشتر در این زمینه و همچنین به ارتقاء کمی و کیفی زندگی افراد جامعه منجر گردد.
در چارچوب شعار برگزیده این سال "شهرسازی و ارتقاء کیفی محیط" دبیرخانه بزرگداشت روز جهانی شهرسازی، امیدوار است بزرگداشت این روز در نیل به اهداف اصلی یعنی شناسایی این حرفه به عموم و تجلیل از بزرگان و پیشکسوتان و ارتقاء آگاهی عمومی دانشجویان موفق باشد.
یادآوری می شود این بیانیه با تاکید بر رئوس بیانیه های سال های قبل و اهداف و شعارهای اعلام شده، موارد ذیل را به آن افزوده و با پیگیری همه جانبه خواستار تحقق آن می باشیم.
1- جامعه شهرساز از به سرانجام نرسیدن نهایی تدوین قانون جامع شهرسازی که مقرر بود در سال اول برنامه چهارم تهیه شود، ناخشنود است و تاکید دارد این موضوع با جدیت لازم در دستور کار و برنامه پنجم قرار گیرد و مشکلات سر راه را با همکاری جامعه شهرساز کشور به نوع شایسته به سرانجام رساند.
2- جامعه شهرساز چون همیشه نگرانی خود را از شنیدن اخبار تعرض به اراضی ملی و حرایم میراث فرهنگی و طبیعی کشور اعلام و تدوین سیاست های دقیق و قاطع را در این مورد یک ضرورت جدی می داند.
3- جامعه شهرساز باور دارد که بهبود و اجرای قوانین در جهت ارتقاء کیفیت فضای زندگی در تمام سکونت گاهها و فضاهای کار و فراغت ضرورت دارد و بر توسعه فضاهای عمومی به عنوان یک نیاز جامعه تاکید می نماید و همچنین معتقد است عدم اجرای بخشی از پیشنهادات طرح های شهری ناشی از مشکل تملک زمین بوده و لازم می داند موضوع برخورد با رانت اراضی شهر به نفع توسعه فضاهای شهری در دستور کار قانون گذاران قرار گیرد.
4- جامعه شهرساز کشور همچنان بر مدیریت یکپارچه شهری تاکید داشته و امیدوار است قدم های جدی در راستای تدوین قانون جامع شهرسازی کشور هر چه سریع تر به ثمر برسد. 5- جامعه شهرساز باور دارد رمز پایداری نظام مدیریت شهری در پایداری نظام درآمدهای مالی است. این کار علاوه بر عزم مدیریتی، همکاری گسترده اندیشمندان و حرفه مندان را طلب می کند.
6- جامعه شهرساز خواهان توجه لازم به حقوق برابر کلیه اعضا از جمله رشته شهرسازی از سوی همه نهادها از جمله سازمان نظام مهندسی بوده و چالش های منفی و نادری که اخیرا در زمینه فنی مهندسی برای شهرسازان پیش آمده را ناصحیح و انحصارطلبانه ارزیابی می کند. عدم توجه به این موضوع، مشکلاتی از جمله برخورد با نتایج این انتخابات هیات مدیره سازمان نظام مهندسی را در پی آورد.
7- جامعه شهرساز همچون گذشته خواهان حضور فعال حرفه مندان تهیه کننده طرح های شهرسازی در کمیسیون ماده 5 می باشد.
8- جامعه شهرساز معتقد است با وجود آنکه موضوع مسکن چون همیشه یکی از معضلات اصلی جامعه به ویژه شهرهای بزرگ و تهران می باشد و از هر اقدام صحیحی برای رفع آن حمایت می کند، لکن مکان یابی و جانمایی طرح های مسکن با تهیه نمودن طرح های یکنواخت برای مناطق مختلف بدون توجه به ویژگی های منطقه و عدم توجه به میزان تراکم و امکانات زیربنایی و توان های محیطی و ... می تواند نتیجه لازم را به بار نیاورده و برعکس می تواند به اتلاف منابع نیز منجر گردد.
9- جامعه شهرساز ضمن تقدیر از توجه دولت به موضوع مسکن مهر، دغدغه خود را از عدم توجه احتمالی به موضوعات شهرسازی مترتب با آن اعلام داشته و استفاده مجدد از بافت های فرسوده در این زمینه را خاطر نشان می سازد.
10- جامعه شهرساز خواهان این است که در برنامه پنجم، موضوع شهرسازی (که امروزه بیش از دو سوم جمعیت کشور در بیش از هزار شهر کشور ایران ساکن هستند) و در کل موضوع اسکان و بهره برداری از سرزمین با توجه به توان های محیطی و منطقه جایگاه ویژه ای داشته باشد.
در مورد کلان شهر تهران
11- جامعه شهرساز بر این باور است که بالا بودن میزان جمعیت را می توان به عنوان یکی از معضلات تهران بر شمرد ولی تردید دارد با روش های آمرانه و دستوری با مهاجرت دادن جمعیت به خارج از تهران بتوان بر این مشکل فائق آمد همانطوریکه در چهار دهه گذشته نتیجه لازم حاصل نشد.
12- جامعه شهرساز جداسازی بخش هایی از پیکر کلان شهر تهران همچون منطقه 20 را که با طرح های فرادست نیز همخوانی ندارند اقدامی کارشناسانه ندانسته و آن را نیازمند مطالعات عمیق و بررسی های همه جانبه تری می داند.
13- جامعه شهرساز زلزله خیزی تهران را برای خروج اجباری کارکنان و ساکنین از تهران با توجه به آنکه اغلب مناطق ایران در پهنه های زلزله خیزی قرار دارند، دلیل کافی نمی داند و بررسی همه جانبه تری را ضروری می داند..
14- جامعه شهرساز اعلام می دارد با وجود منابع بالقوه کشورمان به موضوع تشویق به افزایش جمعیت کشور و کنار گذاردن سیاست کنترل خانوار که در گذشته منجر به کسب مدال افتخار از سوی مجامع جهانی گردید، با نظر تردید می نگرد و خواهان بررسی دقیق تر از سوی مجامع حرفه ای در خصوص پیامدهای این موضوع می باشد.
15- جامعه شهرساز درج روز 17 آبان (8 نوامبر) را به عنوان روز جهانی شهرسازی در تقویم ملی خواهان است تا در این کشور نیز با گرامیداشت روز شهرسازی همزمان با شهرهای زیادی از دنیا با هدف ائتلای فضا و محیط های زندگی با مشارکت شهروندان بر رسالت حرفه شهرسازان بیفزاییم.
در پایان جهت پیگیری تحقق این خواسته ها، دبیرخـانه ستاد برگزاری روز جهانی شهرسـازی متشکل از جـوامع حرفه ای، نهادهـای علمی، آموزشی و تحقیقاتی از سایر نهادهای مدیریتی و رسانه های عمومی دعوت به همکاری می نماید. به این امید که در همایش سال آینده روز جهانی شهرسازی گزارش توفیقات حاصل شده ارائه گردد تا از این رهگذر رسالت حرفه ای شهرسازان کشور بیش از پیش در جامعه شناخته گردد.
با تشکر
دبیرخانه ستاد برگزاری روز جهانی شهرسازی
تهران 17/ آبان /
1389 شعار برگزیده سال 1389
شهــرسـازی و ارتقاء کیفــی محیـط
  منبع : آرونا
  10:48   چهارشنبه 19 آبان 1389  
 نظرات