اخبار   
 

 شناسایی 500 ساختمان پرخطر در تهران

سازمان آتش نشانی و خدمات‌ایمنی شهرداری تهران، 500 ساختمان «ناایمن و پرخطر» پایتخت را شناسایی کرده است که در‌این میان مجتمع‌های مسکونی و تجاری بلند مرتبه و البته ساختمان‌های قدیمی‌تجاری بخش عمده‌ای از‌این آمار را شامل می‌شوند...

به گزارش «دنیای اقتصاد» براساس طرحی که در چند سال اخیر از سوی سازمان آتش نشانی تهران برای بررسی رعایت نکات‌ ایمنی ساختمان‌های سطح شهر تهران به اجرا درآمده تعداد 500 ساختمان شامل ساختمان‌های تجاری و مسکونی به عنوان ساختمان‌های «پرخطر» معرفی شده‌اند که به دلیل رعایت نکردن نکات ‌ایمنی لازم هنوز موفق به کسب گواهی‌ایمنی از سوی ‌این سازمان نشده‌اند و تا زمانی که ‌این تاییدیه را نداشته باشند نمی‌توانند پایان کار ساختمان را دریافت کنند.
سیدرضا خوش‌زاد مدیر عامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات‌ایمنی شهرداری تهران با اشاره به شناسایی‌این ساختمان‌ها در سطح تهران عنوان کرد: ساختمان پاساژ علاءالدین در خیابان جمهوری و تیراژه در غرب تهران از جمله ساختمان‌های ناایمن و پرخطری هستند که با وجود تردد روزانه قابل توجهی از افراد، مالکان‌این پاساژها دستورات‌ایمنی را اجرایی نمی‌کنند.
به گفته خوش‌زاد، ساختمان مرکز تجاری تیراژه ناایمن است و تاکنون گواهی ‌ایمنی دریافت نکرده است.
وی در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس به ‌ایمن نبودن بازار تهران نیز اشاره کرد و گفت: سازمان آتش‌نشانی اقداماتی را در‌این زمینه انجام داده است، اما متاسفانه در بازار در برخی از مکان‌ها از راه‌پله‌ها به جای انبار کالا استفاده شده و همین امر باعث می‌شود نتوانیم در مواقع خطر به موقع امدادرسانی کنیم.
خوش‌زاد در ادامه اضافه کرد: ساختمان‌های جدید از زمان دریافت پروانه باید مجوز‌ایمنی هم دریافت کنند و زمانی که اقدامات‌ایمنی را در طول ساخت انجام ندهند برای آنها گواهی صادر نخواهد شد.
عواقب حوادث برعهده مالکان است
همچنین معاون امور حفاظت و پیشگیری سازمان آتش‌نشانی اظهارکرد: بخش عمده‌ای از ساختمان‌های پرخطر شناسایی شده جزو ساختمان‌های مسکونی بالای 5 طبقه هستند. داود براتی معاون سازمان آتش نشانی در گفت‌و‌گو با «دنیای اقتصاد» با اشاره به شناسایی 500 ساختمان ناایمن گفت:‌این ساختمان‌ها به عنوان مجتمع‌های «پرخطر» معرفی شده‌اند که برای همه آنها دستورالعمل صادر شده است. در‌این میان نیز مجتمع‌های مسکونی کوتاه مرتبه مشکل کمتری دارند، اما در مورد ساختمان‌های بیش از 5 طبقه نگران هستیم و هر چه تعداد طبقات بالاتر می‌روند مشکلات بیشتر می‌شوند.
وی افزود: اما بخش عمده‌ای از‌ این ساختمان‌ها در میان اماکن تجاری و انباری‌ها هستند که با توجه به مواد سوختنی یا شیمیایی که در آنها نگهداری می‌شوند خطرات بیشتری دارند. وی در خصوص عدم‌ایمنی در ساختمان تیراژه گفت:‌این ساختمان با توجه به‌اینکه تعداد طبقات آن زیاد است و حجم زیادی از افراد در آن تردد می‌کنند دستورالعمل متناسب با آن صادر شده است، اما با وجود گذشت 3 سال هنوز موفق به اخذ تاییدیه از سازمان نشده است.
خوش‌زاد ادامه داد: البته مشابه ساختمان تیراژه ساختمان‌های زیادی وجود دارد.
وی در مورد تبعات رعایت نکردن حداقل‌های ‌ایمنی و نداشتن گواهی ‌ایمنی گفت: در صورتی که ‌این ساختمان‌ها گواهی‌ایمنی نداشته باشند درصورت وقوع حادثه مالک پاسخگو است و حتی شرکت‌های بیمه‌ای می‌توانند برای ارائه خدمات به ‌این ساختمان‌ها محدودیت قائل شوند.
خوش‌زاد به تجربه‌های جهانی در‌این مورد اشاره کرد و گفت: در بسیاری از کشورها ‌این امکان وجود دارد که اگر مالکان ساختمان با سازمان آتش نشانی همکاری نکنند می‌توانند از قسمت‌های مختلف مثل خدمات بیمه‌ای، اخذ عوارض سنگین و تعطیلی واحد مربوطه به مالکان‌ این ساختمان‌ها فشار وارد کنند.
  منبع : دنیای اقتصاد
  12:56   دوشنبه 4 مهر 1390  
 نظرات    
 
رحیم خورشیدی 23:40 دوشنبه 4 مهر 1390
2
 رحیم  خورشیدی
قضیه اطفاء حریق در ایران جدی گرفته نمی شود خلاء قانونی بزرگترین مشکل است . البته شهر داری ها هم سلیقه ای عمل می کنند