www.iiiWe.com » تلارپیش در ماسوله

 مقالات   
 


 تلارپیش در ماسوله

نام مقاله: قلمروهای تفاهمی؛ بررسی موردی: ایجاد تلارپیش در ماسوله / پدیدآورندگان: محمدمنصور فلامکی، مصطفا پورعلی، محمدحسن طالبیان، هاشم هاشم‌نژاد ...

ارسال کننده: گروه رسانه‌ای دیرین
تاریخ ارسال: چهارشنبه 24 مرداد 1397
برای دریافت فایلها باید از نرم افزار های ویژه دانلود استفاده نمایید. (برای اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید)
با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر مرتبط با موضوع، در دسترس شما خواهد بود.

نام مقاله: قلمروهای تفاهمی؛
بررسی موردی: ایجاد تلارپیش در ماسوله
پدیدآورندگان: محمدمنصور فلامکی، مصطفا پورعلی، محمدحسن طالبیان، هاشم هاشم‌نژاد
انتشاریافته در: دوفصل‌نامه‌ی «مطالعات معماری ایران» (شماره‌ی ۶، پاییز و زمستان ۱۳۹۳)
شمار صفحه‌ها : ۱۶
فرمت : PDF
اندازه‌ی فایل : ۲.۶۷ مگابایت

چکیده :
سابقه‌ی تاریخی سکونت در مجموعه‌های زیستی، از جمله در ایران، نشان می‌دهد که رفتارهای قلمروی برای ساکنان، برنامه‌ریزان و طراحان، محترم و همه در تفاهم و توافقی ضمنی و گاه رسمی، به رعایت لوازم زیستن در چنین شرایطی ملزم بوده‌اند. در این نوشتار، سطوحی از رفتارهای قلمروی با عنوان «قلمروهای تفاهمی» یا «وفاق ضمنی» که وجه مشخصه‌شان عدم مالکیت حقوقی مدعیان بر این قلمروها بوده، معرفی و دسته‌بندی شده‌‌اند؛ قلمرو‌هایی که نقشی مهم در شکل‌گیری ساختارهای ارگانیک بافت‌های تاریخی داشته‌اند و می‌توانند در چهار سطح با عناوینِ قلمرو متأثر از اهلیت در مکان، قلمرو متأثر از نظام دسترسی، قلمرو متأثر از حدود همسایگی و قلمرو متأثر از نظام برگزاری مراسم آیینی و مذهبی، شناسایی شوند.
روش پژوهش در این نوشتار، کیفی و بررسی مصداقی موضوع تحقیق، شرایط ایجاد تلارپیش در شهر تاریخی ماسوله است، که با حضور در مقر رفتاری واقعی و در تناظر با سطوح قلمرویِ برشمرده، مورد واکاوی قرار گرفته ‌است. نتایج بررسی نشان می‌دهد که رضایت همگانی، رضایت همسایگی، ایجاد مزاحمت نکردن در مسیرهای دسترسی و همچنین، ایجاد مزاحمت نکردن‌ برای برگزاری مراسم آیینی علم‌برانِ ماسوله، از مواردی است که متقاضیان ایجاد تلارپیش در شهر تاریخی ماسوله می‌بایست از دیرباز به رعایت آن‌ها اهتمام می‌ورزیده‌اند. قلمروهای تفاهمی در ذهنیت گروهی مردمان ایران‌زمین، حضوری پایدار داشته‌اند و مورد توافقی فراگیر بوده‌اند؛ از همین رو می‌تواند با روزآمدسازیِ ساز‌و‌کارهای به‌کارگیریِ آن، در تدوین تدابیر بومیِ مداخله در مکان‌های تاریخی بسیار کمک‌رسان باشد.

کلیدواژه‌ها :
رفتار قلمروی، قلمروهای تفاهمی، دسته‌بندی قلمروهای تفاهمی، تلارپیش در ماسوله.

 
 نظرات