www.iiiWe.com » سرویس‌های مکانی مبتنی بر معماری سرویس‌گرا

 مقالات   
 


 سرویس‌های مکانی مبتنی بر معماری سرویس‌گرا

سرویس‌های مکانی مبتنی بر معماری سرویس‌گرا مطالعه‌ی موردی : سرویس‌های خدمات شهری در تهران...

ارسال کننده: امیر یاشار فیلا
تاریخ ارسال: یکشنبه 27 مرداد 1392

نام مقاله :
سرویس‌های مکانی مبتنی بر معماری سرویس‌گرا
مطالعه‌ی موردی : سرویس‌های خدمات شهری در تهران

پدیدآورندگان :
پوریا امیریان ، علی‌اصغر آل‌شیخ ، آناهید بصری

چکیده :
وجود اطلاعاتِ کامل و درست و به‌هنگام، از مهم‌ترین ابزارهای مدیریتِ کارآمد شهری است. از همین رو، دسترسی و پردازش اطلاعاتِ مربوط به خدمات شهری نقش بسیار مهمی در فرآیندهای گوناگونِ مدیریت شهری دارد. با توجه به حجم بالا و تغییرات بسیار زیاد اطلاعات خدمات شهری و همچنین گونه‌گونی و پرشماریِ کاربران این اطلاعات، مقاله‌ی حاضر به ارائه‌ی راه‌کارهایی برای دسترسی و پردازش داده‌های مکانی اقلام خدمات شهری برای کاربرانِ گوناگون می‌پردازد.
با توجه به تعدد سکوهای محاسباتی و گوناگونی کاربران اطلاعات خدمات شهری (معاونت‌های مختلف شهرداری، بخش‌های دولتی، خصوصی، دانشگاهی و شهروندان) دسترسی و پردازش داده‌ها می‌باید بر پایه‌ی سرویس‌های تعامل‌پذیر که بر مبنای استانداردهای رایج در جهان فناوری اطلاعات و اطلاعات مکانی طراحی و پیاده‌سازی می‌شوند، انجام پذیرد. با این همه، استانداردهای تعامل‌پذیر مطرح‌شده در جهان فناوری اطلاعات و اطلاعات مکانی، دارای تفاوت‌هایی بنیادین‌اند. بر این اساس، بررسی حاضر مهم‌ترین راه‌کارهای فراهم کردنِ تعامل‌پذیری را مطرح می‌کند و تفاوت‌های آن‌ها را شرح می‌دهد.
پس از آن، با ارائه‌ی راه‌کارهایی در خصوص تلفیق سرویس‌های مکانی و فناوری‌های سرویس‌های وب، این پژوهش روشی را در راستای طراحی و پیاده‌سازیِ سرویس‌های تعامل‌پذیر برای دسترسی و پردازش اطلاعات مکانی در زمینه‌ی خدمات شهری، با در نظر گرفتن نیازمندی‌های ویژه‌ی هر دسته از کاربران، طراحی و پیاده می‌کند.

کلیدواژه‌ها :
معماری سرویس‌گرا ، مدیریت شهری ، سرویس‌های مکانی ، GIS.
 
 نظرات