اخبار   
 

 رییس‌جمهور اولویت‌های عمومی و تخصصی وزارت راه و شهرسازی را اعلام کرد

دکتر حسن روحانی، رییس‌جمهوری ایران، آژیر خطر را به صدا درآورد و برای جلوگیری از تبدیل بحران‌های حادث‌شده بر کشور به ابربحران، فرصتی دوماهه به وزرای کابینه داد تا اولویت‌های وزارتخانه‌ی متبوع خود را مطابق با جهت‌گیری‌ها و اولویت‌های مطرح‌‌شده از سوی رییس‌جمهور، به دفتر وی ارائه دهند. سازمان برنامه و بودجه نیز مکلف شد هر شش ماه یک‌‌بار، گزارش مقایسه‌ای از پیشرفت و تحقق برنامه درباره‌ی اولویت‌های ابلاغی را به دفتر رییس‌جمهور ارائه کند، تا کارکرد و چگونگی پیشرفت برنامه‌ها ارزیابی شود ...

رییس‌جمهور اولویت‌های عمومی و تخصصی وزارت راه و شهرسازی را اعلام کرد

دکتر حسن روحانی، رییس‌جمهوری ایران، آژیر خطر را به صدا درآورد و برای جلوگیری از تبدیل بحران‌های حادث‌شده بر کشور به ابربحران، فرصتی دوماهه به وزرای کابینه داد تا اولویت‌های وزارتخانه‌ی متبوع خود را مطابق با جهت‌گیری‌ها و اولویت‌های مطرح‌‌شده از سوی رییس‌جمهور، به دفتر وی ارائه دهند. سازمان برنامه و بودجه نیز مکلف شد هر شش ماه یک‌‌بار، گزارش مقایسه‌ای از پیشرفت و تحقق برنامه درباره‌ی اولویت‌های ابلاغی را به دفتر رییس‌جمهور ارائه کند، تا کارکرد و چگونگی پیشرفت برنامه‌ها ارزیابی شود.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، ضمائم احکام وزرا، شامل اولویت‌های عمومی و اولویت‌های تخصصی هر وزارتخانه است که وزرا باید در دوره تصدی خود آنها را نصب‌العین قرار داده و اجرائی کنند. بر اساس این گزارش، دولت دوازدهم، بر اساس برنامه‌هایی که در دوران انتخابات ریاست‌جمهوری به مردم ارائه شده است و نیز مبتنی‌بر برنامه تقدیم‌شده به مجلس شورای اسلامی در هنگام معرفی وزرا، رسالتی بس سنگین برعهده دارد. این دولت باید بتواند در دوره فعالیت خود، کشور عزیزمان، ایران را از چالش‌های بزرگ انباشته‌شده در طول چند دهه گذشته عبور داده و شرایط مساعدی را برای مقطع پایانی فعالیت خود در سال ١٤٠٠ که مصادف با به‌پایان‌رسیدن قرن حاضر است، به‌وجود آورد. محدودیت منابع و سایر محدودیت‌های سیاسی، اداری، اجتماعی و فرهنگی از یک‌طرف و اسناد بالادستی شامل سیاست‌های کلی اصل ٤٤ قانون اساسی و سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی ایجاب می‌کند که هر وزارتخانه بر اهداف مشخص و محدودی که از اولویت بالایی برخوردار هستند، متمرکز شود و علاوه بر پیشبرد امور جاری، اصلاحات ساختاری برای محقق‌کردن برنامه‌ها را در دستور کار خود قرار دهد.

آنچه بر تمامی وزارتخانه‌ها به‌صورت مشترک تکلیف شده، هشت بند مشخص است که همه اعضای کابینه باید آن را در اولویت‌های برنامه‌ خود در نظر بگیرند.

اولویت‌های عمومی

١. ارتقای سلامت نظام اداری، شفافیت مالی، بهبود دسترسی همگانی به اطلاعات، فراهم‌آوردن فرصت برابر، حفاظت از اموال دولتی و معیار قراردادن قانون در همه امور.
٢. اعمال شایسته‌سالاری به‌عنوان تنها معیار انتـخاب همکاران و مدیریت تعارض منافع در تصمیم‌گیری‌ها، واگذاری‌ها و انتصابات.
٣. ملاک قراردادن «منشور حقوق شهروندی» در وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های تابعه به‌ویژه در حوزه‌های مرتبط با حقوق عمومی.
٤. توجه به حفاظت از محیط‌‌زیست در برنامه‌ریزی‌ها و سیاست‌گذاری‌ها.
٥. اولویت واگذاری فعالیت‌ها به مردم و فراهم‌آوردن زمینه مشارکت هرچه‌بیشتر بخش خصوصی.
٦. توجه به رفع انحصارها و برقرارکردن فضای رقابتی در کنار تحت کنترل قراردادن و قاعده‌مندکردن حوزه‌های انحصاری.
٧. اعمال اولویت ویژه بر استقرار دولت الکترونیک در حوزه تحت مدیریت.
٨. به‌کارگیری هرچه‌بیشتر جوانان، زنان و شهروندانی از اقوام و مذاهب در سطوح مدیریتی و کارشناسی در سطوح مختلف اداری.

البته در این بین دو وزارتخانه علوم و نیرو، احکامی دریافت نکرده‌اند که آن را می‌توان به سبب عدم انتخاب پست وزارت از سوی رئیس‌جمهوری تعبیر کرد و احتمال می‌رود پس از انتخاب وزرای مزبور، این احکام فوق‌العاده برای آنها نیز ارسال شود. در این بین برخی از وزرای کابینه، پس از دریافت این احکام، در همان روز، به آن پاسخ داده و برنامه خود را آغاز کردند.

با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر، مرتبط با موضوع در دسترس شما خواهد بود.

حمل‌ونقل :

١. ایجاد تحول در سرمایه‌گذاری در صنعت حمل‌و‌نقل ریلی.
٢. تحقق برون‌گرایی در حوزه حمل‌و‌نقل با بهره‌گیری از موقعیت ممتاز جغرافیایی کشور و اتصال به کشورهای هم‌جوار.
٣. توجه به برقی‌کردن راه‌آهن.
٤. جلب مشارکت بخش خصوصی و جذب سرمایه‌گذاری خارجی در تأمین زیرساخت‌های حمل‌و‌نقل.
٥. ادامه نوسازی ناوگان هوایی.
٦. تشویق به سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و خارجی در توسعه آزادراه‌ها و بزرگراه‌ها.
٧. توسعه کریدورهای تجاری و ترانزیت کشور با محوریت حمل‌و‌نقل ریلی و هوایی.
٨. جلب مشارکت بخش خصوصی و جذب سرمایه‌گذاری خارجی در تأمین زیرساخت‌های حمل‌و‌نقل و توسعه ناوگان با تأکید بر حمل‌و‌نقل ترکیبی.
٩. توسعه بنادر به‌منظور تقویت توان تجاری کشور.

مسکن :

١٠. برنامه‌ریزی مؤثر برای ایجاد تحرک در بخش مسکن.
١١. ایجاد تحول برای توسعه سرمایه‌گذاری در بافت‌های فرسوده به‌عنوان مهم‌ترین اولویت بخش مسکن.
١٢. سیاست‌گذاری مناسب برای تقویت سرمایه‌گذاری به‌منظور تسهیل برخورداری مسکن اولی‌ها و زوج‌های جوان.
١٣. تلاش برای تحقق رشد بالاتر سرمایه‌گذاری در مسکن روستایی.
١٤. طراحی سازوکارهای پایدار برای تأمین مالی سرمایه‌گذاری در بخش مسکن.

  منبع : وزارت راه و شهرسازی
  20:01   سه شنبه 28 شهریور 1396  
 نظرات