اخبار   
 

 تخریب قریب‌الوقوع ۶۰ پلاک از بافت تاریخی شیراز

یک منبع اگاه از تخریب قریب‌الوقوع بخشی از بافت تاریخی شیراز خبر داد و گفت: به ساکنان ۶۰ پلاک هشدار داده شده تا طی دو روز آینده منازل را تخلیه کنند. بخشی از این ۶۰ پلاک خارج از خط مصوب پژوهشگاه میراث فرهنگی و کارگروه ویژه در طرح سال جاری و طبق کمیسیون ماده‌ی ۵ است. از طرفی، در این ۶۰ پلاک بناهای ثبت‌شده‌ی ملی و ارزشمند نیز هست، که برابر متن مصوبه نباید تخریب شوند؛ اما نشانه‌ها حاکی از آن‌اند که هیچ بنایی از این ۶۰ پلاک قرار نیست از تخریب جان سالم به در ببرد ...

تخریب قریب‌الوقوع ۶۰ پلاک از بافت تاریخی شیراز

یک منبع اگاه از تخریب قریب‌الوقوع بخشی از بافت تاریخی شیراز خبر داد و گفت: به ساکنان ۶۰ پلاک هشدار داده شده تا طی دو روز آینده منازل را تخلیه کنند. به گزارش خبرنگار گردشگری خبرگزاری فارس، چند سالی است که ۳۶۰ هکتار بافت تاریخی شیراز در معرض تهدید طرح‌های توسعه‌ای قرار گرفته است و برخلاف تکذیب‌هایی که در این خصوص صورت می‌گیرد، یک منبع آگاه به خبرنگار فارس از تخریب قریب‌الوقوع ۶۰ پلاک در منطقه‌ی بافت تاریخی شیراز خبر داده است. بخشی از این ۶۰ پلاک خارج از خط مصوب پژوهشگاه میراث فرهنگی و کارگروه ویژه در طرح سال جاری و طبق کمیسیون ماده‌ی ۵ است. از طرفی، در این ۶۰ پلاک بناهای ثبت‌شده‌ی ملی و ارزشمند نیز هست، که برابر متن مصوبه نباید تخریب شوند؛ اما نشانه‌ها حاکی از آن‌اند که هیچ بنایی از این ۶۰ پلاک قرار نیست از تخریب جان سالم به در ببرد.

دستور تخریب ۶۰ پلاک صادر شده است

منبع آگاهی که در بازدید از بافت تاریخی شیراز متوجه تخریب قریب‌الوقوع در این منطقه شده است به خبرنگار فارس گفت: ما به عنوان تعدادی علاقه‌مند و دانشجو درحال بازدید از بناهای تاریخی منطقه بودیم. به صورت اتفاقی یکی از پیمانکاران تخریب از واحد حمل و نقل موتوری شهرداری شیراز به سمت ما آمد و بعد از اینکه پرسید از کجا آمده‌ایم گفت بازدید کنید چون این بناها سه روز بعد، دیگر نیستند. این منبع آگاه ادامه داد: بر اساس صحبتهای پیمانکار دستور تخریب ۶۰پلاک در این منطقه به شورای تامین استان فارس آمده است و تا دو روز دیگر تخریب شروع می‌شوند. یعنی برنامه این است که تا جمعه پیش رو این تخریب‌ها انجام بشود. در تحقیقات بیشتر خبرنگار فارس مشخص شد که به مالکین و مستاجرین منطقه، یعنی بناهایی که افراد در آن سکونت دارند، در چند نوبت هشدار داده شده که تا آخر هفته املاک خود را تخلیه کنند، در غیر این صورت در مرحله اول آب و برق و گاز پلاک‌های مدنظر قطع و در مرحله بعد تخریب شروع خواهد شد.

از ۶۰پلاکی که در معرض تخریب است تعدادی بالای خط مصوب پژوهشگاه میراث فرهنگی و تعدادی پایین این خط است. هرچند در متن مصوبه پژوهشگاه نیز آمده است که بناهای تاریخی ثبت ملی و واجد ارزش حتی اگر در داخل خط پیشنهادی باشند هم نباید تخریب شوند. درحالی که شنیده‌ها حاکی از این است که قرار است هر بنایی که در خط پژوهشگاه قرار داد و تعدادی در بیرون از خط نیز تخریب شود. در واقع در مرحله اول حکم تخریب ۶۰پلاک به صورت قطعی صادر شده و در ادامه نیز شهرداری و راه و شهرسازی استان فارس در حال رایزنی برای تملک باقی بناهاست.

با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر مرتبط با موضوع، در دسترس شما خواهد بود.
با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر مرتبط با موضوع، در دسترس شما خواهد بود.
ساکنان سرگردان هستند

شنیده‌‌های خبرنگار فارس مبنی بر این است که به تعدادی از مالکین هشدار تملک داده شده اما هنوز ملک از آنها خریداری نشده و قیمتی هم اعلام نشده است. اما درباره بناهای تملک نشده نیز به واسطه هشدار قبلی، وجه تملک به حساب دادگستری ریخته شده و مالکین بعد از تخریب می‌توانند مراجعه کرده و مبلغ را دریافت کنند. به بیان ساده تراین مالکین نه تنها رضایت به واگذاری ملک خود نداده‌اند بلکه حتی نمی‌دانند زمین آنها در هر متر به چه قیمت فروش رفته است. اکثر این مالکین نمی‌دانند تا چند روز آینده و بعد از تخریب باید کجا سکان شوند و سرگردانند.

منبع آگاه دیگری از مسئولین نیز شنیده‌های فوق را تایید کرد و گفت: به واسطه خلع ید شورای عالی استان از موضوع تخریب بناهای تاریخی و تفویض این اختیار به استانداری فارس، متاسفانه بعید نیست که این تخریب‌ها ظرف چند روز آینده رقم بخورد. وی گفت: به احتمال زیاد تخریب‌ها با حضور نیروی انتظامی انجام خواهد شد تا جو امنیتی حاکم بشود و کسی نتواند مقاومت یا مخالفتی کند. ماجرای تخریب بافت تاریخی در شهر شیراز به بهانه توسعه حرم شبیه دومینویی است که قصد ایستادن و تمام شدن ندارد. هر چندوقت یکبار خبر می‌رسد که طرح جدیدی قرار است لودرهای جدیدی را پای املاک ثبت ملی شده و ارزشمند منطقه ۳۶۰هکتاری شیراز موسوم به بافت تاریخی بیاورد. طرح‌هایی که گذارندگان آن قول می‌دهند در آن به بافت‌های تاریخی آسیب نزنند و در بین خانه‌های قدیمی، تجاری سازی نکنند. اما در عمل این پلاک‌های بافت قدیمی شیراز هستند که یکی یکی روی زمین می‌افتند و به جای آن پاساژ و مال و هتل سربرمی‌آورد.


با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر مرتبط با موضوع، در دسترس شما خواهد بود.


چند مطلب دیگر با موضوع‌های مرتبط :
(با کلیک بر روی هر عنوان، صفحه‌ی مربوط به آن مطلب برای شما گشوده خواهد شد.)
آنچه شهرداری می‌کند و آنچه باید بکند
زرشک طلایی برای نماهای شهری
مدیریت شهری مشهد و چند نکته
«نه» به فساد ساختاری در مدیریت شهری
در هجوم آهن و سیمان، تهران اسیر سایه‌هاست ...
باغ‌کُشی در تهران با متری یک‌میلیون
ساخت‌و‌ساز بی‌رویه، بلای جان بافت تاریخی تبریز
نقش همسر «انسیه خزعلی» در تخریب بافت‌های تاریخی شیراز
به‌زودی در تهران باغی نمی‌ماند؛ شهرداری همه را می‌فروشد!
سهل‌انگاری شهرداری و پیمانکار در ساخت پل روشندلان
حراجی به گستردگی یک شهر ...
۲۰ کاری که شهرها می‌­توانند در راستای بهبود کیفیت زندگی همگانی انجام دهند
مسیر دوچرخه‌ی جذاب شهر کپنهاگ (+ویدئو)
تهران، زیستن برای بازگفتن
یادی از شیوه‌ی اداره‌ی تهران بر پایه‌ی طرح جامع
دیدگاه‌های یک هنرمند جهانی درباره‌ی هویت شهریِ تهران امروز
٩ نکته‌ی مهم در بررسی وضعیت کنونی شهر تهران
کاریکاتور : بلندمرتبه‌سازی در تهران تا اطلاع ثانوی ممنوع شد
روش درست کردن شهرهای امروزی (کاریکاتور)
«اینه اون شهر مدرنی که آرزوشو دارین!؟»
مدیریت شهری همچنان از بی‌سبزینگی شهرها غافل است
تازه‌ترین شاهکار شهرداری تهران
زیبا کردن چهره‌ی شهر!!؟
برخورد خشن مأموران شهرداری ادامه دارد ...
کاریکاتور : توسعه‌ی شهری!
کاریکاتور : شهرسازی و شهرداریِ معاصر
ساخت‌وساز در کلان‌شهرهای ما ـ کاریکاتور

  منبع : وبگاه «صما»
  14:25   چهارشنبه 19 بهمن 1401  
 نظرات    
 
گروه نرم‌افزاری سازه 13:27 سه شنبه 2 اسفند 1401
1
 گروه نرم‌افزاری سازه

c321484_MostlyFree.jpg