اخبار   
 

 غوغای ضدرسانه و انتخاب شهردار

عباس آخوندی که هفته‌ی پیش در فرآیند گزینش شهردار تهران تنها یک رأی کم‌تر از پیروز حناچی به دست آورد، امروز (شنبه، ۲۶ آبان) در روزنامه‌ی «دنیای اقتصاد» یادداشتی نوشته که این‌گونه آغاز می‌شود: غوغای ضدرسانه در یک هفته‌ی منتهی به انتخاب شهردار تهران، از کم‌نظیرترین شانتاژهای رسانه‌ایِ پس از انقلاب در ایران یا حتی شاید از نمونه‌های برجسته‌‌ی قابل مطالعه در جهان باشد. علتش را هم می‌دانم: جمع کردنِ سفره‌های ریخت‌وپاشِ بیت‎‌المال و مبارزه با فساد پیرامون آن، خوشایندِ ذی‌نفعان نیست ...

غوغای ضدرسانه و انتخاب شهردار
■ یادداشتی از عباس آخوندی در روزنامه‌ی «دنیای اقتصاد»


عباس آخوندی که هفته‌ی پیش در فرآیند گزینش شهردار تهران تنها یک رأی کم‌تر از پیروز حناچی به دست آورد، امروز (شنبه، ۲۶ آبان) در روزنامه‌ی «دنیای اقتصاد» یادداشتی نوشته که این‌گونه آغاز می‌شود: غوغای ضدرسانه در یک هفته‌ی منتهی به انتخاب شهردار تهران، از کم‌نظیرترین شانتاژهای رسانه‌ایِ پس از انقلاب در ایران یا حتی شاید از نمونه‌های برجسته‌‌ی قابل مطالعه در جهان باشد.

وی در دنباله‌ی یادداشتش نوشته: صرفاً در همین آبان‌ماه که به‌عنوان نامزد تصدی سمت شهردار تهران بر سر زبان‌ها بودم، صدها خبر منفی علیه شخص من ساخته و به‌صورت گسترده انتشار یافت. [دکتر آخوندی این جمله را به پاورقی ارجاع داده و آن‌جا نوشته است: یکی از دوستان رسانه‌ای گزارشی آماری و تحلیلی در این ارتباط تهیه کرده، که به‌زودی برای آگاهی عموم انتشار خواهم داد.] برای من که در کانون آن بودم، موضوع عادی بود. چرا که بیش از پنج سال است به این غوغا خو کرده‌ام. موضوع اختلاف را هم می‌دانم. جمع کردنِ سفره‌های ریخت‌وپاش بیت‎‌المال و مبارزه با فساد پیرامون آن، خوشایند ذی‌نفعان نیست. بنابراین، کاملاً انتظار آن را داشتم و برای رویارویی با آن آماده بودم. بهترین ضرب‌المثلِ ایرانی که این فریاد را تمثیل می‌کند، «آی دزد» است. کسی که ریگی به کفش ندارد، از این فریادها لحظه‌ای هراس به‌دل راه نمی‌دهد. لیکن دیگرانی که در معرض از دست دادنِ چشمه‌های قدرت و ثروت قرار می‌گیرند، جز بلندتر کردن فریاد و کشیدن حصاری پیرامون خود و تهدید دیگران چاره‌ای ندارند.

برای مثال، اجازه دهید صرفاً به رفتار سه ضدرسانه بپردازم. یکی از آن‌ها از ۵ آبان تا ۲۲ آبان ۱۳۹۷، ۲۸ خبر منفی علیه من در سرویس‌های سیاست، شهری، اقتصاد و شبکه‌های مجازی انتشار داد. پیش از آن هم لطفش شامل حالم بود! لیکن، در قبال دشمنی کانال‌های دیگر ضدرسانه تا این حد نقش راهبری نداشت. از یکی از دوستان رسانه‌ای علت را پرسیدم. پاسخ جالب بود. شهرداری تهران و آن رسانه دارای اتحاد استراتژیک هستند. حضرات حتماً برای رضای خدا ۱۲ سال مدیحه‌سرای شهرداریِ شهرفروش بودند! و باز حتماً به‌خاطر حفظ دین، همین که حس کردند که احتمالاً در بر پاشنه‌‌ی پیشین نخواهد چرخید، این‌گونه جانانه به میدان آمدند و به قول علما، دفع دخل مُقَدر کردند.

دومی چون بر اخبار غیبی نیز دسترسی دارد، همان روز پذیرش استعفای اینجانب از سوی رییس‌جمهور، یعنی ۲۸ مهر، با انتشار یک کاریکاتور نامزدی اینجانب از سوی شورای شهر را پیش‌بینی کرد. بنابراین، از همان روز تا ۲۴ آبان به‌طور گسترده در ۸ سرویس خبری خود شامل سیاسی، دولت، شهری، اقتصاد، احزاب و تشکل‌ها، سایر حوزه‌ها، گروه مجلات خود و بخش کاریکاتور، مبادرت به تولید و انتشار ۵۰ خبر علیه اینجانب کرد. شایان ذکر است بخش‌های مختلف این ۵۰ خبر در شبکه‌های اجتماعی که در آن‌ها فعالیت دارد، شامل تلگرام، بله، سروش،‌ آی‌گپ، ویس‌پی، ایتا، توییتر و اینستاگرام روزانه و در هر ساعت به شکل گسترده منتشر شده‌ است.

سومین در انتخاب تیترهای دروغ، توهین‌آمیز و تحریک‌کننده گوی سبقت را از دیگران ربود و از ۲۰ مهر تا ۲۲ آبان ۱۳۹۷، ۴۴ خبر منفی در سرویس‌های سیاست، شهری، اقتصاد و کاریکاتور علیه اینجانب انتشار داد. در مجموع این سه به‌اصطلاح خبرگزاری در بازه‌‌ی زمانی کم‌تر از یک ماه، ۱۲۲ خبر منفی ساختند. این بدین مفهوم است که با احتساب روزهای تعطیل، آن‌ها روزانه به‌طور میانگین ۵ خبر تخریبی تولید و در شبکه‌ی اطلاع‌رسانی خود منتشر کردند. این حجم دشمنی و تخریب گسترده و بی‌محابا برای چه بود؟ این نوع فضاسازی سنگین به‌واقع مسیر حقیقی رسانه‌ها را که بستر گفت‌وگو با ملت و درون آن است، منحرف می‌سازد و در نهایت امکان تصمیم‌گیری مردم‌سالارانه را از نهادهای مدنی سلب می‌کند و رفاه و پیشرفت ملت را به مسلخ می‌برد.

با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر مرتبط با موضوع، در دسترس شما خواهد بود.
با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر مرتبط با موضوع، در دسترس شما خواهد بود.

از روزی که دوستان عضو شورای شهر پیشنهاد پذیرش تصدی سمت شهردار تهران را به ‌من دادند، سوال ذهنی من این بود که رفتار این دوستان در برابر فضاسازی و تهدیدهای ذی‌نفعان سفره‌‍‌ی رنگین شهرداری تهران چه خواهد بود؟ بنابراین، در تمام جلسه‌های گفت‌وگوی مقدماتی که دوستان با من داشتند، با توجه به شناختی که از خودم داشتم و می‌دانستم که بساط لفت‌ولیس هزاران نفر را بر خواهم زد و تداوم آن را حتی با ظاهر خیرخواهانه تحمل نخواهم کرد، به آنان عرض می‌کردم که انتخاب من بسیار پُرمخاطره است. در تمام جلسه‌ها بر پُرخطر بودن این انتخاب تاکید می‌کردم و تلاشم این بود که دوستان را از این پیشنهاد منصرف کنم. تا جایی که یکی از دوستان به من اعتراض کرد که به‌جای آن که شما در این نشست‌ها به ما آرامش بدهی، بیش‌تر نگرانمان می‌کنی. ولی من نمی‌توانستم شرط صداقت و رفاقت را به‌جای نیاورم. شاید از انتقال عمق خطری که می‌دیدم به آنان عاجز بودم.

وقتی در جلسه‌‌ی شورای شهر در روز یک‌شنبه، ۲۰/ ۸/ ۱۳۹۷ حضور پیدا کردم به روشنی گفتم که سیاست‌ها و راهبردهایی که ارائه کردم، متضمن منافعی برای شهر و مردم تهران است، بلافاصله گفتم: البته همراه با ریسک. بنابراین، اگر به من رأی ‌دهید، به مفهوم پذیرش مسئولیت مشترکِ ریسک‌های همراه با اجرای آن‌هاست. من به‌شخصه ریسک‌ها را می‌پذیرم و با شهامت و شجاعت تمام و سعی و تلاش کافی در اجرای سیاست‌های پیش‌گفته اقدام خواهم کرد. شما هم باید سهم خود را بپذیرید. اگر به من رأی دادید، با هم به‌پیش می‌رویم و اگر رأی ندادید، هیچ ادعایی ندارم و از هم جدا می‌شویم. در پایان جلسه ۱۶ عضو از ۲۱ عضو به من رأی دادند.

فردای آن روز که برای شرکت در کمیسیون‌های تخصصی دعوت شدم، قاطبه‌‌ی دوستان شورا می‌گفتند که فشار رسانه‌ای بسیار سنگین است. در کنار آن، تلفن‌های هشدار و تهدید هم مرتب از مرکز‌های مختلف از درون و برون دولت دریافت می‌کنند. من به دوستان پی‌درپی سخنان روز گذشته‌ام را یادآور می‌شدم و می‌گفتم که طرح نو درانداختن و جنگ با فساد عزم آهنین و پایمردی می‌خواهد. این آغاز راه است. اگر به هر دلیل فکر می‌کنید که این کار نشدنی است، آغاز نکردنِ آن بهتر از جازدن در میانه‌‌ی راه است. در صورت شروع باید تا پای جان ایستاد.
عطار گفت:
گر مرد رهی، میان خون باید رفت / وزپای‌فتاده سرنگون باید رفت
تو پای به راه در نِه و هیچ مپرس / خود راه بگویدت که چون باید رفت

اکنون، من هیچ احساس بدی نسبت به نتیجه‌‌ی تصمیم شورا ندارم. در جلسه‌‌ی علنی شورا در روز یک‌شنبه گفتم تعدادی از شوراییان شهر از من دعوت کردند و در این مدت نیز، من با هیچ‌یک برای کسب رأی‌شان تماس نگرفتم. در نهایت، در برابر غوغای ضدرسانه و فشار مرکز‌های مختلف، برخی از آنان به این نتیجه رسیدند که این پروژه موفق نخواهد بود. بنابراین، دعوتشان را پس‌گرفتند. تاریخ به‌تکرار شاهد پاپس‌گذاشتن و بازپس‌گیریِ دعوت بودهاست. بنابراین، جای شگفتی ندارد. همین که پیش از شروع کار این اتفاق رخ داد هم خدای سبحان را سپاس می‌گویم و هم از دوستان متشکرم. وگرنه، اگر قرار بود در میانه‌‌ی راه سستی پیش آید، دود آن به چشم مردم، شورا و شهردار می‌رفت.

در ادامه و در یادداشت‌های بعدی به دو موضوع خواهم پرداخت: یکی مفهوم ضدرسانه که آشکارا علیه آزادی جریان اطلاعات و نهادهای مدنی عمل می‌کند و برای برخی تبدیل به یک مسأله‌‌ی جدی شده که منظور از آن چیست؟ و دیگر اگر خدای مدد کند، به موضوع فساد، بی‌انضباطی مالی و بی‌قانونی خواهم پرداخت. در همین یکی ـ دو هفته که گزارشی اجمالی از وضعیت مالی شهرداری تهران دیدم، دریافتم که چگونه امکان گم شدنِ شتر با بارش وجود دارد و ژرف‌تر، بر باد رفتنِ سرمایه‌‌ی اجتماعی را وجدان کردم. به‌یاد سخن حضرت رسول (ص) افتادم که فرمود: حاسبوا قبل أن تحاسبوا.


ـ در پیوند با همین موضوع :
(با کلیک بر روی هر عنوان، صفحه‌ی مربوط به آن مطلب برای شما گشوده خواهد شد.)
عباس آخوندی از «چه باید کرد؟» می‌گوید
پدیده‌ی «جنگل ساختمانی» و نگرانی‌های آقای وزیر
معامله‌ی شهر با پیمانکاران ـ ناگفته‌های دکتر عباس آخوندی
مهندسان و مدیریت خردمندانه‌ی سرزمین
آخوندی : نظام مهندسی وضع آشفته‌ای دارد
دکتر عباس آخوندی، مردی که از نو باید شناخت ـ بخش نخست
دکتر عباس آخوندی، مردی که از نو باید شناخت ـ بخش دوم
تأکید وزیر شهرسازی بر حذف مشارکت نظام‌های مهندسی در دسترنج مهندسان
‌دریافتی‌های نجومی در جیب مدیران سازمان نظام مهندسی
اشتغال همزمانِ مهندسان در سازمان‌های دولتی و نظام مهندسی ممنوع
«اگر مداخله‌ی وزارت راه نبود، تخلفات مالی در نظام مهندسی ادامه می‌یافت»
«آخوندی مسیر ایجاد مفسده و دوگانگی‌های نظام مهندسی را گرفت»
«خرد جمعیِ مجلس، اقدامات آخوندی را تأیید می‌کند»
«اقدام ضدفسادِ آخوندی در نظام مهندسی، توسعه‌ی قانون‌مداری است»
آخوندی: فتوت‌نامه‌های اخلاقی در نظام مهندسی کافی نیست
«آخوندی در رابطه با رفع فساد در نظام مهندسی، به وظایف قانونی خود عمل می‌کند»
حمایت معماران از اقداماتِ ضدفساد آخوندی در حوزه‌ی ساخت‌وساز
«آخوندی تنها فرد دارای صلاحیت برای مقابله با فساد در سازمان نظام مهندسی است»
آخوندی: با سازمان‌های نظام مهندسیِ متخلف، به‌شدت برخورد می‌شود
در بازنگری قانون نظام مهندسی، نظارت از بازرسی تفکیک می‌شود
آلودگی هوا، دگرگونی‌های اقلیمی و آینده‌ی پرمخاطره‌‌ی ایران (نوشتاری از عباس آخوندی)
واکاویِ دلایل تخریب آخوندی از سوی حامیانِ جعل و فساد
پیش‌نویس اصل اخلاق حرفه‌ای و شئون مهندسی
دیدگاه‌های آقای دکتر آخوندی در زمینه‌ی نظارت و مسئولیت‌های شهرداری
حمایت قاطع و تجلیلِ مجلس از اقدامات ضدفساد آخوندی
«فارس‌نیوز» می‌گوید: نمایندگان مجلس از آخوندی شکایت می‌کنند
سخنی با مهندسان؛ همه با هم حرکت به سوی اصلاح نظام مهندسی ساختمان
آخوندی را استعفا دادند ...
تعیین سرپرست برای سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور
«بازآفرینی شهری، اصلی‌ترین مسأله‌ی ۲۰ سال آینده‌ی ایران»
واکاوی جدال وکیل و وزیر
آخوندی نامه‌ی استعفای خود را منتشر کرد
هشدار وزیر پیشین به شکل‌گیری نهادهای فراقانونی
آخوندی: دولت روحانی هیچ نظریه‌ی راهبردی در اقتصاد کلان ندارد
تحلیل عباس آخوندی درباره‌ی ریشه‌ی التهابات اقتصادی
تمدن ایران‌شهری، ایران و هویت ایرانی ـ یادداشتی از دکتر عباس آخوندی
عباس آخوندی کیست، چه کرد، چه گفت و چه شد؟
عباس آخوندی به ملت ایران گزارش می‌دهد

  منبع : روزنامه‌ی «دنیای اقتصاد»
  13:54   شنبه 26 آبان 1397  
 نظرات