اخبار   
 

 ریاضیدان زن ایرانی، برنده جایزه جهانی انجمن ریاضی آمریکا شد

مریم میرزاخانی، استاد دانشگاه استنفورد آمریکا به عنوان برنده‌ جایزه ستر (Satter Prize) انجمن ریاضی آمریکا در سال 2013 معرفی شد...

به گزارش خبرنگار علمی ایسنا، این جایزه را انجمن ریاضی آمریکا هر دو سال یک بار به زنانی که دستاورد ریاضی مهمی داشته باشند اهدا می‌کند.

مریم میرزاخانی - که تحصیلات کارشناسی ارشد و دکتری را در دانشگاه هاروارد پشت سرگذاشته - از دانش آموزان نخبه المپیادی کشور بوده است که سال 74 در المپیاد جهانی ریاضی ، علاوه بر دریافت مدال طلا با کسب بالاترین امتیاز به عنوان نفر اول جهان شناخته شد.

این دانش آموز نخبه ریاضی، تحصیلات دانشگاهی اش را در رشته ریاضی در دانشگاه صنعتی شریف ادامه داد. وی از بازماندگان سانحه غمبار سقوط اتوبوس حامل نخبگان ریاضی دانشگاه صنعتی شریف به دره در اسفندماه 76 است که در این حادثه، جامعه ریاضی کشور جمعی از استعدادهای برتر خود را - که از سوی دانشگاه شریف برای شرکت در مسابقه دانشجویی ریاضی عازم جنوب کشور شده بودند - از دست داد.

میرزاخانی در سال 2005 زمانی که با کمتر از 30 سال سن در دانشگاه پرینستون آمریکا تدریس می کرد از سوی نشریه علمی Popular Science به عنوان یکی از 10 مغز برتر امریکای شمالی معرفی شد.

دلیل انتخاب مریم میرزاخانی، فعالیت های وی در زمینه محاسبه حجم‌های فضایی منحنی هندسی بود. جیمز کارلسون از انستیتو ریاضیات کلی (Clay Mathematics Institute) در توصیف او گفته بود: میرزاخانی در یافتن ارتباطات جدید، عالی است. وی می تواند به سرعت از یک مثال ساده به دلیل کاملی از یک نظریه ژرف و عمیق برسد.

  منبع : ایسنا
  11:40   سه شنبه 26 دی 1391  
 نظرات    
 
بهروز شیربان 16:35 سه شنبه 26 دی 1391
1
 بهروز شیربان
میرزاخانی در سال ۱۹۹۹ میلادی موفق شد راه‌حلی برای یک مشکل ریاضی پیدا کند. ریاضیدانان مدت‌های طولانی است که به دنبال یافتن راه عملی برای محاسبه حجم رمزهای جایگزین فرم‌های هندسی هذلولی بوده‌اند و در این میان مریم میرزاخانی جوان در دانشگاه پرینستون نشان داد که با استفاده از ریاضیات شاید بتوان بهترین راه را به سوی دست یافتن به راه‌حلی روشن در اختیار داشت: محاسبه عمق حلقه‌های ترسیم شده بر روی سطوح هذلولی. میرزاخانی در تلاش است تا معمای ابعاد گوناگون فرم‌های غیر طبیعی هندسی را حل کند. در صورتی که جهان از قاعده هندسه هذلولی تبعیت کند، ابتکار وی به تعریف شکل و حجم دقیق جهان کمک خواهد کرد. در واقع مشکل این است که برخی از این اشکال هذلولی هم‌چون doughnuts و یا amoebas دارای ظاهری بسیار نافرم هستند که محاسبه حجم آنها را به معمایی جدی برای ریاضیدانان مبدل کرده‌است. اما میرزاخانی با یافتن راهی جدید در واقع دست به یک ابتکار عمل بزرگ زد و با ترسیم یک سری ازحلقه‌ها بر روی سطح این گونه اشکال پیچیده به محاسبه حجم آنها پرداخت.
مجید صابر 19:35 سه شنبه 26 دی 1391
2
 مجید صابر
هم باعث غرور است و کمی هم شرمساری ! حیف توی کشورخودمون جا نشد !
شکوفه سلیمی 13:41 چهارشنبه 27 دی 1391
0
 شکوفه سلیمی
واقعا خبر مسرت بخشی بود...
نیما محسون 15:35 چهارشنبه 27 دی 1391
1
 نیما محسون
هر جا هستند موفق و سلامت باشند.
ارش‎ مناف زاده 23:09 شنبه 30 دی 1391
0
 ارش‎ مناف زاده
علم حدومرزی ندارد هر کجا هستند تلاش در جهت پیشرفت جهان علمی میباشد
امیر یاشار فیلا 23:56 شنبه 30 دی 1391
0
 امیر یاشار فیلا

با سپاس از جناب آقای مهندس شیربان بابت توضیحات تکمیلی؛
پیشنهاد می‌کنم دوستدارانِ موضوع، برای آگاهی‌های بیش‌تر، نام خانم پروفسور میرزاخانی را در ویکی‌پدیای فارسی هم بجویند و بیابند.
نیره نیری 01:25 آدینه 13 اردیبهشت 1392
0
 نیره نیری
دیگر فرار مغزها نداریم ؟