اخبار   
 

 خانه تاریخی استاد بنان با خاک یکسان شد

اکنون به جای حرمت و خاطره این خانه، آپارتمان بلندی سبز شده است. این خانه در نیاوران، بلندی‌های جمال‌آباد، نبش کوچه مینا، پلاک«12» قرار داشت. محمد بهشتی، مشاور ارشد سازمان میراث فرهنگی این اتفاق را فاجعه‌ای دانست که تهران را هر روز تهی‌تر از خاطره‌هایش می‌کند...

خانه بنان با خاک یکسان شد. اکنون به جای حرمت و خاطره این خانه، آپارتمان بلندی سبز شده است. این خانه در نیاوران، بلندی‌های جمال‌آباد، نبش کوچه مینا، پلاک«12» قرار داشت. محمد بهشتی، مشاور ارشد سازمان میراث فرهنگی این اتفاق را فاجعه‌ای دانست که تهران را هر روز تهی‌تر از خاطره‌هایش می‌کند. خبرگزاری میراث فرهنگی- گروه میراث فرهنگی- خانه استاد بنان هم به فهرست بلند تخریبی‌های خانه‌های تاریخی تهران پیوست.

خانه استاد آواز ایران تخریب شد تا جایش ساختمان بلند سیمانی سر به فلک بگذارد. این خانه تاریخی که در نیاوران، بلندی‌های جمال آباد، نبش کوچه مینا، پلاک 12 قرار داشت، حالا از هر خاطره‌ای تهی شده و تهران یکی دیگر از بناهای مشاهیر خود را از دست داد. «محمد بهشتی»، مشاور ارشد سازمان میراث فرهنگی، تخریب این خانه را به مثابه از دست دادن صاحبان تهران می داند: «تهران شهر خاطره است. خاطره‌های این شهر را صاحبان این خانه به وجود آورده‌اند.

اکنون شنیده‌ام که خانه بنان را تخریب کرده‌اند.» او می گوید: «تهران کجاست؟ تهران چیست؟ آیا تهران جز خاطره است؟ جز یک رویاست؟ جز چیزی است که دلمان برای آن تنگ می‌شود؟» این خانه در حالی تخریب می‌شود که تا همین چند سال پیش پیچک‌هایش با فشار دست کنار می‌رفتند و حیاطش پر از چنار و اقاقی بود. بنان از سال 54 در این خانه دو طبقه زندگی می‌کرد که ایوانی رو به بلندی‌های دماوند داشت. این خانه در حالی تخریب شد که امروز در دنیا با ارج نهادن بر خانه مشاهیر٬ نه تنها هویت ملی را حفظ می‏کنند که خوارک خوبی برای گردشگری فرهنگی نیز پدید آمده است.


  منبع : معماری دیزاین
  09:50   سه شنبه 21 آبان 1392  
 نظرات    
 
قنبر انگورج غفاری 19:31 سه شنبه 21 آبان 1392
2
 قنبر انگورج غفاری
آتش ز کاروان بجا مانده ، نه دیگر آتشی ز کاروان بجا نمانده است. دست بساز بفروشها با ندانم کاری شهرداری ها همه چیز ما را دارد چون خوره میخورد .آقایان مثلا مسوءل: اگر خانه خواننده "ایران ای مرز پرگهر" نباید بماند پس دیگر چه باید بماند؟ من خود با دو خواننده از کودکی خاطره دارم :1- موذن زاده اردبیلی و اذان زیبایش که همیشه سعی میکنم در سکوت گوش دهم و 2- استاد بنان و شعر زیبای حسین گل گلاب و آهنگ استاد روح الله خالقی و ترانه ایران ای مرز پر گهر
پیمان شبستانی 01:15 چهارشنبه 22 آبان 1392
0
 پیمان شبستانی
کو گوش شنوا آقای مهندس غفاری
مرجان فرقانی 01:13 پنجشنبه 23 آبان 1392
1
 مرجان فرقانی
واقعا جای تاسف دارد.هر روز که میگذرد آثار فرهنگی و تاریخی و هنری بیشتری را از دست میدهیم.