www.iiiWe.com » رده‌بندی جدید از مقصران حوادث ساختمانی

 اخبار   
 

  رده‌بندی جدید از مقصران حوادث ساختمانی

اول مهندس ناظر، دوم عوامل گودبرداری...

گروه مسکن – هاجر شادمانی: رییس مرکز تحقیقات مسکن وزارت راه و شهرسازی رده بندی جدیدی را از مقصران حوادث ساختمانی به «دنیای اقتصاد» اعلام کرد.
 


 
 

محمود فاطمی عقدا با بیان اینکه جلوگیری از وقوع حوادث ساختمانی و رعایت حقوق صنعت ساختمان نیازمند همکاری کلیه عوامل و دستگاه‌های مسوول در زمینه مسکن و شهرسازی است، تاکید کرد: ناظر ساختمانی و عوامل گودبرداری دو عامل اصلی وقوع حوادث در زمان انجام عملیات ساختمانی هستند.وی تاکید کرد: البته این طبقه بندی زمانی قابل استناد است که شهرداری بر اساس ضوابط و قوانین به تمام گزارش‌های ارسالی از سوی ناظر در مورد تخلفات ساختمانی ترتیب اثر دهد؛ چرا که در غیر این‌صورت مقصر اصلی، شهرداری، سپس عوامل گودبرداری و در وهله بعد مهندس ناظر است.
نقش دولت در حوادث ساختمانی
رییس مرکز تحقیقات مسکن با تاکید بر اینکه در حال حاضر گودبرداری‌های غیراصولی به عنوان یکی از مهم‌ترین چالش‌های حقوقی صنعت ساختمان مورد توجه است به «دنیای اقتصاد» گفت: اگر بخواهیم بحث را به صورت دقیق تر مورد توجه قرار دهیم باید گفت مقصر اصلی کسی است که حوادث ساختمانی را به نحوی ناآگاهانه و بدون توجه به شرایط زمین و ساختمان‌های اطراف انجام می‌دهد.وی افزود: مطمئنا مهندس ناظری که بر عملیات گودبرداری نظارت می‌کند مسوول است و باید براساس بررسی شرایط گودبرداری و سایر روند ساخت‌وساز در صورتی که خلافی اتفاق افتاده است به شهرداری گزارش کند تا دستور توقف عملیات صادر شود.فاطمی عقدا تصریح کرد: شهرداری زمانی که مجوز ساخت می‌دهد براساس بازدیدی که از محل ساخت‌و‌ساز صورت می‌گیرد به طور یقین تمهیداتی به منظور پیشگیری از ریزش ساختمان ها نظیر سازه‌های حائل، در مجوز ساخت پیش بینی می‌کند. ناظر باید مطابق با مجوز صادره و نقشه‌های تایید شده عمل کند چون ناظران بعضا توجهی به این امر ندارند و اغلب بر سر ساختمان حضور ندارند این بی‌توجهی باعث تخلف عوامل گودبرداری و عدم استفاده آنها از سازه‌های حائل و در نهایت ریزش محل می‌شود.وی افزود: در وهله دوم گودبرداران غیر ماهر مقصرند، چون اگر تیم گودبرداری ماهر باشند به محض بررسی زمین و موقعیت محلی از جنس زمین و میزان پایداری آن آگاهی می‌یابند.
رییس مرکز تحقیقات مسکن خاطرنشان کرد: مقصر سوم قطعا مالک است که گودبرداران و ناظران عوامل وی هستند. وی با اشاره به اینکه دسته‌بندی فوق در شرایطی است که شهرداری به وظایف خود در این زمینه به صورت کامل و درست عمل کرده باشد، گفت: اگر شهرداری به گزارش‌های رسیده از سوی ناظران بی توجهی کند، قطعا مقصر اصلی به صورت 100 درصدی شهرداری خواهد بود.
فاطمی عقدا در مورد نقش وزارت راه‌وشهرسازی در این زمینه گفت: وزارت راه و شهرسازی مسوول تهیه، تدوین و ابلاغ ضوابط و مقررات است و در موارد این چنینی نقشی ندارد.

  منبع : دنیای اقتصاد
  13:05   چهارشنبه 5 مهر 1391  
 نظرات    
 
مرتضی ایمانی 08:18 آدینه 7 مهر 1391
1
 مرتضی ایمانی
به نظر من مقصر اول شهرداری میباشد که با کمبود قوانین در مورد دریافت تعهد کتبی از مالک مبنی بر اطلاع رسانی به موقع به شهرداری و ناظر در هر مرحله قبل از انجام آن ، اقدام نماید . مقصر دوم خود مالک میباشد که بایستی از مجری صلاحیتدار در ساختمانها بهره گیرد که اگر اتفاقی به علت اجرای ناصحیح افتاد و یا امکان بروز مشکل به علت عدم اطلاع رسانی مجری مبنی بر ایرادات پیشبینی نشده از طرف طراح سازه بوجود آمد ، مجری جوابگو باشد . این امر بایستی در تمامی ساخت و سازها چه دو طبقه و یا چندین طبقه بدون در نظر گرفتن محدودیت متراژ مد نظر قرار گیرد ، که اگر مالک از معرفی مجری خودداری کرد ، در صورت بروز هرگونه مشکل ، مالک جوابگو باشد . در مرحله سوم مجری مقصر است که بایستی در حین اجرا ایرادات کار را بررسی نموده و مشکلات را با دستورکارهای کتبی ناظر به انجام برساند . در مرحله بعد مقصر مهندس محاسب میباشد که بایستی قبلا تمام تمهیدات و پیش بینی هارا برای جلوگیری از هر گونه مشکل احتمالی در نظر بگیرد ( مثلا نحوه قالب بندی در ارتفاع یا نقشه های کامل گودبرداری و دستورات مربوطه و . . . ) و در نهایت مهندس ساختمان که در صورت عدم توجه به گزارشات کتبی مجری و درخواستهای کتبی مالک ، هیچگونه دستور کاری جهت رفع مشکل ارائه ندهد .
لذا آقای فاطمی عقدا که نقش وزارت راه و شهرسازی در صورت بروز مشکل را کم رنگ میداند ، بایستی این امر را مد نظر قرار دهد که وظیفه اصلی بخش شهرسازی ، ارائه نفشه کلی از وضعیت سیستم زیرساخت صحیح شهری و ساختارهای داخلی و زیر سطحی زمین در مناطق شهری میباشد که بایستی در دسترس طراحان محترم قرار دهد تا ایشان بتوانند نقش خود را در این زمینه به درستی اعمال نمایند .
ناصر ایران نژاد 23:14 آدینه 7 مهر 1391
0
 ناصر ایران نژاد
قبل از صدور پروانه ساختمان در زمان تهیه نقشه های اجرائی و سازه نقشه سازه نگهبان محل گود برداری باید تهیه گردد و بر اساس آن همه عوامل ملزم به اجراء آن باشند و پیش نیاز تهیه نقشه سازه نگهبان بررسی ملک های مجاور و وضعیت فونداسیون آنها است.
م افتخاری 12:42 شنبه 8 مهر 1391
0
 م افتخاری
گویا دیوار مهندس ناظر از بقیه بسیار کوتاهتر است که در هر حادثه‌ای ابتدا انگشتهای اتهام به سمت او نشانه میرود
شاید قسمتی از این مشکلات ناشی از تفاوت منشائ دو ارگان مسول باشد.
شهرداری زیر گروه وزارت کشور است
سازمان نظام مهندسی زیرگروه وزارت راه و شهرسازی(هرچند که باید یک NGO باشد)
به هر حال با نظر آقای مهندس ایمانی موافقم