اخبار   
 

 «مشکل آب با لوله‌کشی حل نمی‌شود»

وزیر نیرو معتقد است که طرح‌های انتقال آب به‌تنهایی حل‌کننده‌ی مشکلات مناطق دریافت‌کننده آب نخواهد بود و توقف آن طرح‌ها هم به‌تنهایی حل‌کننده‌ی مشکلات مناطق عرضه‌کننده‌ی آب نیست؛ بلکه نکته‌ی مهم، شیوه‌ی مصرف آب است ...

«مشکل آب با لوله‌کشی حل نمی‌شود»

وزیر نیرو معتقد است که طرح‌های انتقال آب به‌تنهایی حل‌کننده‌ی مشکلات مناطق دریافت‌کننده آب نخواهد بود و توقف آن طرح‌ها هم به‌تنهایی حل‌کننده‌ی مشکلات مناطق عرضه‌کننده‌ی آب نیست؛ بلکه نکته‌ی مهم، شیوه‌ی مصرف آب است.

به گزارش ایسنا، وزیر نیرو امروز در پاسخ به پرسشی درباره سیاست دولت و وزارت نیرو درباره انتقال آب از یک استان به سایر استان‌ها، خاطرنشان کرد: وظیفه وزارت نیرو، تامین و عرضه آب است و البته در مصرف آب، سایر دستگاه‌ها هم مسئولیت مشترکی دارند. اعتقاد ما این است که طرح‌های انتقال آب به تنهایی حل‌کننده مشکلات مناطق دریافت‌کننده آب نخواهد بود و توقف آن طرح‌ها هم به تنهایی حل‌کننده مشکلات مناطق عرضه‌کننده آب نیست. آنچه که مهم است نحوه مصرف آب است.

اردکانیان با بیان اینکه باید از فرصت کم‌ آبی استفاده کرده و توجه بیشتری به چگونگی مصرف آب‌های موجود داشته باشیم، بیان کرد: اگر اصلاحات ضروری در این زمینه رخ ندهد طرح‌های انتقال آب چه از منابع داخلی، چه خارجی، چه استفاده از آب شور دریاها یا پساب در صورتی راه‌حل خواهد بود که قبل یا حداقل همزمان با آن به شیوه‌های مصرف آب موجود پرداخته باشیم.

قضیه "آب" در کشور ما حالا به نظر می‌رسد وارد مراحل پیچیده‌تری شده است، مساله‌ای که راه‌حل آن مسلما لوله کشی آب از استان‌های دیگر نیست؛ داشتن یک سرزمین با همه ویژگی‌های خاص آن حق هر انسانی است. ضمن اینکه تجربه نشان داده که دست بردن در چرخه طبیعت همیشه پیامدهای بدتری از نتایج مورد انتظار را داشته است.

وزیر نیرو همچنین با اشاره به اینکه طرح باروری ابرها بیست سال است که در دستور کار است، اظهار کرد: از هر دستگاهی که امکان کمک داشته باشد در این زمینه استفاده کرده و از آن استقبال می‌کنیم. این طرح جدید نیست و حدود بیست سال ست که اجرا می‌شود و ما مرکز ملی باروری ابرها را داریم که البته تجهیزات آن کمی مستعمل‌ بوده و نیاز به تجهیز دارد و درصدد هستیم که این تجهیزات را به‌روزآوری کنیم.

به نظر می‌رسد مساله موازی کاری از آن دسته از قضایای قدیمی در کشور ما است که هنوز متاسفانه حل نشده است. چرا وقتی ما سازمانی به نام مرکز ملی باروری ابرها با بودجه ای مشخص داریم باید تیمی جدید را در راستای بارورسازی ابرها تشکیل دهیم!؟

با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر، مرتبط با موضوع در دسترس شما خواهد بود.

ـ در همین زمینه :
آیا مشعل‌های افروخته‌ی عسلویه خشکسالی می‌آورند؟
کتاب الکترونیک «ارزیابی خشکسالی»
بحران آب به روایت آمار
تشنگی ایران به گواه آمار
«خشکیدگی سرزمین» ایران‌مان را تهدید می‌کند
بحران آب، پیش‌زمینه‌ی بروز بحران‌های اجتماعی
۱۵ سال دیگر، ایران آب ندارد
باید منتظر فاجعه باشیم : نابودی تالاب‌ها برخی شهرها را تهدید می‌کند
تالاب‌ها ؛ تعاریف و معاهده‌ها
برشمردن ۱۷ عامل اصلی «ورشکستگی آبی» ایران در یک مقاله‌ی علمی
بررسی فضایی خشکسالی اقلیمی
پیش‌بینی استوکستیکی احتمالات وقوع خشکسالی
ارزیابی ریسک محیط‌زیستی تالاب‌ها
آلودگی هوا، دگرگونی‌های اقلیمی و آینده‌ی پرمخاطره‌‌ی ایران

  منبع : خبرگزاری ایسنا
  02:36   سه شنبه 24 بهمن 1396  
 نظرات