اخبار   
 

 بوی بد تهران و ضرورت پایش رخداد

رییس بخش زلزله‌ی مرکز تحقیقاتِ راه، مسکن و شهرسازی، در یادداشتی کوتاه درباره‌ی بوی بدی که این روزها در شهر تهران به مشام می‌رسد، نوشت: پارسال برای نخستین بار بوی نامطبوعی در گستره‌ای وسیع از شهر تهران احساس شد. مسلم بود که این حادثه یک رخدادِ نقطه‌ای نبود، چرا که در آن صورت، ساکنانِ پیرامونِ آن نقطه را کلافه می‌کرد و با دور شدن از کانون، اثراتش نامحسوس می‌شد. هر چه بود، قضیه به بوته‌ی فراموشی سپرده شد و به‌طور علمی نتوانستیم فرضیه‌ای را حتی نزدیک به واقع تصور و طرح کنیم ...

بوی بد تهران و ضرورت پایش رخداد
■ یادداشتی کوتاه از علی بیت‌اللهی، رییس بخش زلزله‌ی مرکز تحقیقاتِ راه، مسکن و شهرسازی


علی بیت‌اللهی، رییس بخش زلزله‌ی مرکز تحقیقاتِ راه، مسکن و شهرسازی، در یادداشتی کوتاه درباره‌ی بوی بدی که این روزها در شهر تهران به مشام می‌رسد، نوشت: پارسال برای نخستین بار بوی نامطبوعی در گستره‌ای وسیع از شهر تهران احساس شد. مسلم بود که این حادثه یک رخدادِ نقطه‌ای نبود، چرا که در آن صورت، ساکنانِ پیرامونِ آن نقطه را کلافه می‌کرد و با دور شدن از کانون، اثراتش نامحسوس می‌شد، که چنین نبود. هر چه بود، در آن سال قضیه به بوته‌ی فراموشی سپرده شد و در نهایت هم به‌طور علمی نتوانستیم فرضیه‌ای را حتی نزدیک به واقع تصور و طرح کنیم.

بیت‌اللهی در دنباله‌ی یادداشتش افزوده است: همین‌طور کانون آن فقط از جنوب غرب نبود، چرا که در آنصورت نیز با دورشدن از نقطه کانونی، در شرق و شمال شرق تهران، مانند مجیدیه و تهران پارس، بوی بد احساس نمی شد. آن سال در مورد چاه ساختمان پلاسکو هم تحقیق کردیم، چون گفته شد که چاه دستی متروکه و قدیمی این ساختمان فروریزش کرده در اثر اهمال کاری و قصور، در اثر حفاری و پی کنی جدید دهن باز کرده و گاز محبوس خود را آزاد کرده که امسال خبری از آن چاه ها و پی کنی ها نیست و البته که در همان موقع نیز این فرضیه پذیرفتنی نبود. پخش گاز مرکاپتان هم که چندین بار توسط اینجانب بررسی شد و منتفی اعلام شد.

امسال و در ۱۱ آذرماه نیز برای دومین بار بوی نامطبوع در محدوده وسیعی در تهران پخش شد. در جنوب غرب تهران، مجیدیه، سعادت آباد، مرزداران، بالاتر از میدان ولیعصر و ... و متاسفانه ما ابزار پایشی برای چنین حادثه مهمی نداریم. چاه های آب شهر تهران بطور برخط در نقاط مختلف شهر پایش نمی شوند. سطح آب، رنگ آب، دما، رادون و ...، ما در شهر تهران سنسور بو نداریم و متاسفانه در مدیریت بحران شهری، شهر تهران بی دفاع در معرض مخاطرات عمده و عدیده قرار دارد. ایستگاه های جی پی اس شهرداری تهران، تنها منبع قابل اتکای اطلاعات در زمینه وجود تنش های زیر سطحی است که البته تعدادشان کم بوده و هست. با توجه به پخش مجدد بوی نامطبوع، مجددا پیشنهاد می‌کنم که حتما و حتما، آب زیرزمینی در تهران در چند نقطه مورد پایش برخط قرار گیرند. گاز رادون اندازه گیری شود و ایستگاه ها و سنسورهای بو در نقاط مختلف شهر نصب شوند. همچنین ضرورت دارد که شبکه جی پی اس شهر تهران از ۵ ایستگاه به ۲۴ ایستگاه افزایش پیدا کند.

شاید پخش مجدد بوی نامطبوع در تهران این فرصت را فراهم آورد که ما ابزارها و تاسیسات پایش برخط تعدادی از بی هنجاری های مرتبط را در سطح شهر تهران مستقر کنیم، واضح است که وضعیت موجود به هیچوجه رضایت بخش نیست.

با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر مرتبط با موضوع، در دسترس شما خواهد بود.

  منبع : وزارت راه و شهرسازی
  18:30   سه شنبه 12 آذر 1398  
 نظرات