اخبار   
 

 توافقی برای ازسرگیریِ عملیات اجرایی پارکینگ در ارگ علی‌شاه تبریز نشده است

مدیرکل میراث فرهنگی استان آذربایجان شرقی با بیان این که هر گونه توافق در خصوص ارگ علی‌شاه تبریز باید پس از اعلام نظر نهایی معاونت میراث فرهنگی کشور انجام گیرد، حاشیه‌های مطرح‌شده مبنی بر توافق برای ازسرگیری عملیات اجرایی پارکینگ در محوطه‌ی حیاط خانه‌ی فتح‌الله‌یف در محدوده‌ی عمارت تاریخی ارگ را رد کرد ...

توافقی برای ازسرگیریِ عملیات اجرایی پارکینگ در ارگ علی‌شاه تبریز نشده است

مدیرکل میراث فرهنگی استان آذربایجان شرقی با بیان این که هر گونه توافق در خصوص ارگ علی‌شاه تبریز باید پس از اعلام نظر نهایی معاونت میراث فرهنگی کشور انجام گیرد، حاشیه‌های مطرح‌شده مبنی بر توافق برای ازسرگیری عملیات اجرایی پارکینگ در محوطه‌ی حیاط خانه‌ی فتح‌الله‌یف در محدوده‌ی عمارت تاریخی ارگ را رد کرد.

به گزارش روز دوشنبه روابط عمومی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی، مرتضی آبدار با تاکید بر اینکه تیم تخصصی نقشه برداری ژئوفیزیکی نتایج بررسی خود را به معاونت میراث فرهنگی کشور ارائه کرده است، گفت: تنها مرجع ذیصلاح برای اظهارنظر پیرامون وجود یا عدم وجود آثار در محدوده آثار تاریخی معاونت میراث فرهنگی کشور است که با بررسی نتایج تحلیل ها در دو کارگروه تخصصی نتیجه را در روزهای آتی اعلام خواهند کرد.

آبدار افزود: درخواستی از سوی مدیریت محترم بنیاد مصلی امام خمینی (ره) مبنی بر محوطه سازی در قسمت جنوبی ارک تبریز به اداره کل میراث فرهنگی استان ارائه شده که در معاونت میراث فرهنگی استان در حال بررسی است و اگر درخواست یاد شده با قوانین میراث فرهنگی مطابق باشد، پاسخ مقتضی و متعاقب آن مجوز کف سازی و محوطه سازی به منظور زیباسازی محیط از سوی این اداره کل ارائه خواهد شد.



مدیرکل میراث فرهنگی آذربایجان شرقی گفت: از همه می خواهم تا زمان اعلام نظر نهایی معاونت میراث فرهنگی کشور از اظهار نظرهای غیرکارشناسی در این حوزه پرهیز کنند. وسعت محوطه ارک علیشاه ( مسجد جامع علیشاه) ۱۰ هکتار بوده و در زمان حاضر آثاری از محراب مسجد بر جا مانده است.

در هفته های اخیر اقدام برای ساخت پارکینگ در محدوده این بنای تاریخی مذهبی، حساسیت هایی را در افکار عمومی برانگیخت که با اقدام به موقع و هوشیارانه اداره کل میراث فرهنگی آذربایجان شرقی و بنیاد مصلای امام (ره) تبریز در متوقف کردن عملیات اجرایی، برطرف شد.

بنای ارک تبریز در قرن هشتم هجری توسط تاج الدین علیشاه وزیر الجایتو ساخته شده است. قسمت جنوبی آن دارای طاقی بزرگ بوده که فرو ریخته است؛ عرض این بنا سی متر و ارتفاع آن ۲۶ متر است. عرض دیوارها ۱۰ متر و داخل آن ها مرکب از دو دیوار عریض است که توسط طاق هایی به هم اتصال یافته است. ارک تبریز و محوطهٔ باستانی آن در ۱۵ دی ۱۳۱۰ خورشیدی به شمارهٔ ۱۷۰ در فهرست آثار ملی ایران به‌ ثبت رسیده‌ است.

مصلای تبریز که در نزدیکی این بنا احداث شده با ۸۵ هزار مترمربع دارای دو طبقه زیر زمین شامل تالار یکهزار نفری و کتابخانه یکهزار و ۵۰۰ نفری است. فاز دوم مصلای تبریز هم با ۲۵ هزار متر مربع وسعت در حال احداث است.

  منبع : خبرگزاری ایرنا
  19:09   سه شنبه 9 آذر 1395  
 نظرات