اخبار   
 

 برگزاری سومین نشست‌ تخصصی فن‌آوری‌های نوین معماری در اصفهان

بانک جهانی با هدف فقرزدایی و بهبود استانداردهای زیست‌محیطی، که به افزایش کیفیت زندگی در کشورهای درحال‌توسعه می‌انجامد، وارد پروژه‌های معماریِ پایدار شده است. در همین راستا، سومین نشست از رشته نشست‌های تخصصی فن‌آوری‌های نوین در زیرساخت‌های عمرانی، با عنوان «معماری پایدار» با حضور نماینده‌ی بانک جهانی در اداره‌ی کل راه وشهرسازی استان اصفهان برگزار شد ...

برگزاری سومین نشست‌ تخصصی فن‌آوری‌های نوین معماری در اصفهان
■ لزوم گام نهادن به پهنه‌ی ساخت‌وساز پایدار در اصفهان و سراسر کشور
■ لزوم تلاش برای بهبود استانداردهای زیست‌محیطی و افزایش کیفیت زندگی


بانک جهانی با هدف فقرزدایی و بهبود استانداردهای زیست‌محیطی، که به افزایش کیفیت زندگی در کشورهای درحال‌توسعه می‌انجامد، وارد پروژه‌های معماریِ پایدار شده است. در همین راستا، سومین نشست از رشته نشست‌های تخصصی فن‌آوری‌های نوین در زیرساخت‌های عمرانی، با عنوان «معماری پایدار» با حضور نماینده‌ی بانک جهانی و نمایندگان دستگاه‌های اجرایی و شرکت‌های فعال در زمینه‌ی ساخت‌وساز، در اداره‌ی کل راه وشهرسازی استان اصفهان برگزار شد.

حسین حجتی مدیر دفتر منطقه‌ای مرکز تحقیقات راه، مسکن وشهرسازی در استان اصفهان در این باره گفت: پیرو برگزاری موفق سمینار مشترک ایران و آلمان با تاکید بر توسعه پایدار شهری اصفهان وتائید ایجاد دبیرخانه توسعه پایدار شهری در استان توسط وزیر راه وشهرسازی، سومین نشست تخصصی با موضوع معماری پایدار برگزار شد.

وی افزود: معماری پایدار مانند سایر مقولات معماری، دارای اصول و قواعد خاص خود است و سه مرحله صرفه‌جویی در منابع، طراحی برای بازگشت به چرخه زندگی، طراحی برای انسان را در برمی‌گیرد که هرکدام آنها استراتژی‌های ویژه خود را دارند و شناخت و مطالعه این تدابیر، معمار را به درک بیشتر از محیطی که باید طراحی آن را انجام دهد، می‌رساند.

حجتی ضرورت استفاده از تجارب دیگر کشورهای در حال توسعه و لزوم ورود به ساخت و ساز پایدار در کشور و شهر اصفهان را به عنوان راهکاری برای کاهش آلودگی‌های زیست محیطی کلان شهر اصفهان معرفی نمود.



در ادامه امید صابری، از متخصصین حوزه معماری و انرژی، و مسئول پروژه ساخت وساز پایدار بانک جهانی در کشورهای در حال توسعه، به عنوان سخنران اصلی نشست به بیان تجربیات بانک جهانی و چرایی حضور بانک جهانی در پروژه‌های معماری پایدار پرداخت وگفت: بانک جهانی با هدف فقرزدایی و بهبود استانداردهای زیست محیطی که به افزایش کیفیت زندگی در کشورهای در حال توسعه می‌انجامد، وارد پروژه‌های معماری پایدار شده است.

وی ابعاد مختلف حضور بانک جهانی در چند کشور همچون ویتنام، چین، هند و ... را تشریح نمود و با تأکید بر آنکه بانک جهانی با تبیین ضوابط معماری پایدار در کشورهای در حال توسعه و نظارت بر انجام آن‌ها سعی در کاهش مصرف انرژی ساختمان هارا دارد به لزوم وجود ضوابط اجرایی و اقتصادی در کشور اشاره نمود.

مدیر فنی ساختمان‌های سبز در دفتر مرکزی بانک جهانی همچنین به این نکته اشاره داشت که اجرای این ضوابط بدون حضور سیستم بانکی میسر نیست و بانک‌ها می‌بایست با دادن وام‌ها با بهره پایین به ساختمان‌های سبز، در عملی شدن مبانی ساخت وساز پایدار سازندگان و طراحان را یاری نمایند.

گفتنی است وی در بخش بعدی به معرفی نرم افزار Edge Buildings که توسط بانک جهانی توسعه یافته است، پرداخت و با ذکر اینکه این نرم افزار توانایی محاسبه میزان کاهش در مصرف انرژی و آب در ساختمان‌ها را با توجه به راهکارهای معماری و تأسیساتی دارد، به این نکته اشاره نمود که زمان بازگشت هزینه انجام شده در این نرم افزار به سادگی توسط مالکان و سازندگان قابل محاسبه است و نقش بسزایی در پذیرش ضوابط تبیین شده در صنعت ساختمان دارد.

  منبع : وبگاه وزارت راه و شهرسازی
  14:15   چهارشنبه 3 شهریور 1395  
 نظرات