اخبار   
 

 برای کاهش ریسک زمین‌لرزه، «بمب‌های شهری» را شناسایی کنیم

دانشیار پژوهشکده‌ی مهندسی سازه‌ی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله با گفتن این که برای کاهش ریسک، باید از آموزش تا به‌کارگیری فناوری را مورد توجه قرار دهیم، نخستین گام در این زمینه را شناسایی ساختمان‌های بحرانی دانست. دکتر عبدالرضا سروقد مقدم همچنین گفت: نهمین کنفرانس بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله از سه‌شنبه، ۱۸ تا پنج‌شنبه، ۲۰ اردیبهشت‌ماه امسال در برج میلاد برگزار می‌شود. نخستین دوره‌ی این رویداد در سال ۱۳۹۰ برگزار شده بود ...

برای کاهش ریسک زمین‌لرزه، «بمب‌های شهری» را شناسایی کنیم
نهمین کنفرانس بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت برگزار می‌شود


دانشیار پژوهشکده‌ی مهندسی سازه‌ی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله با گفتن این که برای کاهش ریسک، باید از آموزش تا به‌کارگیری فناوری را مورد توجه قرار دهیم، نخستین گام در این زمینه را شناسایی ساختمان‌های بحرانی دانست. دکتر عبدالرضا سروقد مقدم با اشاره به برگزاری نهمین کنفرانس بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله نیز گفت: این رویداد از سه‌شنبه، ۱۸ تا پنج‌شنبه، ۲۰ اردیبهشت‌ماه امسال در برج میلاد از سوی پژوهشگاه زلزله‌شناسی مهندسی زلزله برگزار می‌شود. نخستین دوره‌ی این رویداد در سال ۱۳۹۰ برگزار شده بود. وی تمرکز این کنفرانس را بر زلزله‌های کلانشهرها با تاکید بر تهران عنوان کرد و ادامه داد: دلیل اینکه در این کنفرانس بر موضوع زلزله تهران متمرکز شده، این است که زلزله‌های اخیر بزرگ در دنیا واقعیاتی را نمایان کرده است و اگر چنین زلزله‌هایی در تهران رخ دهد، از آن جایی که رخداد زلزله بزرگ در تهران نیز با تاخیر مواجه شده است، ما نیز به همان موارد دچار خواهیم شد. سروقد مقدم گفت: از این رو از روز اول این کنفرانس یک سالن به مسائل مربوط به زلزله‌های تهران مرتبط می‌شود. ساخت و ساز بر روی پهنه گسلی از جمله مسائلی است که بر روی آن با حضور متخصصان و کارشناساس بحث و بررسی می‌شود.

دبیر علمی نهمین کنفرانس بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله با اشاره به حضور سخنرانان کلیدی، اظهار کرد: یکی از سخنرانان از کشور چین بوده که قرار است در این کنفرانس اعلام کند چگونه کشور ترکیه قانع شده است برای بیمارستان‌هایی با ۱۰۰ تخت خواب حتما باید از فناوری‌های نوین لرزه‌ای استفاده کنند. چنین اقدامی در این کشور تبدیل به قانون شده و بر اساس آن بیمارستان‌های دارای بیش از ۱۰۰ تخت موظف هستند تا از فناوری‌هایی چون جداسازهای لرزه‌ای استفاده کنند.

با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر مرتبط با موضوع، در دسترس شما خواهد بود.
با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر مرتبط با موضوع، در دسترس شما خواهد بود.
با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر مرتبط با موضوع، در دسترس شما خواهد بود.

سروقد مقدم با تاکید بر اینکه ما در کشور هنوز نتوانسته‌ایم این امر را تبدیل به قانون کنیم، افزود: ما هنوز وزارت بهداشت را نتوانسته‌ایم قانع کنیم که برای بیمارستان‌ها از این فناوری بهره‌مند شوند و ما می‌توانیم از تجارب این محققان استفاده کنیم که چگونه این کشورها توانسته‌اند قانونگذاران را مجاب به سیاستگذاری مناسب کنند. این پژوهشگر پهنه‌ی زمین‌لرزه خاطر نشان کرد: در کنار آن محققانی از کشور سوییس، سیستم‌ها و فناوری‌های نوین لرزه‌ای را مطرح خواهند کرد. وی با ابراز امیدواری از اینکه در این کنفرانس ۳ روزه فضایی برای ارائه نظرات در خصوص مسائل مربوط به زلزله فراهم می‌شود، اظهار کرد: در حوزه کاهش ریسک و مدیریت بحران سعی می‌شود همه مسائل از آموزش افراد تا ارتقای ساختمان‌های موجود و برنامه‌ریزی برای مقاوم‌سازی زیر ساخت‌های شهری دیده شود تا در زمان وقوع زلزله، به آسیب‌پذیرتر شدن شهرها کمک نکنند.

این استاد پژوهشگاه زلزله خاطرنشان کرد: یکی از مسائل مهم در این زمینه شناسایی سازه‌های بحرانی است. ما مشاهده می‌کنیم که برخی از ساختمان‌ها قبل از وقوع زلزله فرو می‌ریزند، نمونه آن پلاسکو و متروپل است. این ساختمان‌های بحرانی که به عنوان «بمب‌های شهری» هستند، در گام اول باید شناسایی شوند. سروقد مقدم، شناسایی این سازه‌های بحرانی را یک اقدام اورژانسی دانست و گفت: مسائل کشور در حوزه مخاطرات بسیار زیاد است، ولی مهمترین اقدامات ما برای کاهش ریسک، شناسایی این سازه‌ها است.

به گزارش ایسنا، نهمین کنفرانس بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله از ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت ماه جاری در مرکز همایش‌های برج میلاد برگزار خواهد شد و تاکنون بیش از ۴۵۰ مقاله ارسالی به این کنفرانس مورد داوری قرار گرفته است.


  منبع : خبرگزاری ایسنا
  08:01   چهارشنبه 12 اردیبهشت 1403  
 نظرات