www.iiiWe.com » مراسم رونمایی و نقد و بررسی کتاب مقدمه ای بر رویکردهای مدیریتی فراگرد معماری در دفاتر کوچک

 گزارش ها   
 

 مراسم رونمایی و نقد و بررسی کتاب مقدمه ای بر رویکردهای مدیریتی فراگرد معماری در دفاتر کوچک

بسیار بجاست که برای بهبود شرایط فعلی معماری (و بطور کلی تر هنر) ، به جای پرداختن به شاخ و برگ های آن، ریشه های آن را اصلاح نماییم...

تاریخ ارسال: یکشنبه 27 بهمن 1392
Sajjad Gharneyniبسيار بجاست که برای بهبود شرایط فعلی معماری (و بطور کلی تر هنر) ، به جای پرداختن به شاخ و برگ های آن، ریشه های آن را اصلاح نماییم.
اگر برگ های این درخت، بناهای امروز ما، شاخه های آن، دفاتر معماری و تنه ی آن، روند فعلی معماری ما باشند، ریشه های آن نیز رفتار و شخصیت ما (اعضا جامعه ی معماری امروز ایران) و کارفرمایان و دیگر فعالین رشته های ساختمانی است.
توجه به علوم انسانی ( از جمله روانشناسی، جامعه شناسی، مدیریت، اقتصاد و ...)، حلقه ای که در جامعه ی امروزمان کمتر به آن توجه می شود، می تواند راهکاری مناسب در جهت اصلاح این ریشه ها باشد

.
فراموش نکنیم که یک معمار خوب باید یک روانشناس و جامعه شناس خوب نیز باشد، معمار موفق کسی نیست که صرفا بیشترین نتیجه ی مالی را بدست آورد. امروز، معمار خوب کسی ست که علاوه بر کارهای روتین معماری و طراحی، دغدغه ی شناخت جامعه خود و تلاش برای اثربخشی مثبت بر آن را نیز داشته باشد.
بهرام هوشیار یوسفی(1)،می تواند برای بسیاری از ما الگوی یک معمار موفق باشد.کتاب فوق العاده ی ایشان " مقدمه ای بر رویکردهای مدیریتی فراگرد معماری در دفاتر کوچک"،کتاب آموزش طراحی نیست ( برخلاف اکثر کتب معماری موجود در بازار). چرا که نیاز اصلی و اولویت امروز ما، بالا بردن سواد طراحی مان نیست.
قلم ایشان و نوشته های ایشان گامیست موثر در جهت اصلاح ریشه های معماری امروز ما.
عملکرد جناب نصیر زرین پناه(2)، در جهت تحلیل علل نویسندگی معماران (چرا معماران می نویسند؟)، نیز بسیارقابل ستایش و تقدیر است.
خوشحالیم از حضور چنین شخصیت های برجسته ای در جامعه ی معماری مان که تعریف شخصیت "معمار" را در تصور بسیاری از ما اصلاح می نمایند.

مراسم رونمایی و نقد و بررسی کتاب «مقدمه ای بر رویکردهای مدیریتی فراگرد معماری در دفاتر کوچک»
حضور پرجمعیت، صرفا نشاندهنده ی اعتبار و ارزش یک سمینار نیست. در مراسمس که در 20 بهمن ماه در سالن آمفی تئاتر موسسه ی همشهری برگزار شد، جمعیت زیادی حضور نداشتند ولی مطمئنا حضار این سمینار، ارزش بالایی برای رویکردهای جدید ( و کمتر توجه شده) به معماری قائل هستند و این، از روی شخصیت حرفه ای این افراد قابل تشخیص است.
سخترانی دکتر باور(3) در ابتدای جلسه، شروع مناسبی بود در جهت معرفی کاستی ها و ضعف های معماری امروز ما ( علی الخصوص ضعف های مدیریتی) و مقدمه ای مفید برای درک اهمیت «مدیریت» و جایگاه امروز آن در دنیا و ایران.
پخش فیلم کوتاهی از توضیحات جناب هوشیار یوسفی (مولف کتاب) و صحبت های دکتر قربانی پور(4) در ادامه، توانست اثر مکملی بر ذهنیت حضار، در مورد این کتاب و اهمیت توجه به آن (باتوجه یه شرایط امروز) داشته باشد.
سخنرانی جناب دکتر زرین پناه در مورد یکی از مقاله هایشان با عنوان «چرا معماران می نویسند؟» (که ارتباط مناسبی با موضوع سمینار داشت)، توانست توجه حاضرین در سمینار را به مقوله ای که بسیاری به آن توجه نداشتند، جلب کند و مقدمه ی فوق العاده ای بود برای شروع صحبت های جناب هوشیار یوسفی ، مولف کتاب.
شرح سرفصل های کتاب از جمله معرفی مدل های کسب و کار در دفاتر طراحی و ... و پرسش و پاسخ با حضار در انتهای جلسه، اشتیاق شرکت کنندگان در سمینار را برای مطالعه ی کتاب مضاعف نمود.
تلاش ها و پیگیری های برگزارکنندگان این سمینار (انتشارات همشهری و خانم مهندس حسنا پورهاشمی) ، مولف و سخنرانان سمینارها ( که این سمینار سومین رونمایی از این کتاب بعد از تبریز و قزوین بود)، بدون انگیزه ی مالی و صرفا جهت پیشبرد روند معماری میهن مان ، ستودنی ست.



20140213-051835.jpg

20140213-051849.jpg

20140213-051904.jpg

20140213-051919.jpg

20140213-051933.jpg

20140213-051952.jpg

20140213-052008.jpg


1- بهرام هوشیار یوسفی : عضو اتحادیه ی معماران سوئد ، پژوهشگر دكترى معمارى در دانشگاه فنی وین، دارای مقالات متعدد در حوزه های مختلف معماری
2- نصیرزرین پناه : پژوهشگر دكترى معماری از دانشگاه وین، دارای مقالات متعدد در نشریات بین المللی
3- فرخ باور: دکترای معماری از دانشکده معماری دانشگاه فلورانس، تجربیات و سوابق کاری متعدد در ایران و ایتالیا
4- فریبرز قربانی پور: دکترای شهرسازی

منبـــع: آرونــا