اخبار   
 

 انبوه ساز پاسخگوست؛ اما به یک شرط

رییس انجمن انبوه سازان استان تهران با تاکید بر اینکه سازنده پاسخگو انبوه ساز است گفت: در صورتی که دولت اختیار کافی به انبوه سازان بدهد، آنها پاسخگوی پروژه هایی خواهند بود که اجرا می کنند...

انبوه ساز پاسخگوست؛ اما به یک شرط

رییس انجمن انبوه سازان استان تهران با تاکید بر اینکه سازنده پاسخگو انبوه ساز است گفت: در صورتی که دولت اختیار کافی به انبوه سازان بدهد، آنها پاسخگوی پروژه هایی خواهند بود که اجرا می کنند.

حسن محتشم روز دوشنبه در نشست خبری در پاسخ به این سوال خبرنگار «صما» که برای پاسخگویی انبوه سازان دولت باید چه اختیاراتی به آنها واگذار کند عنوان کرد: توقع ما این است که با تشکیل یک کمیته یا کارگروه مشترکی از انبوه سازان و مسئولان وزارت راه و شهرسازی و برگزاری جلسات ماهانه، سعی در شناسایی مسائل و چالش ها و رفع نواقص داشته باشند تا بتوانند بحث پاسخگویی انبوه سازان را بومی سازی و به عبارت بهتر نهادینه کنند.

وی با بیان اینکه در چنین شرایطی فرهنگ پاسخگویی در صنعت ساختمان به وجود خواهد آمد تاکید کرد: با توجه به تخریب بی رویه ساختمان ها در کشور و این موضوع که طی سال های اخیر اکثر این ساختمان ها، غیر از ساختمان هایی بوده اند که به دست انبوه سازان ساخته شده اند و انبوه سازان همواره در مسیر ساخت و سازهای اصولی و حتی گام برداشته اند، در همین راستا و برای سازنده پاسخگو بودن نیز اعلام آمادگی می کنند.

نایب رییس کانون سراسری انبوه سازان ایران در عین حال تصریح کرد: طبیعی است که هیچ ساختمانی نمی تواند در طول مدت بهره برداری بدون هیچگونه مشکلی باشد، اما انبوه سازان با این اعتقاد ساخت و ساز می کنند که نگرانی از تخریب ساختمان و سایر حوادث احتمالی جدی وجود نداشته باشد.

وی ادامه داد: همچنین انبوه ساز باید متعهد شود که در طول مدت بهره برداری از ساختمان نسبت به رفع نواقص اقدام و آن را ضمانت کند.

رییس انجمن انبوه سازان استان تهران در عین حال اظهار داشت: البته برای ضمانت رسمی از سوی انبوه سازان نیاز به ورود شرکت های بیمه تضمین کیفیت است. چون وقتی شرکت بیمه متحمل جبران ایرادات و نواقص یک ساختمان می شود، در مقابل باید تعهد و مسئولیت را از سازنده آن ساختمان مطالبه کند.

محتشم ادامه داد: با توجه به مشکلات پیچیده موجود در پروژه های مسکن مهر، اخیرا حقوق بهره برداران در جهت ساخت ساختمان های مناسب، قابل سکونت و دارای امکانات زیرساختی مطرح شده و ورود شرکت های بیمه تضمین کیفی می تواند در این زمینه بسیار اثرگذار باشد.

وی همچنین با تاکید بر ضرورت اجرای واقعی شناسنامه فنی ملکی ساختمان یادآور شد: درخواست ما از وزیر راه و شهرسازی این است که همکاری نزدیکتری با مجموعه انبوه سازان داشته باشد تا انبوه سازان نیز با حساسیت بیشتری در خصوص درخواست وزیر مبنی بر سازنده پاسخگو بودن اقدام کنند.

نقش بیرنگ نهادهای صنفی در تدوین آیین نامه ها

همچنین در این نشست دبیر انجمن انبوه سازان استان تهران گفت: از آنجایی که پیچیده ترین کالای مصرفی که یک خانوار در طول زندگی خود خریداری می کند ممکن است، ارزیابی نهایی و کامل این کالا غیرممکن است.

محمد مهدی مافی در ادامه افزود: تقریبا همه ما از کیفیت ساختمان ها ناراضی هستیم و یکی از دلایل این موضوع این است که نهادهای صنفی در تدوین ضوابط و آیین نامه هایی که در حوزه ساخت و ساز به کار گرفته می شود دخالت ندارند.

وی با بیان اینکه در دیگر کشورها نهادهای صنفی آیین نامه هایی را طراحی می کنند که براساس آنها می توان ساختمان ها و سطح رضایت مصرف کنندگان را ارزیابی کرد، افزود: خاصیت دیگر این آیین نامه ها این است که سطح توقع مصرف کنندگان را بالا می برد و سازندگان باید کیفیت ساخت را در مرحله ساخت و بهره برداری ارتقا دهند.

مافی تاکید کرد: با توجه به اینکه ما در زمینه تدوین ضوابط و آیین نامه ها بسیار ضعیف کرده ایم، اولین نهادی که می طلبد به انجمن ها و صنوف در تهیه ضوابط صحه بگذارد، مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی است.

شایان ذکر است، همایش و نمایشگاه تخصصی انبوه سازان مسکن و ساختمان تهران در روزهای 10 الی 12 دی ماه سال جاری در هتل المپیک تهران برگزار می شود.

ارزیابی برنامه های دولت یازدهم در بخش مسکن، بررسی راهکارهای ورود بنگاه های مالی به بخش مسکن، ارزیابی برنامه دولت در پرداخت 50 درصد از هزینه خرید مسکن، شناسایی و معرفی برترین پروژه های انبوه سازی در استان تهران و... از جمله اهداف و محورهای اجرایی این همایش دو روزه است.

  منبع : خبرگزاری صما
  14:44   سه شنبه 8 مهر 1393  
 نظرات