اخبار   
 

 «خانه‌باغ» به‌جای «برج‌باغ»

معاون شهرسازی و معماریِ شهرداری تهران اعلام کرد: لایحه‌ی «خانه‌باغ» به‌جای مصوبه‌ی لغوشده‌ی «برج‌باغ» به شورای شهر فرستاده شده است. پیروز حناچی روز شنبه در نشست خبری خود افزود: این طرح پس از انجام آسیب‌شناسیِ ۱۰ سال گذشته‌ی باغ‌ها تهیه شد، تا در لایحه‌ی تنظیمی اشکالاتِ پیشین حل شود. گفتنی‌ست، مصوبه‌ی «برج‌باغ»ها را شورای اسلامی شهر تهران در دوره‌ی پنجم لغو کرد ...

«خانه‌باغ» به‌جای «برج‌باغ»
■ «تشخیص شهردار شدنم با شوراست»


معاون شهرسازی و معماریِ شهرداری تهران اعلام کرد: لایحه‌ی «خانه‌باغ» به‌جای مصوبه‌ی لغوشده‌ی «برج‌باغ» به شورای شهر فرستاده شده است. پیروز حناچی روز شنبه در نشست خبری خود افزود: این طرح پس از انجام آسیب‌شناسیِ ۱۰ سال گذشته‌ی باغ‌ها تهیه شد، تا در لایحه‌ی تنظیمی اشکالاتِ پیشین حل شود. گفتنی‌ست، مصوبه‌ی «برج‌باغ»ها را شورای اسلامی شهر تهران در دوره‌ی پنجم لغو کرد.

بر مبنای مصوبه‌ی برج‌باغ‌ها، به سازندگان اجازه داده می‌شد در ۳۰ درصد از مساحت باغ، ساخت‌وساز انجام دهند و ۷۰ درصد باقیمانده باغ را حفظ کنند؛ اما خبرها از نتایج اجرای این مصوبه خوشایند نیست به طوری که برپایه گزارش ها درختان بیشتر از مجوز صادره تخریب شده اند و به همین دلیل شورای اسلامی شهر تهران این مصوبه را لغو کرد.

حناچی، معاون شهردار تهران در ادامه نشست خبری گفت: در لایحه جدید که با عنوان خانه باغ تهیه شده تقسیم بندی تا سه هزار متر، سه تا پنج هزار متری و بالای پنج هزار متری لحاظ و برای هر کدام ضوابط جدا نوشته شده است. وی همچنین از تهیه شناسنامه باغات خبر داد و خاطرنشان کرد: بخشی از باغات دارای بنای تاریخی و بخشی در اختیار ارگان های مختلف هستند که سیاست شهرداری درخصوص این باغات خرید و اضافه کردن آنها به عرصه عمومی شهر است.

حناچی ضرورت توجه ویژه به فرآیند صدور پروانه در باغات را مهم توصیف و بیان کرد: حدود ۶ هزار پارسل (قطعه، بخش) باغ و اراضی مشجر وجود دارد که فرایند صدور پروانه آنها باید متفاوت باشد و علاوه بر آن طیف فعالیت در باغات صرفا مسکونی پیش بینی نشده است و فعالیت های فرهنگی و اجتماعی نیز در باغات می تواند اتفاق بیافتد.

با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر مرتبط با موضوع، در دسترس شما خواهد بود.
«تشخیص شهردار شدنم با شوراست»

حناچی در بخش دیگری از نشست خبری در پاسخ به سوالی درخصوص قرارگرفتن نامش در میان نامزدهای شهردار تهران اظهارداشت: اگرچه با توجه به مشکلات شهر با سر نمی رویم اما تشخیص این موضوع با شورای شهر است.

برگزاری جلسه‌ی داوریِ طرح‌های پلاسکو

وی همچنین با اشاره به پروژه پلاسکو اظهارداشت: درخصوص قسمت شمالی این پروژه مقرر شد مقاوم سازی توسط مشاور صاحب صلاحیت انجام شود. معاون شهردار تهران با بیان اینکه براساس ضوابط شهرسازی امکان ساخت ساختمان قبلی وجود داشت خاطرنشان کرد: از آنجا که در ساختمان قبلی ضوابط و مقررات ملی اندیشیده نشده بود و پیاده کردن این ضوابط در ساختمان جدید موجب کاهش مساحت می شد بنابراین تصمیم گیری در این باره برعهده کمیسیون ماده ۵ گذاشته و فراخوان آن اعلام شد. وی یادآور شد: فردا نخستین جلسه داوری طرح این ساختمان است که مشاور بنیاد مستضعفان نیز درآن شرکت خواهد کرد.

جمعه ۲۵ خرداد ماه عملیات احداث ساختمان جدید پلاسکو کلنگ زنی شد. ساختمان تجاری پلاسکو که بیشتر به محل عرضه پوشاک شهره بود در ضلع شمال شرقی چهارراه استانبول تهران قرارداشت، صبح روز پنجشنبه ۳۰ دی ماه سال ۱۳۹۵ دچار آتش سوزی شد و حدود ساعت ۱۱ همان روز به طور کامل فرو ریخت. از پلاسکو که ساخت آن به سال ۱۳۴۱ بر می گشت به‌عنوان نخستین آسمان‌خراش و ساختمان مدرن خاورمیانه یاد می‌شد.

کاهش زمان فرآیند صدور پروانه

حناچی در ادامه با اشاره به اینکه فرآیند صدور پروانه بیشترین حجم نارضایتی را به دنبال دارد اظهارداشت: تلاش می شود زمان صدور پروانه ساختمانی به حداقل برسد. وی پیگیری موضوع حریم به عنوان یکی از چالش هایی که پایتخت در آینده با آن روبه روست را از دیگر برنامه های این معاونت ذکر کرد.

معاون شهردار تهران با اشاره به اینکه در اواخر دوره مدیریت شهری گذشته به بافت تاریخی توجه شد یادآور شد: تلاش برای تغییر طرح تفصیلی در بافت تاریخی متناسب با ساختار آنها در دستور کار قرار دارد زیرا وقتی با بافت تاریخی مانند سایر بافت ها برخورد می کنیم نوعی از الگوی معماری را از بین می بریم. وی همچنین با بیان اینکه یکی از وظایف اصلی شهرداری ها کنترل تخلفات ساختمانی است گفت: در ۶ ماهه اول سال ۹۷ کمیسیون ماده ۱۰۰ حدود ۲۴۰ جلسه در رابطه با تخلفات ساختمانی برگزار و چهار هزار و ۷۳۴ رای صادر کرد که البته این مساله اتفاق خوبی نیست.

حناچی با تاکید بر اینکه نباید این حجم از تخلفات وجود داشته باشد افزود: ارسال هوشمند پرونده ها از منطقه به کمیسیون ماده ۱۰۰ به صورت همزمان یکی از برنامه های در دستور کار است. وی افزایش کیفیت زیست پذیری با محوریت مناسب سازی فضاهای شهری، ارتقای کیفیت ساخت، استانداردسازی مصالح، اصلاح و بروز رسانی گزارش مراحل تخلفات، بازنگری رویه های پهنه بندی، تهیه و تکمیل ضوابط طرح تفصیلی، ساماندهی و یکپارچه سازی مکانیزم اجرای پروژه ها، بازبینی محله سیروس، پروژه بازآفرینی شهری و طرح ارتقا میدان های بهارستان، منیریه و محمدیه را از جمله برنامه های در دستور کار این معاونت ذکر کرد. وی همچنین از استفاده از ظرفیت برگزاری مسابقه برای اجرای پروژه های پلاسکو، راه آهن تهران تبریز و ضلع جنوب دریاچه چیتگر خبر داد.

  منبع : وبگاه اسکان‌نیوز
  19:29   یکشنبه 13 آبان 1397  
 نظرات