اخبار   
 

 80 درصد از شناسنامه های فنی ملکی صوری است

عضو هیئت مدیره انجمن بتن ایران گفت: به صورت رندومی بالای 80 درصد از شناسنامه های فنی ملکی ساختمان صادر شده در کشور صوری است و به جرات می توان گفت...

80 درصد از شناسنامه های فنی ملکی صوری است/ بیداد کالاهای قاچاق در شهرها

عضو هیئت مدیره انجمن بتن ایران گفت: به صورت رندومی بالای 80 درصد از شناسنامه های فنی ملکی ساختمان صادر شده در کشور صوری است و به جرات می توان گفت حتی در ساختمان هایی که شناسنامه برای آنها صادر شده، مصالح غیراستاندارد استفاده شده است.

علیرضا نمدمالیان در گفتگو با خبرنگار «صما» با انتقاد از روند صدور شناسنامه های فنی ملکی غیر واقعی افزود: ادعای فوق در صورت تخریب ساختمان های شناسنامه دار قابل توجیه است و این ضعف ناشی از بی توجهی سازندگان به رعایت کیفیت در ساخت و سازها است.

وی با بیان اینکه نقصی در آیین نامه ها و قوانین وجود ندارد، اما متاسفانه قوانین اجرایی نمی شود تاکید کرد: اکثر سازندگان و انبوه سازان به فکر منافع خود هستند و از آنجایی که مصرف کننده نهایی نیستند و اجازه ساخت و ساز بدون کیفیت را هم دارند، اقدام به کاربرد مصالح بدون کیفیت و غیر استاندارد می کنند.

نیازمند ضابطین اجرایی برای کنترل مصالح هستیم

نمد مالیان با اشاره به چالش های موجود در بخش های مختلف صنعت ساختمان از جمله تولید مصالح ساختمانی تصریح کرد: سال هاست که موضوع استاندارد مطرح شده و تقریبا می توان گفت که هیچ گونه مصالح ساختمانی بدون استاندارد که مجوز کار داشته باشند را در موسسه استاندارد نداریم.

وی در ادامه افزود: این در حالی است که اگر کامیون های حامل مصالح ساختمانی را که در سطح شهرها در حال تردد و بارگیری هستند مشاهده کنید می بینید که بیش از 90 درصد این مصالح ساختمانی استاندارد ندارند.

عضو هیئت مدیره انجمن بتن ایران تاکید کرد: آنچه مهم است ضرورت وجود ضابطین اجرایی است که دستگاه های متولی یعنی وزارت راه و شهرسازی و سازمان نظام مهندسی ساختمان باید با تعامل با همدیگر این ضابطین را جهت کنترل کیفیت مصالح و کالاهای استفاده شده روی کار بیاورند.

بیداد کالاهای قاچاق در شهرها

نمدمالیان ادامه داد: طبق تعریف سازمان استاندارد اگر کالای غیراستانداردی وارد بازار شود، قاچاق محسوب می شود و حال چگونه صدها کامیون حامل کالاهای قاچاق در سطح شهرها حرکت می کنند و هیچ ضابطه ای برای کنترل آنها وجود ندارد.

وی با تاکید بر اینکه صرفا آگاه سازی مردم و تشویق سازندگان برای این منظور کافی نیست و نمی تواند راهگشا باشد اظهار داشت: باید فکر اساسی برای این منظور انجام شود که نظارت از سوی ضابطین اجرایی راهکار پیشنهادی ماست.

عضو هیئت مدیره انجمن بتن ایران در عین حال تصریح کرد: عدم جلوگیری از ادامه کار واحدهای تولیدی غیراستاندارد و بی کیفیت صرفا به بهانه جلوگیری از بیکاری نیروهای انسانی اقدام و سیاست صحیحی نیست و این فقط راه حل و مُسکن موقت است.

نمدمالیان همچنین خاطرنشان کرد: بارها فنی ملکی شناسنامه توسط مهندسی صادر می شود که خود صلاحیت امضا ندارد، اما اگر نظارت دقیقی بر روند اجرا صورت گیرد چنین مسائلی اتفاق نمی افتد.

وی با بیان اینکه در رشته پزشکی هیچ پزشکی به محض فارغ التحصیلی اجازه جراحی های حساس و دشوار را ندارد گفت: در صنعت ساختمان نیز باید به همین ترتیب باشد و صرفا به واسطه ایجاد اشتغال برای مهندسان جوان، نظارت بر ساخت و سازها را نباید به آنها واگذار کرد.

  منبع : خبرگزاری صما
  11:26   دوشنبه 10 شهریور 1393  
 نظرات