اخبار   
 

 نوبخت : چرا تولیت آستان قدس مالیات نمی‎دهد؟

نشست امروز سخنگوی دولت به پاسخ‏‎های وی به ادعاهای نامزدهای رقیب دولت در انتخابات ریاست‌جمهوری دوازدهم اختصاص یافت؛ از اشتغال‌زایی ۵میلیونی تا مالیات آستان قدس و ...

نوبخت : چرا تولیت آستان قدس مالیات نمی‎دهد؟
■ آستان قدس بر اساس قانون برنامه‌ی ششم باید مالیات بپردازد
■ اعطای پول به هر بیکار، فاجعه‎ای برای اقتصاد کشور است


نشست امروز سخنگوی دولت به پاسخ‏‎های وی به ادعاهای نامزدهای رقیب دولت در انتخابات ریاست‌جمهوری دوازدهم اختصاص یافت؛ از اشتغال‌زایی ۵میلیونی تا مالیات آستان قدس و ... .

به گزارش خبرآنلاین، محمدباقر نوبخت امروز سه شنبه ۱۹ اردیبهشت در نشست خبری خود با خبرنگاران گفت: جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی دیروز تشکیل شد. در این جلسه مطرح شد حسب پیشنهاد دولت برای اینکه تا پایان برنامه ششم یعنی سال ۱۴۰۰ بتوانیم نرخ بیکاری را یک رقمی کنیم؛ نیازمندیم سالانه ۹۵۰ هزار فرصت شغلی هستیم. براساس پیش‎بینی سازمانه برنامه و بودجه در سال های پیش رو، هر سال به طور متوسط ۸۶۵ هزار نفر نیروی جدید وارد بازار کار خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه از سال ۸۴ تا ۹۱ جمعیت شاغل کشور از ۲۰ میلیون و ۶۱۸ هزار نفر به ۲۰ میلیون و ۶۲۸ هزار نفر افزایش یافت؛ ادامه داد: در دولت گذشته کل اشتغال ایجاد شده ۱۰ هزار نفر بود ولی از سال ۹۲ تا سال ۹۵ جمعیت شاغل به ۲۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر افزایش پیدا کرد. یعنی حدود ۲ میلیون شغل ایجاد شد. اگر با روال گذشته برای سال‎های آینده عمل کنیم هر سال ۲۵۰ تا ۲۶۰ هزار نفر به تعداد بیکاران کشور اضافه می شود. ما اعلام کردیم نه تنها باید سالانه ۷۵۰ هزار فرصت شغلی را پاسخ دهیم بلکه باید برای بیکاران فعلی هم فرصت شغلی ایجاد کنیم. بنابراین پیشنهاد ایجاد ۹۵۰ هزار فرصت شغلی را به مجلس دادیم.

وی افزود: این پیشنهاد را دولت به مجلس داد و تصویب شد. مجلس نیز اعلام کرد برای ۹۵۰ هزار ایجاد فرصت شغلی نیاز به سالانه ۷۷۰ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری است. یعنی اگر بخواهیم ۹۵۰ هزار فرصت شغلی در سال ایجاد کنیم باید سالانه ۷۷۰ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری کنیم.

سخنگوی دولت یادآور شد: رقم سرمایه گذاری در سال ۱۳۹۵ ، ۳۳۴ هزار میلیارد تومان بود. سال گذشته، دولت این رقم را از سرمایه گذاری در طرح های عمرانی و تملک دارایی، تسهیلات بانکی، بازار سرمایه، صندوق توسعه ملی، شرکت های دولتی، آورده بخش خصوصی، سرمایه گذاری خارجی تأمین کرد. این منابع باید دو برابر شود تا بتواند سالی ۹۵۰ هزار شغل ایجاد کرد. ۱۹۵ هزار میلیارد تومان در سال سرمایه گذاری خارجی باید طبق مصوبه مجلس انجام شود. یعنی ۶۵ میلیارد دلار سالانه از منابع خارجی استفاده کنیم،۳۰ میلیارد دلار از خطوط اعتباری بانک های خارجی، ۱۵ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری خارجی و ۲۰ هزار میلیارد تومان قرارداد مشارکت با خارج باشد.

معاون رئیس جمهور اظهار کرد: سال ۹۵ منابع خارجی ۶ هزار میلیارد تومان بود. حالا باید این رقم به ۱۹۵ هزار میلیارد تومان برسد. پس تأمین ۹۵۰ هزار فرصت شغلی در سال نیازمند سرمایه گذاری ۶۵ دلاری است که کار خیلی مشکلی است. این مسئله در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی بحث شد چون نمی توان به مردم وعده بدون پشتوانه بدهیم.

وی افزود:اگر وعده بیشتر از رقم ۹۵۰ هزار فرصت شغلی می دهند؛ یعنی باید رقمی بیش از ۶۵ میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی جذب کنند.

رئیس سازمان برنامه و بودجه بیان کرد: ما تعهد کردیم سالی ۹۵۰ هزار فرصت شغلی ایجاد کنیم و نرخ بیکاری را تک رقمی کنیم. ما پاسخ این تعهد را می‎دهیم. حالا کسی می‎گوید ظرف ۴ سال می تواند ۶ میلیون فرصت شغلی ایجاد کند؛ درباره این وعده ما نمی توانیم تعهد کنیم.

نوبخت با اشاره به سایر مصوبات ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی گفت: یک مصوبه این بود که اگر هر کارفرمایی هر کدام از جوانان بیکار را مشغول کار کند، دولت حق بیمه او را می دهد. مصوبه دیگر نیز این بود که تمام حقوق کارورزان را هم دولت می پردازد.
وی افزود: اگر قرار باشد هر کس بیکار باشد یک پولی بگیرد فاجعه بزرگی برای اقتصاد کشور ایجاد می‌شود.


ماجرای پرونده دختر وزیر

سخنگوی دولت درباره موضع جدید سخنگوی قوه قضائیه درباره پرونده مختومه واردات کالا از سوی فرزند یکی از وزرا یادآور شد: در این موضوع خیلی شفاف موضع دولت بیان شد؛ هر کسی در هر جایگاهی در دولت بخواهد مرتکب خلاف قانون شود، حتما باید مطابق قانون با او برخورد شود. بنابراین هیچ کس در دولت در محدوده حراستی و حفاظتی برای پاسخگویی وجود ندارد. قانون می‌گوید یک کسی در مظان اتهام بود که در خانه اش کالای قاچاق دارد. این بلافاصله تیتر شد و گفتند که موضوع به یک وزیر دولت ارتباط دارد. چه کسی باید این را تشخیص دهد؟ ستاد تعزیرات و کلانتری رفت و آن خانه را تفتیش کرد. حالا باید دید مرجع قانون چه می گوید؟ مرجع قانونی گفت قاچاق نیست؛ این کالا از مرزها آمده و حقوق گمرکی اش را پرداخت کرده است. حالا می گویند کارت بازرگانی برای آن فرد نبوده است. خوب این هم بررسی شود. اگر تخلفی صورت گرفته طبق قانون برخورد شود. اما قبل از اینکه قانون نظرش را بدهد آبروی کسی را نبرند. ما مسلمان هستیم.

وی در پاسخ به سوال دیگری که به فعال شدن سخنگوی یکی از قوا علیه دولت اشاره داشت، افزود: همه را دعوت به رعایت قانون، اخلاق و موازین شرعی می کنیم. خیلی حرف‎ها در همین یک جمله من بود. البته مثل ائمه جمعه، ابتدا خودم را دعوت به قانون، اخلاق و موازین شرعی می کنم.

پرداخت کارانه خلاف قانون بود که سایت قالیباف فیلتر شد

سخنگوی دولت در پاسخ به سوال خبرآنلاین که پرسید، سایت کارانه آقای قالیباف فیلتر شد و ستاد انتخابات او این اقدام را منتسب به دولت یازدهم می کند، پاسخ شما چیست؟ گفت: من از وزیر کشور شنیدم که دستگاه مسئول نظارت بر انتخابات که فقط دولتی‎ها عضو آن نیستند؛ به این نتیجه رسیدند که این امر خلاف قانون است و با مقررات حاکم بر انتخابات مغایر است. در مجلس هم اعتراضات زیادی صورت گرفته است و آقای مطهری نایب رئیس مجلس نیز اعلام کرد این کار یک اقدام غیرقانونی است. بنابراین اقدامی که شد از سوی ستاد نظارت بر انتخابات بود. آنچه باعث این اقدام شد؛ آن بود که کار ایشان خلاف قانون تشخیص داده شد. وجهی ندارد که نامزدی بگوید بیکاران در این سایت ثبت نام کند تا ۲۵۰هزار تومان دریافت کند.

نوبخت یادآور شد: پیش از این یک بار شورای نگهبان انتخابات را در حوزه انتخابیه ای باطل اعلام کرد چون نامزد پیروز شب قبل از انتخابات شام داده بود. ما به نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری احترام می گذاریم. اما برخی مشاوران کارهایی می کنند که نامزد را قانع می کنند یا بدون اطلاع کارهایی را انجام می دهند.

وی در پاسخ به سئوال خبرآنلاین که پرسید نامزدهای منتقد دولت در حالی آقای روحانی و آقای جهانگیری را به رقیب هراسی متهم می کنند که خود آنها در واقع دستاوردهای پس از انقلاب را زیر سوال می برند، آیا این سیاه نمایی نیست؟، گفت: کسی حق ندارد خدمات نظام و دولت را که بخشی از نظام است تخریب کند. اینها به نظام بر می گردد و کار به جایی می رسد که رسانه ملی احساس خطر کند و نشان دهد سال ۵۷ شاخص ها چه بود سال ۹۵ چه بود.


چرا تولیت آستان قدس مالیات نمی‎دهد؟

معاون رئیس جمهور درباره صحبت های حجت الاسلام ابراهیم رئیسی مبنی بر پرداخت چهار برابر مالیات آستان قدس برای کمک به فقرا طبق فرمان امام اظهار کرد: پس چرا مالیاتی نمی پردازند؟ البته قانون برنامه ششم معافیت همه آنهایی که معاف بودند را لغو کرده است. مقام معظم رهبری هم تأکید کردند در اقتصاد مقاومتی منابع را طوری تغییر دهیم که سهم مالیات ها بیشتر شود.

رئیس سازمان برنامه و بودجه در پاسخ به این سئوال که آیا آستان قدس باید براساس برنامه ششم مالیات بپردازد؟، بیان کرد: بله.

کمک مالی دولت به شهرداری

وی درباره کمک دولت به شهرداری تهران نیز ادامه داد: اعتبارات دولتی پرداختی به شهرداری تهران و همه شهرداری ها مشخص است و می توانیم آن را اعلام کنیم. ۱۳۶ میلیارد تومان اسناد خزانه برای قطار شهری، ۳۳ میلیارد تومان جمع خرجی، هزار میلیاردتومان اوراق مشارکت و ۵۰۰ میلیارد تومان ضمانت به شهرداری تهران دادیم و ۲۵۰۰ میلیارد تومان نیز به همه شهرداری های کشور پرداخت شد.

رویکردهای صادقانه و صحنه‌سازی‌شده درباره‌ی حضور روحانی در جمع معدن‎کاران

از نوبخت درباره حضور رئیس جمهور در جمع معدنکاران و اعتراضات آنها پرسیده شد. وی در پاسخ گفت: رئیس جمهور وارد جمعی شدند که مکنونات و احساساتشان را با صدای بلند مطرح کردند. این طبیعی است که کسانی که دچار آلام شدند با این گفته ها تسکین پیدا کنند. دولت هم از شنیدن صدای آنها استقبال می کند. معلوم بود چه کسانی در رویارویی با این موضوع صادق بودند و چه کسانی با صحنه سازی می خواستند با آن مواجه شوند.

نوبخت افزود: رئیس جمهور خوشحال می شود صدای کسانی که در جامعه با صدای بلند حق شان را بیان می‎کنند؛ بشنود. خوشحال می‎‏شویم که آنها حق شان را باصدای بلند مطالبه کنند تا آلامشان تسکین پیدا کند، قضاوت عمومی درباره این مسئله هم مشخص است.

طرح‎هایی که دولت یازدهم به پایان رساند

نوبخت درباره پروژه های نیمه تمام و چند پروژه تا پایان دولت به پایان می رسد گفت: در سفرهای رئیس جمهور، مبلغ ۲۳ هزار میلیارد تومان برای تعدادی از پروژه های استانی در نظر گرفته شد. ۱۹ هزار میلیارد تومان آن را کاملا پرداخت کردیم. در برخی استان ها بیش از ۱۰۰ درصد اعتبار را پرداخت کردیم. تعدادی از استان ها را هم به ۱۰۰ درصد نتوانستیم برسانیم که تا پایان ۹۶ باید این رقم پرداخت شود. تلاش می کردیم طرح جدید نپذیریم تا کارهایی که نیمه تمام است به سرانجام برسد.

وی افزود: برخی وقتی می‎بینند طرح‎های نیمه تمام به پایان می‎رسد، می گویند این که برای دولت قبل بود، شما چه کردید؟

نوبخت ادامه داد: ما نخواستیم پروژه جدیدی را کلنگ بزنیم. برخی "صلی‏‌علی محمد" گفتند و کلنگی را زدند اما کار نیمه تمام رها شد، حالا ما آن طرح ها را براساس اولویت نیاز مردم کامل کردیم. سراغ طرح و پروژه ای جدید نرفتیم؛ اما می گویند آنها برای دولت قبل بود شما چه کردید؟!

ـ همچنین بنگرید به :
روحانی: می‌گویند باید مالیات داد،
اما کسی نمی‌پرسد در آن‌جایی که شما مدیریت می‌کنید، آیا تاکنون مالیات داده‌اید؟


  منبع : خبرگزاری خبرآنلاین
  13:15   سه شنبه 19 اردیبهشت 1396  
 نظرات