اخبار   
 

 بهره‌برداری از شیشه‌های پنجره برای تولید برق در استرالیا

مسئولان یکی از شرکت‌های تولیدکننده‌ی پنل‌های خورشیدی شیشه‌ای اعلام کردند که با فناوری نوینِ آن‌ها، می‌توان از شیشه‌های پنجره برای تولید برق بهره جُست. این فناوری پارادایمی در به‌کارگیری شیشه در تولید برق است. دست‌اندرکاران این شرکت گفته‌اند که ۱۰ مترمربع از شیشه‌ی آن‌ها تقریباً ۱٫۳۵ کیلووات ساعت (kWh) انرژی پاک در روز تولید می‌کند. در نقطه‌ای از شهر «پرث» در باختر استرالیا، این شرکت پروژه‌هایی را اجرا کرده است که در آن‌ها مجموعه‌ی ۱۸ پنجره ۶۰۵ کیلووات ساعت برق تولید کرده است ...

بهره‌برداری از شیشه‌های پنجره برای تولید برق در استرالیا

مسئولان یکی از شرکت‌های تولیدکننده‌ی پنل‌های خورشیدی شیشه‌ای اعلام کردند که با فناوری نوینِ آن‌ها، می‌توان از شیشه‌های پنجره برای تولید برق بهره جُست. این فناوری پارادایمی در به‌کارگیری شیشه در تولید برق است. دست‌اندرکاران این شرکت گفته‌اند که ۱۰ مترمربع از شیشه‌ی آن‌ها تقریباً ۱٫۳۵ کیلووات ساعت (kWh) انرژی پاک در روز تولید می‌کند. در نقطه‌ای از شهر «پرث» در باختر استرالیا، این شرکت پروژه‌هایی را اجرا کرده است که در آن‌ها مجموعه‌ی ۱۸ پنجره ۶۰۵ کیلووات ساعت برق تولید کرده است. این شرکت می‌گوید اگرچه فناوری آن نسبت به پنل‌های خورشیدی رایج به فضای نصب بیش‌تری نیاز دارد، در مجموع عملکرد سلول‌های خورشیدی آن‌ها بیش‌تر است و در مدت یک سال، برق بیش‌تری تولید می‌کند. براساس مطالعات انجام شده، دو سال بعد از نصب تجهیزات این شرکت، ۴۰ درصد از هزینه‌های انجام شده، باز می‌گردند. در واقع بعد از دوسال، نزدیک به نیمی از هزینه‌های صرف شده برای این فناوری باز خواهند گشت.

این فناوری به واحد لعاب یکپارچه (IGU) شهرت دارد. در سلول‌های خورشیدی این شرکت، این لعاب یکپارچه در لبه‌های هر واحد قرار گرفته است. این واحدها شامل یک لایه درونی حاوی نانوذرات و روکش انتخابی طیفی بر روی سطح خارجی خود بوده که باعث می‌شود بخش اعظم نور از آن عبور کند، اما نور مادون قرمز و ماوراء بنفش (UV) را به لبه IGU هدایت کند که در آنجا توسط سلول‌های خورشیدی برداشت می‌شود.

با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر مرتبط با موضوع، در دسترس شما خواهد بود.
با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر مرتبط با موضوع، در دسترس شما خواهد بود.

به نقل از ستاد نانو، کلیفتون اسمیت از مدیران بخش توسعه کسب و کار شرکت کیلیِر ویو تکنولوژیز (ClearVue Technologies) می‌گوید: سال‌هاست که در مورد راه حل شیشه‌های خورشیدی صحبت شده است، اما تاکنون، شیشه خورشیدی در یک محیط واقعی برای مطالعه گسترده مورد آزمایش قرار نگرفته است. نصب و بهره‌برداری طولانی مدت این شیشه‌ها نشان داده است که برداشت انرژی خورشیدی از فناوری لعاب خورشیدی شرکت کلیروو تکنولوژیز نه تنها در سطوح عمودی امکان‌پذیر است، بلکه در تمام فصول سال نیز مؤثر است. نتایج بسته به نحوه استفاده از انرژی برای هر ساختمان متفاوت خواهد بود. کلیر ویو تکنولوژیز قصد دارد نانوذرات را در داخل شرکت تولید کرده و قابلیت تولید نقاط کوانتومی را برای استفاده در لایه‌های شفاف که در حال حاضر در اکثر محصولات نهایی این شرکت استفاده می‌شود، ایجاد کند.


  منبع : خبرگزاری ایسنا
  07:47   یکشنبه 20 خرداد 1403  
 نظرات