اخبار   
 

 افزایش ثبات سازه‌های فلزی در برابر آتش با فوم‌های کُندکننده‌ی آتش‌سوزی

گروهی از پژوهشگران یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان به فرمولاسیون کاورهای کندکننده‌ی آتش دست یافته‌اند که قادر به جلوگیری از گسترش آتش‌سوزی تا رسیدن آتش‌نشانان است. مدیرعامل این شرکت به ایسنا گفت: مصالح به‌کاررفته در ساختمان‌ها و صنایع، در گرمای ۲۵۰ تا ۳۰۰ درجه‌ی سانتی‌گراد، مقاومت خود را از دست می‌دهند؛ به گونه‌ای که با آن که نقطه‌ی ذوب پولاد ۱۳۰۰ تا ۱۴۰۰ درجه‌ی سانتی‌گراد است، در برابر گرمای ۴۰۰ درجه‌ی سانتی‌گراد تاب نیاورده و در صورت باربر بودن، دچار خمش می‌شوند ...

افزایش ثبات سازه‌های فلزی در برابر آتش با فوم‌های کُندکننده‌ی آتش‌سوزی

گروهی از پژوهشگران یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان به فرمولاسیون کاورهای کندکننده‌ی آتش دست یافته‌اند که قادر به جلوگیری از گسترش آتش‌سوزی تا رسیدن نیروهای امدادی آتش‌نشان است. به گزارش ایسنا، محمود ترابی‌نژاد، مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان، گفت: مصالح به‌کاررفته در ساختمان‌ها و صنایع، در گرمای ۲۵۰ تا ۳۰۰ درجه‌ی سانتی‌گراد، مقاومت خود را از دست می‌دهند؛ به گونه‌ای که با آن که نقطه‌ی ذوب پولاد ۱۳۰۰ تا ۱۴۰۰ درجه‌ی سانتی‌گراد است، در برابر گرمای ۴۰۰ درجه‌ی سانتی‌گراد تاب نیاورده و در صورت باربر بودن، دچار خمش می‌شوند. وی با بیان اینکه ازدیاد دود ناشی از سوختن مواد قابل اشتعال یا ریزش ساختمان‌ها، راه‌های خروجی را برای ساکنین ناامن می‌کند و منجر به توقف خطوط تولید در صنایع می‌شود، اظهار کرد: ما در این شرکت به فرمولاسیون تولید محلول‌ها و فوم‌های ضدحریق دست یافته‌ایم که نه تنها مانع از گسترش آتش می‌شود، بلکه مانع از پخش دود و تولید گازهای زیان‌آور و سمی حاصل از سوختن مواد قابل اشتعال خواهد ‌شد.

ترابی‌نژاد با بیان اینکه از سال ۸۵ برای این محلول ۶ گواهی ثبت اختراع داخلی دریافت کرده‌اند، تصریح کرد: ضدحریق پروماکت برای ضدحریق کردن دکوراسیون داخلی، اسکلت‌های فلزی، کابل‌های برق، ایجاد اتاق‌های امن در هتل‌ها و بیمارستان ها قابل استفاده است؛ چرا که اجسام قابل اشتعال و آسیب‌پذیر را در مقابل حرارت و حریق، مقاوم می‌کند.

با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر مرتبط با موضوع، در دسترس شما خواهد بود.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان، استفاده از این فناوری را مانند پوشاندن جلیقه ضد حریق بر تن ابزار و مصالح توصیف و تصریح کرد: ضخامت این فوم چند برابر لایه خشک اولیه آن است و در دمای بالای ۲۲۰ درجه سانتی‌گراد، گاز خنک‌کننده کاملا بدون ضرری از آن آزاد می‌شود که باعث سرد شدن سازه فلزی شده و موجب به تاخیر انداختن زمان بی‌ثباتی سازه فلزی بر اثر آتش‌سوزی و ریزش سازه و سقف تا رسیدن تیم امدادرسانی خواهد شد.

به نقل از معاونت علمی ریاست‌جمهوری، ترابی‌نژاد جلوگیری از گسترش آتش، ایجاد زمان مناسب جهت رسیدن آتش‌نشانان و تیم امدادی به محل حریق، جلوگیری از ایجاد دود در محیط به علت شعله‌ور نشدن پنل‌ها، سرد شدن سریع محل بعد از رفع علت حریق، جلوگیری از سرایت آتش به محل‌های مجاور را از مزایای کاورهای کندکننده آتش عنوان کرد.


  منبع : خبرگزاری ایسنا
  08:28   یکشنبه 27 خرداد 1403  
 نظرات