اخبار   
 

 ویرانیِ ۸۰درصدیِ بناهای تاریخی کوهبنان

به دنبال رخ دادنِ زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۵.۲ ریشتر در کوهبنان استان کرمان در شب ۳۰ آذر، معاون میراث فرهنگی کشور پس از بازدید از این منطقه، میزان خسارت‌های واردآمده به ساختمان‌های تاریخی را ۲۰ تا ۸۰درصد اعلام کرد ...

ویرانیِ ۸۰درصدیِ بناهای تاریخی کوهبنان

به دنبال رخ دادنِ زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۵.۲ ریشتر در کوهبنان استان کرمان در شب ۳۰ آذر، معاون میراث فرهنگی کشور پس از بازدید از این منطقه، میزان خسارت‌های واردآمده به ساختمان‌های تاریخی را ۲۰ تا ۸۰درصد اعلام کرد.

به گزارش ایسنا، محمدحسن طالبیان، معاون میراث‌فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به پس لرزه‌ها بعد از وقوع آن زلزله، هنوز در این منطقه رخ می‌دهند، افزود: امیدواریم به سرعت و قبل از تخریبِ بیشتر توسط پس لرزه‌های بعدی با مرمت‌های اضطراری از تخریب بیشتر جلوگیری کنیم.

او با اشاره به اینکه ۲۰ تا ۸۰ درصدِ بناهای تاریخی منطقه کوهبنان دچار آسیب شده‌اند، گفت: در حال حاضر اولویت‌ها شناسایی و قرار شده است تا از هفته آینده هیاتی با همکاری کارشناسان محلی، شهرداری، فرمانداری، همراهی نمایندگان مردم منطقه و مدیری با سابقه در امر مرمت، با ارایه طرح مرمت، ساماندهی و بازسازی مناطق آسیب دیده پس از زلزله را به فوریت آغاز کنند، اما اقدامات اضطراری پیش از ارائه طرح انجام می‌شوند.

وی با بیان این که در کوهبنان بیش از ۲۵۰ اثر تاریخی با ظرفیت‌های میراث فرهنگی وجوددارد، می‌گوید: تلاش می‌کنیم تا با بازسازی و مرمت بناهای تاریخی مانند بازار، خانه‌ها و بناهای یادمانی این اماکن را به منظور ارائه هنرهای سنتی، صنایع دستی و سایر کاربری‌های عمومی و جاذبه‌های گردشگری به موزه و نمایشگاه تبدیل کنیم تا مورد بهره‌برداری و استفاده عموم و گردشگران فرهنگی قرار گیرد.

با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر، مرتبط با موضوع در دسترس شما خواهد بود.

او منطقه کوهبنان را مرکزی تاریخی ـ فرهنگی و منحصر به فرد دانست و افزود: پیش بینی می‌شود با همکاری‌های انجام شده، هر چه سریعتر ظرفیت‌های فرهنگی تاریخی و گردشگری این منطقه معرفی شود تا این شهر به منطقه‌ ای جذاب برای علاقمندان و گردشگران فرهنگی تبدیل شود.

به گزارش روابط عمومی معاونت میراث فرهنگی، معاون میراث‌فرهنگی کشور همچنین در سفر به کرمان از پایگاه میراث جهانی بم دیدن کرده و گفت: خوشبختانه اقدامات خوبی بر اساس طرح مدیریتی مصوب منظر فرهنگی بم در زمینه مرمت و بازسازی ابنیه تاریخی در بم اتفاق افتاده که تجربه بسیار خوبی برای کارشناسان و استادکاران برای مقاوم‌سازی بناهای خشتی است.

  منبع : خبرگزاری ایسنا
  15:45   شنبه 9 دی 1396  
 نظرات