اخبار   
 

 شکایت متفاوت دادستانی از میراث فرهنگی

دادستانی شهر ری به عنوان مدعی‌العموم از بی‌توجهی میراث فرهنگی نسبت به تپه‌ی‌ تاریخی «میل» که در طول یک سال، دو بار توفان‌زده شد و آسیب دید، شکایت کرد. به گزارش ایسنا، ۲۹ تیرماه سال ۹۴ حفاظ‌های «تپه‌ی میل» شهر ری به دنبال رخ دادنِ توفان ویران شد و پس از آن در ۱۵ خرداد ۹۵ بار دیگر توفان پوشش داربستی «آتشکده‌ی ری» (تپه‌ی میل) را از جا کند و بخش‌هایی از این محوطه‌ی تاریخی آسیب دید ...

شکایت متفاوت دادستانی از میراث فرهنگی

دادستانی شهر ری به عنوان مدعی‌العموم از بی‌توجهی میراث فرهنگی نسبت به تپه‌ی‌ تاریخی «میل» که در طول یک سال، دو بار توفان‌زده شد و آسیب دید، شکایت کرد. به گزارش ایسنا، ۲۹ تیرماه سال ۹۴ حفاظ‌های «تپه‌ی میل» شهر ری به دنبال رخ دادنِ توفان ویران شد و پس از آن در ۱۵ خرداد ۹۵ بار دیگر توفان پوشش داربستی «آتشکده‌ی ری» (تپه‌ی میل) را از جا کند و بخش‌هایی از این محوطه‌ی تاریخی آسیب دید.

با بروز این اتفاق و به دلیل برطرف نکردن مشکلات در «تپه میل» بعد از نخستین طوفان، دومین طوفان آسیب‌های بیشتر به این محوطه‌ تاریخی وارد کرد، بنابراین دادستانی شهرری به عنوان مدعی‌العموم از میراث فرهنگی استان تهران نسبت به بی‌توجهی به این محوطه‌ی تاریخی شکایت کرد.

اما رجبعلی خسروآبادی، مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران در باره‌ی این شکایت به ایسنا اظهار می‌کند: بخش حقوقی میراث فرهنگی دفاعیه خود از این اتفاق را تهیه کرده و به دادگاه فرستاده است.

او می‌گوید: در گزارشی که ارسال کردیم درباره‌ی این اتفاق توضیح دادیم. حوادث قهریه قابلیت پیش‌بینی ندارند، که بتوانیم از آن‌ها پیشگیری کنیم. بعضا طوفان می‌آید یا اتفاقاتی رخ می‌دهد. کسی قصد تخریب عمدی در این محوطه‌ی تاریخی را نداشته است.

خسروآبادی در پاسخ به این پرسش که میراث‌فرهنگی پس از وقوع نخستین طوفان و آسیب‌هایی که به تپه میل وارد شد، چرا اقدامی برای برطرف کردن سُستی حفاظ‌ها و مشکلات موجود در محوطه نکرد تا اتفاق دوم رخ ندهد، بیان می‌کند: امسال در حوزه‌ی اعتبارات مشکلاتی داشتیم، که حتی بسیاری از اقداماتی که قصد انجام‌شان را داشتیم، نتوانستیم به سرانجام برسانیم. چون با کمبود منابع اعتباری مواجه بودیم.

وی با بیان این‌که این مشکل منحصرا به فضای میراث فرهنگی مربوط نیست، ادامه می‌دهد: بسیاری از دستگاه‌ها مانند میراث فرهنگی با مضیقه مالی مواجه هستند، برای میراث فرهنگی نیز هیچ چیز جز مضیقه مالی مانع انجام اقدامات بیشتر نبود.

example-image
  منبع : خبرگزاری ایسنا
  18:49   شنبه 14 اسفند 1395  
 نظرات    
 
رویا آسیایی 11:30 یکشنبه 15 اسفند 1395
2
 رویا  آسیایی
این محوطه تاریخی یکی از مهم ترین آثار فرهنگی پیش از اسلام در مرکز ایران است با عناصری منحصر به فرد که می تواند گردشگرانی از سراسر جهان جلب کند اما حتی در تهران، کلانشهری با تنها چند کیلومتر فاصله، شناخته شده نیست. چنانکه آشکارا دیده می شود سیاستگذاری کلان کشور اعتقادی به سرمایه گذاری در بخش میراث فرهنگی و گردشگری ندارد. امیدوارم این آثار بتوانند تا تمام شدن ذخایر نفتی طاقت بیاورند شاید پس از آن مسئولان شکل دیگری به آنها نگاه کنند!
امیر یاشار فیلا 13:57 سه شنبه 17 اسفند 1395
1
 امیر یاشار فیلا

سپاس بابت توضیح نغز و اظهار نظر دلسوزانه‌ی سرکارعالی.