دیدگاه   
 
کارشناس تخصصی در حوزه حوادث ساختمانی نداریم 21:09 سه شنبه 28 بهمن 1393
1
 علی اخوان مهدوی
علی اخوان مهدوی با سلام
متاسفانه این کارشناس محترم هنوز تفاوت میان یک ناظر ویک بازرس را  نمی داند.
به منظور حسن اجرای همه قوانین آمره یک دستگاه حاکمیتی به عنوان ناظر بر اجرای قانون مورد نظر در همان قانون مشخص می گردد.قاعدتا دستگاه مورد نظر از طریق بازرسان آن دستگاه حاکمیتی بر حسن اجرای قوانین نظارت می کند.لذا بازرسان (به عنوان مثال ،بازرسان کار به عنوان ناظر بر قانون کار،افسران راهنمائی به عنوان ناظر بر قوانین راهنمائی ورانندگی و....)صرفاً ناظر بر قوانین آمره هستند واز طریق اعمال قانون با متخلفان برخورد می کنند .
اما مهندسان حسب تکلیفی وتعهدی که طبق قراردادشان وحسب صلاحیتی که قانون به آنها داده است موظفند اجرای عملیات ساختمانی را به گونه ای مدیریت وبرنامه ریزی کنند که هیچگونه منافاتی با قوانین آمره نداشته باشد .لذا طبق قانون مجازات اسلامی در صورتی که به دلیل بی مبالاتی ویا بی احتیاطی عامل وقوع حادثه باشند تخلف آنها چه در مقام سبببیت و یا مباشرت موجب ضمان خواهد بود.
لذا بحث ضمان برای مهندسان ،غیر قابل انکار می باشد ولی برای بازرسان ناظران دستگاه حاکمیتی نمی توان ضمان قائل شد.مگر در صورتی که فعل بازرسان(ونه ترک فعل)باعث به وجود آمدن خسارت گردد.
به طور مثال در صورتی که وسیله نقلیه ای از چراغ قرمز عبور نماید ومنجر به خسارت شود نمی توان پلیس راهنمائی را مقصر دانست.ولی اگر حسب دستور پلیس (فعل خلاف قانون)به رغم قرمز بودن چراغ راهنمائی به وسیله نقلیه ای اجازه عبور داده شود وهمین امر منجر به تصادف وخسارت شود پلیس ضامن است.
پسری با نیروی خارق‌العاده ! 19:49 دوشنبه 19 آبان 1393
0
 علی اخوان مهدوی
علی اخوان مهدوی به نظر یک شوخی تصویری میاد.فقط در صورتی امکان پذیره که اطرافش هیچ نیرویی وجود نداشته باشه در حالی هم نیروی ثقل وهم جریان هوا با عث ناپایداری اون میشه.علی الخصوص که در مسیر حرکت رودخانه قرار داره که به تبع حرکت آب ،هوا هم در مسیر رودخانه به حرکت در میاد وبه سنگها نیروی غیر متقارن وارد میکنه.
با تشکر از م. افتخاری بابت به اشتراک گذاشتن این روزنوشت.
نانو کلی 21:55 آدینه 28 شهریور 1393
1
 علی اخوان مهدوی
علی اخوان مهدوی مرجع؟
مناظره خدا و شیطان 11:54 یکشنبه 14 اردیبهشت 1393
0
 علی اخوان مهدوی
علی اخوان مهدوی جناب آقای کالیفرنیا داستان خلقت انسان در قرآن اومده ،همچنین اینکه شیطان واقعیت داره یا نه، بسته به باور و ایمان شما به کتاب الهی قران داره!چون خدا به صراحت در قران از شیطان یاد کرده.این از فقر دانش من وشماست که از درک وجود مخلوقاتی مثل جن وشیطان عاجزیم.
این از کبر وغرور ماست که وقتی دوتا کتاب میخونیم فکر میکنیم همه دانش را یه تسخیر خود دراورده ایم."ما به انسان مقدار اندکی از دانش عطا کردیم".
آنچه آقای مرادی در قسمت به اصطلاح مناظره آورده ،ترجمه بخشی از قران بود.از جناب آقای مرادی به خاطر مطلب خوبشون سپاسگزارم.
بزرگترین سنگ دنیا 10:14 چهارشنبه 28 اسفند 1392
0
 علی اخوان مهدوی
علی اخوان مهدوی اگه وزن مخصوص این سنگ 3 تن در هرمترمکعب باشه که بسیار دست بالاست(وزن مخصوص بتن2.4)با توجه به وزنی که اعلام شده باید بیش از 3میلیون مترمکعب حجم داشته باشه.
محاسبه عمق گودبرداری 08:12 پنجشنبه 19 دی 1392
1
 علی اخوان مهدوی
علی اخوان مهدوی برای بدست آوردن حداقل عمق پی کنی این3 گزینه باید کنترل شود:
1-عمق خاک نباتی
2- دست خوردگی خاک
3-عمق یخبندان
این هم بروسلی لرستان 16:38 آدینه 15 آذر 1392
0
 علی اخوان مهدوی
علی اخوان مهدوی این همه انرژی و سرزندگی اگه خوب هدایت بشه میتونه یه نابغه بسازه.
معما : یه پیرزنی بوده که n تا تخم مرغ داشته، میخواسته 16:05 آدینه 15 آذر 1392
0
 علی اخوان مهدوی
علی اخوان مهدوی a=تعداد تخم مرغها مانده پس از نفر اول=(n/2-1/2)
b=تعداد تخم مرغهای مانده پس از نفر دوم=(a/2-1/2)
c=تعداد تخم مرغهای مانده پس از نفر سوم=(b/2-1/2)
طبق صورت مسئله c=0 می باشد لذا از معادلهسوم b=1 بدست می اید واز معادله دوم a=3 بدست می اید ودر نهایت از معادله اول n که تعداد تخم مرغهاست 7 بدست می آید.
بیدار شو !!! 18:11 چهارشنبه 29 آبان 1392
0
 علی اخوان مهدوی
علی اخوان مهدوی متشکرم مهندس
محاسبه عمق گودبرداری 09:51 پنجشنبه 3 بهمن 1392
2
 علی اخوان مهدوی
علی اخوان مهدوی -ارزیابی اولیه باید قبل از گود برداری صورت گیرد.چرا که خود پایداری گود از موارد مشکل ساز می باشد.اینکه اول گود برداری رو انجام بدیم و سپس خاک رو ارزیابی کنیم کار معمارهای قدیمیه.یک مهندس یا یک متخصص فرقش با فرد عادی اینه که با مستندات علمی میتونه مثل یک شطرنجباز ماهر چندین حرکت بعد رو پیش بینی کنه ومشکلات رو قبل از وقوعش ببینه وبراش چاره کنه.
اگه گودبرداری انجام بشه وخاک مسئله دار باشه شما برای پایدار نگه داشتنش فرصت زیادی نخواهید داشت.لذا خودتون رو در شرایط پر استرس پس از گود برداری غیر ایمن قرار ندید.لذا اگه بررسی های اولیه نشون میده خاکتون مسئله داره همه امکانات طراحی ونظارت واجرا رو قبل از گودبرداری بسیج کنید.(طرح پایدار سازی گود توسط طراح با مشاور ژئوتکنیک آماده شده باشه،تجهیزات متناسب با نوع کار تهیه وپای کار بیاد،گودبرداری وایمن سازی به صورت گام به گام تا عمق خاکبرداری نهائی به صورت کنترل شده صورت بگیره)
ارزیابی اولیه هم کار مشکلی نیست. میتونید یک چاه دستی حفاری کنید و از خاکی که توسط مقنی بیرون آورده شده جنس لایه های خاک رو تشخیص بدید و...اگه بتونید این چاه رو دقیقاً در محل چاه فاضلاب ساختمان در حال احداث حفر کنید در هزینه ها هم صرفه جویی کردید.
1
2
3
4
5