مقالات   
 

 دروازه های قدیم در خــــــــاطره جمعی شهــــــــر معـــــــاصر

نشریه: هنرهای زیبا نویسنده: مهسا شعله...

ارسال کننده: مهسا معتمد
تاریخ ارسال: شنبه 25 خرداد 1392
برای دریافت فایلها باید از نرم افزار های ویژه دانلود استفاده نمایید. (برای اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید)
نشریه: هنرهای زیبا

شماره: هنرهای زیبا (دوره: ۲۷، )

نویسنده: مهسا شعله

کلیدواژه‌ها : Collective memories, sense of place, memorial roots, city gate, the old city gates of Shiraz. ، خاطره جمعی، حافظه تاریخی، رشته خاطره ای، مکان، دروازه، دروازه های شهر قدیم شیراز.

کلیدواژه‌ها (انگلیسی): Collective memories, sense of place, memorial roots, city gate, the old city gates of Shiraz. , خاطره جمعی، حافظه تاریخی، رشته خاطره ای، مکان، دروازه، دروازه های شهر قدیم شیراز.

چکیده:
در این مقاله سعی بر این است که به تبیین جایگاه دروازه در خاطره جمعی شهر معاصر و ریشه یابی «رشته های خاطره ای» آن پرداخته شود. دروازه ها در شهر قدیم به عنوان مکان های آستانه ای برای عبور و گذار مطرح بوده اند. در شهر امروز با فروریزی حصارها هرچند کالبد دروازه ها تغییر شکل یافته است،‏ اما مکان آنها همواره تداعی کننده خاطره های جمعی شهروندان بوده و می تواند موجد خوانایی شهر و بیان کننده هویت مدنی و برانگیزاننده احساس غرور در مردم شهر گردد. چنین مکان هایی به همگان تعلق دارد،‏ همان طور که در گذشته نیز چنین بوده است و هدف اصلی مرمت و نوسازی آن،‏ باید ایجاد و ارتقاء حس تعلّق به مکان در راستای افزایش حس همبستگی و تعلّق اجتماعی باشد.
به این ترتیب مقاله نخست به دروازه های شهر به عنوان مکان های ویژه نمادین می پردازد و سپس ضمن مروری بر دروازه های شهر قدیم شیراز و ریشه های خاطره ای آنها،‏ قابلیت تعمیم چنین رویکردی به «آستانه» و «قلمرو»ی بافت قدیم در ارتباط با بافت جدید و ایجاد پیوند میان این دو را از طریق تقویت «حس مکان» و پرداختن به «تداوم رشته های خاطره ای» مورد توجه قرار می دهد.
 
 نظرات    
 
معصومه السادات میرافضلی 20:05 شنبه 25 خرداد 1392
1
 معصومه السادات  میرافضلی
ممنون خانم مهندس
مائده علیشاهی 21:04 شنبه 25 خرداد 1392
1
 مائده علیشاهی
بسیار ممنون
مهدی بهشتی 10:51 یکشنبه 26 خرداد 1392
0
 مهدی  بهشتی
ممنون